Krantenkoppen

50 of toch 500 euro extra voor uw fossiele bedrijfswagen? Waarom de Vivaldi-regering maar niet tot een akkoord kan komen

Hoeveel euro’s betaalt u straks extra voor uw fossiele bedrijfswagen? Over die belastingverhoging raakt de federale regering het maar niet eens, want er sluimert één spook op de achtergrond van heel deze discussie. Dit ligt momenteel op tafel.

Meer krantenkoppen in België

Gemeente Pittem plaatst tien laadpalen voor elektrische wagens

Het gemeentebestuur van Pittem rolt de publieke laadinfrastructuur voor elektrische wagens uit en plaatst dit jaar tien extra publieke laadpalen in de gemeente. Aanleiding is het Lokaal Energie- en Klimaatpact dat het gemeentebestuur ondertekende. Met dit pact slaan Vlaanderen en de lokale besturen de handen in elkaar om samen de nodige veranderingen in het energie- en klimaatbeleid waar te maken.

Lees meer »

Verdachte (25) opgepakt voor home-invasion bij de Pfaffs

De Federale Gerechtelijke Politie Antwerpen heeft een verdachte opgepakt voor de home invasion bij de familie Pfaff op 18 augustus vorig jaar. Het gaat om een 25-jarige man uit Charleroi. Carmen Pfaff kreeg toen enkele rake klappen en werd opgesloten in het toilet.

Lees meer »

Arthur Dendooven (89), mede-uitbater van Hof Ter Doest in Lissewege, overleden

Op 17 februari is Arthur Dendooven (89) in het AZ Sint-Jan overleden. Hij was een van de vijf bekende Lisseweegse broers die restaurant Hof Ter Doest gesticht en jarenlang uitgebaat hebben. De uitvaart van Arthur Dendooven vindt plaats op zaterdag 24 februari om 10.30 uur in de parochiekerk Onze-Lieve-Vrouw-Bezoeking in Lissewege.
The post Arthur Dendooven (89), mede-uitbater van Hof Ter

Lees meer »

Speler niet langer welkom na rode kaart voor elleboogstoot tijdens SC Zonnebeke – Jespo Komen-Waasten

Jespo Komen-Waasten verspreidde een opvallend communiqué na de verloren match in en tegen SC Zonnebeke in tweede provinciale B. Er vielen drie rode kaarten, vooral de tweede voor Rachid Boutakrourt bleef nadien hangen.
The post Speler niet langer welkom na rode kaart voor elleboogstoot tijdens SC Zonnebeke – Jespo Komen-Waasten appeared first on KW.be.

Lees meer »

Konijnenziekte velt wilde konijnen in Riemst

In Genoelselderen (Riemst) is er sinds vorige week een grote sterfte bij wilde konijnen. Tientallen konijnen zijn al gestorven aan myxomatose, een konijnenziekte die verwant is aan het pokkenvirus. De ziekte is niet besmettelijk voor mensen.

Lees meer »

LIVE ACID PROCES. YouTuber Acid (24) krijgt drie maanden cel met uitstel en 800 euro effectieve geldboete voor Reuzegom-video

YouTuber Acid (24), ofwel Nathan Vandergunst, krijgt vandaag om 9 uur te horen welke straf hij krijgt voor zijn video waarin hij enkele Reuzegommers aan de schandpaal nagelde. Acid riskeert tot twee jaar cel, een boete die kan oplopen tot 136.000 euro en een schadevergoeding aan de ouders van een ex-Reuzegommer van 200.000 euro. Volg alle updates over het proces

Lees meer »

Chef van de Wegpolitie Rik Dhoest (64) is overleden

Op vrijdag 16 februari is Rik Dhoest (64) overleden. Hij was zijn hele carrière actief bij de Rijkswacht: eerst in Oostende, later in Jabbeke en Brugge.
The post Chef van de Wegpolitie Rik Dhoest (64) is overleden appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Slechte rolverdelingen, gemiste observaties en mensen die in slaap vielen”: deelnemers ‘Kamp Waes’ gaan grandioos de mist in

“Schandalig.” Meer dan één woord had drilinstructeur Fly niet over voor de manier waarop de rekruten in ‘Kamp Waes’ hun ultieme missie aanpakten. Eén superkandidaat stak er bovenuit, maar voor de rest was iedereen “grandioos gebuisd.” De opeenstapeling van foute beslissingen en misverstanden zorgde voor frictie bij de kandidaten. “Kleine tip, Jolan. Als je niet wil slapen, ga dan niet

Lees meer »

“Ik doe 560 evenementen per jaar, maar dit is heel speciaal”: deze chefs koken vandaag bij uitreiking Michelinsterren in Antwerpen

Het is vandaag sterrenslag in de Antwerpse Zoo. Eens de stress is verteerd, wacht ’s avonds een prestigieus galadiner voor 700 genodigden. Vier Vlaamse sterrenchefs gaan er aan de slag, maar de onmisbare schakel in het Michelin-evenement is Tom Bossuyt, de executive chef van het congrescentrum van de dierentuin. Een etmaal voor het grote gebeuren slopen we binnen in zijn

Lees meer »

LIVE GAZA. Wereldvoedselprogramma staakt voedselhulp in noorden Gaza – Leider van Hamas in Egypte voor onderhandelingen over nieuwe wapenstilstand

Ismail Haniyeh, de leider van Hamas, is dinsdag in de Egyptische hoofdstad Caïro aangekomen voor onderhandelingen over een nieuwe wapenstilstand in de oorlog met Israël in de Gazastrook. Ondertussen zijn de VS zijn van plan een resolutie voor te leggen aan de VN-Veiligheidsraad die pleit voor een tijdelijke gevechtspauze “zo snel als praktisch mogelijk”, terwijl Israël ermee dreigt het grondoffensief

Lees meer »