Krantenkoppen

32-jarige man neergestoken in appartement: “Dader (37) riep in café dat hij iemand had neergestoken”

In een appartement in Lint is zaterdagnacht een 32-jarige man neergestoken. Het slachtoffer werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Een 37-jarige man werd intussen aangehouden voor poging doodslag. Hij zal vrijdag voor de raadkamer verschijnen.

Meer krantenkoppen in België

Gerechtelijk onderzoek naar waslijst aan mankementen in zwembad en sporthal Diksmuide

Oppositieraadslid Koen Coupillie (N-VA) heeft tijdens de gemeenteraad in Diksmuide om uitleg gevraagd over de aanhoudende technische problemen in zwembad De Pluimen in Diksmuide, dat nu 4,5 jaar in gebruik is. Tot verbazing van velen onthulde schepen van Sport Marc De Keyrel (CD&V) een nog uitgebreidere lijst van gebreken. Bouwheer Farys is intussen een gerechtelijk onderzoek gestart.
The post Gerechtelijk

Lees meer »

Tim Merlier raast in Abu Dhabi naar zijn derde ritzege: “Alles lijkt perfect te gaan”

Tim Merlier (Soudal Quick-Step) heeft zaterdag zijn derde ritzege geboekt in de wielerronde van de Verenigde Arabische Emiraten, een rittenkoers voor de WorldTour. Hij was in Abu Dhabi aan het einde van de zesde en voorlaatste etappe met ruime voorsprong de snelste in een massasprint.
The post Tim Merlier raast in Abu Dhabi naar zijn derde ritzege: “Alles lijkt perfect

Lees meer »

CD&V maakt de bocht en wil spreken over euthanasie bij vergevorderde dementie

CD&V wil praten over euthanasie bij dementie. Dat zegt CD&V-voorzitter Sammy Mahdi in een interview dat dit weekend verschijnt. “We willen de discussie over leven en dood niet overlaten aan partijen die weinig of zeer ruime morele grenzen hebben.” De partij zal binnenkort haar leden om groen licht vragen om te bekijken onder welke voorwaarden euthanasie mogelijk is bij vergevorderde

Lees meer »

Met oud-slager Odilon Vanhoutte (85) verliest Bellegem een echt volksfiguur: “Hij was maar content als hij iemand kon helpen”

“Hij was content als hij iemand kon helpen. ‘Als anderen blij zijn, dan ik ook’ was zijn leuze. Hij was een echt volksfiguur, zeldzaam in deze tijd.” Dat zegt neef Stefaan van de Walle over zijn oom Odilon Vanhoutte. De Bellegemse oud-slager werd vorige zaterdag in de kerk van Bellegem begraven. Hij was ongehuwd en is geboren in het huis

Lees meer »

Heel wat straten krijgen een nieuwe toplaag

Verschillende straten in slechte tot zeer slechte staat krijgen een nieuw wegdek. Eerst voeren verschillende nutsmaatschappijen werken uit. De Klijtstraat (Kruiseke), Fonteinestraat en Leopoldstraat komen eerst aan bod. Het lokaal bestuur maakte de aangepaste timing bekend. Voor alle duidelijkheid: het gaat niet om rioleringswerken, uitgezonderd in de Oude Hondstraat. Na het affrezen van de rijbaan komt er een nieuw wegdek

Lees meer »

De Wever dreigt deur te openen voor Vlaams Belang: “Federale regering zonder Vlaamse meerderheid? Dan kan men Vlaams ook niet meer op mij rekenen”

N-VA-voorzitter Bart De Wever koppelt de regeringsvorming op Vlaams niveau aan het feit of er een Vlaamse meerderheid is op federaal niveau. Komt er federaal een regering in de steigers zonder Vlaamse meerderheid, “dan kan men ook Vlaams niet meer op mij rekenen”, dixit De Wever. Hij dreigt zo de deur open te zetten naar een Vlaamse regering met Vlaams

Lees meer »

Voormalig premier Wilmès trekt Europese lijst MR, maar kandidatuur is “geen vertrek naar Europa”

Voormalig minister van Buitenlandse Zaken en ex-premier Sophie Wilmès zal de Europese lijst trekken voor de MR. Dat heeft voorzitter Georges-Louis Bouchez zaterdag aangekondigd tijdens een persconferentie. Valérie Glatigny, voormalig minister voor hoger onderwijs in de regering van de Franse Gemeenschap, trekt de Kamerlijst bij de Franstalige liberalen in Brussel.

Lees meer »

LIVEBLOG RWDM-OHL (16u). Wie kan er wegsluipen uit de degradatiezone?

De wedstrijd tussen RWDM – 14de in de stand – en OHL – 12de in de stand – is een onvervalste degradatietopper. De thuisploeg kon al negen matchen niet meer winnen. Met nieuwe coach Bruno Irles hopen ze nog eens de volle buit te pakken tegen OHL, dat met wedstrijden tegen Union en Club Brugge in het verschiet maar beter

Lees meer »