Krantenkoppen

32-jarige man neergestoken in appartement: “Dader (37) riep in café dat hij iemand had neergestoken”

In een appartement in Lint is zaterdagnacht een 32-jarige man neergestoken. Het slachtoffer werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Een 37-jarige man werd intussen aangehouden voor poging doodslag. Hij zal vrijdag voor de raadkamer verschijnen.

Meer krantenkoppen in België

Amnesty International verliest contact met vrouwenrechtenactiviste in Saoedische gevangenis

De vrouwenrechtenactiviste Manahel al-Otaibi heeft alle contact met de buitenwereld verloren tijdens haar gevangenschap in Saoedi-Arabië. “De Saoedische autoriteiten moeten de 29-jarige sportcoach, mensenrechtenactivist en blogger al-Otaibi, die sinds november 2023 onder dwang is verdwenen, onmiddellijk vrijlaten”, luidt de verklaring van de mensenrechtenorganisatie Amnesty International woensdag.

Lees meer »

Nu al derde Antwerpse advocaat vervolgd in Sky ECC-zaak: “Hij gaf crimineel in Dubai tips hoe die geld kon witwassen”

De Antwerpse advocaat Jorgen Van Laer wordt vervolgd voor een poging tot witwassen en voor lidmaatschap van een criminele organisatie. Hij zou een cliënt die in Dubai verblijft, advies hebben gegeven over hoe hij crimineel geld kon witwassen. Van Laer zegt dat het om een oude zaak gaat. “Dit staat volledig los van de activiteiten van ons huidige kantoor.”

Lees meer »

Waarom eerste commerciële maanlanding pakjes en internet naar de maan zal brengen

De eerste succesvolle commerciële maanlanding van afgelopen nacht betekent de start van een nieuw ruimtevaarttijdperk. Bedrijven haasten zich om als eerste elektriciteit, internet en – jawel – zelfs pakjesbezorging aan te bieden op de maan. Surfen we binnenkort écht met onze smartphone vanop de maan? En gaan we er als toerist op reis kunnen? “Het wordt een grote speeltuin”, zeggen

Lees meer »

Duitsland verliest opnieuw een wereldkampioen: Andreas Brehme (63) overleden na hartstilstand

Na het overlijden van Franz Beckenbauer een maand geleden is Duitsland nog een voetbalicoon kwijt. Andreas ‘Andi’ Brehme is op 63-jarige leeftijd plotseling overleden. Volgens Duitse media is Brehme gestorven na een hartaanval. De 86-voudig voormalig international bezorgde Duitsland in 1990 de wereldtitel door in de finale tegen Argentinië het enige doelpunt op strafschop te scoren.

Lees meer »

Wonderwijs Brugge zoekt sponsors om leerlingen dagelijks verse soep te kunnen blijven geven

Elke dag gaan er meer dan 150.000 kinderen in Vlaanderen met een lege of karig gevulde brooddoos naar school. Ook in de school voor buitengewoon basisonderwijs Wonderwijs Brugge krijgt één op vijf leerlingen geen voedzame maaltijd mee. Daarom serveert de school elke dag verse soep. Maar het beschikbare budget zal tegen de paasvakantie op zijn.
The post Wonderwijs Brugge zoekt

Lees meer »

Jaarlijks renoveren 4 op de 10 Belgen hun huis, maar dat doen ze niet meer omwille van het comfort

De renovatiemarkt blijft groeien. Vorig jaar voerde 41 procent van alle huiseigenaars in België minstens één groot renovatiewerk uit. Dat is het hoogste cijfer in jaren. Bieke Gepts van marktonderzoeksbureau Essencia Marketing en Niko Demeester van sectorfederatie Embuild leggen uit hoe dat komt, welke renovaties we het vaakst doen en hoe de toekomst er rooskleurig kan uitzien. “Er is een

Lees meer »

Krokusvakantie sluit af met officiële ontvangst nieuwe Carnavalsprinsen en -prinsessen De Panne

Als afsluiter van de krokusvakantie nodigde het lokaal bestuur de carnavalsverenigingen uit in het gemeentehuis voor de officiële ontvangst en huldiging van de kersverse carnavalsprinsen en prinsessen. Burgemeester Bram Degrieck feliciteerde zowel de piepjonge jeugdprinsen en -prinsessen als de senioren.
The post Krokusvakantie sluit af met officiële ontvangst nieuwe Carnavalsprinsen en -prinsessen De Panne appeared first on KW.be.

Lees meer »