Krantenkoppen

Aalterse elektro-grungeband ‘Driving on Salvia’ geselecteerd voor Humo’s Rock Rally

Je moet het maar doen: amper twee jaar bestaan, je zonder enige verwachting inschrijven in Humo’s befaamde Rock Rally 2024 en uit maar liefst 782 bands plots geselecteerd worden! Het overviel frontman Frederik Bisschop (35), Tom Berth (44) en Brecht Tant (31) van de Aalterse elektro-grungeband ‘Driving on Salvia’. “We zullen ons tegen het overwegend jonge geweld mogen bewijzen”, aldus het trio.

“Eigenlijk is onze deelname aan Humo’s Rock Rally een lucky shot”, vertelt Frederik Bisschop. “Ikzelf en Tom uit Aalter en Brecht uit Schuiferskapelle hebben al enkele kilometers op de teller en spelen en speelden in groepjes als Kleinkitsch, Animal Wonka, Rule Of Thumb, Futon en Lacuna. We zijn grootgebracht op een dieet van grunge, psychedelische rock, postpunk, house en euro-trance. Om dan toch geselecteerd te worden voor de moeder van alle rockconcours… Waw!”

Indie op beats

Brecht Trant (drummer) maakte van een bijgebouw in zijn tuin in Schuiferskapelle een repetitiekot annex studio. Daar groeide twee jaar geleden ‘Driving on Salvia’. “De Humo-selectie is een echte verrassing, maar we zijn er klaar voor. Ons ingestuurde nummer ‘Suave MF’ (de initialen staan voor mother f*cker) moet dan toch indruk gemaakt hebben. We repeteren nu tweemaal per week en geven volle gas. Want tegen de voorronde op 17 februari in De Vaartkapoen in Sint-Jans-Molenbeek moeten we alvast drie nummers kant en klaar hebben. Frederik is de man die voor de lyrics zorgt en hij is niet te stoppen. Misschien is het wel een voordeel dat ons trio ook drie verschillende muziekgenres combineert, waar we nog geen echte stijl kunnen op plakken. Elektro-grunge komt nog het meest dichtbij, of neo-nostalgische indie op beats.”

De band ‘Driving on Salvia’ gaat naar Humo’s Rock Rally. “We zijn er klaar voor”, zeggen Frederik Bisschop, Brecht Tant en Tom Berth. © gf

Eerste EP

Komt de Humo-selectie niet te vroeg? “Dat dacht ik niet”, weerlegt Tom Berth (basgitaar). “We hebben een pak ervaring, al heel wat muzikale watertjes doorzwommen en waren net van plan een eerste EP in eigen beheer af te werken. Daarvoor hebben we toch al zo’n dozijn nummers min of meer klaar. Muziek is onze passie en we dromen ervan eindelijk uit ons repetitiekot te raken en zoveel mogelijk te kunnen optreden. Humo’s selectie geeft ons die kans. “

Wolfgang achterna

Na de voorronde op 17 februari volgen in maart de halve finales en op 28 april de finale. Zelf acht de band de kans heel klein om door te stoten, maar wie weet treedt het drietal wel in de voetsporen van Rock Rally-winnaars zoals The Van Jets. Daar zat ook een Aaltenaar in: Wolfgang Vanwymeersch. Wie weet gaat ‘Driving on Savia’ wel Wolfgang achterna? (GGM)

The post Aalterse elektro-grungeband ‘Driving on Salvia’ geselecteerd voor Humo’s Rock Rally is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

“Het verlies van Avdiivka is nog maar het begin”: twee experts buigen zich na twee jaar oorlog over de kaart van Oekraïne

Zaterdag 24 februari breekt in Oekraïne al het derde oorlogsjaar aan. Ondanks enorme verliezen heeft Rusland het initiatief stevig in handen en droomt Oekraïne niet meer van de grote bevrijding. Wij brachten onze oorlogsreporter Arnaud De Decker en militair historicus Tom Simoens samen voor een vooruitblik. “In Kiev hangt een groot onheil in de lucht.”

Lees meer »

Organisatoren Brugse Kaasmarkt schenken cheque aan Integraal

De organisatoren van de Brugse Kaasmarkt hebben een cheque van 2.000 euro geschonken aan Integraal. Het gaat om de opbrengt van de kaasmarkt van september vorig jaar. Jaarlijks wordt op de eerste zondag van september de kaasmarkt gehouden op het Zand.
The post Organisatoren Brugse Kaasmarkt schenken cheque aan Integraal appeared first on KW.be.

Lees meer »

Jonge dealer met enkelband uit Nieuwpoort betrapt tijdens drugshandel

Amper 22 jaar is L.O. uit Nieuwpoort maar toch stond hij al voor de derde keer voor de strafrechter wegens het dealen van drugs. Deze keer werd hij zelfs betrapt terwijl hij nog een enkelband om had.
The post Jonge dealer met enkelband uit Nieuwpoort betrapt tijdens drugshandel appeared first on KW.be.

Lees meer »

Biden ontmoet vrouw en dochter van Navalny: “Geweldig hoe jullie zijn werk verderzetten”

Amerikaans president Joe Biden heeft donderdag een ontmoeting gehad met Joelia en Dasha Navalnaja, de vrouw en dochter van Aleksej Navalny. De Russische oppositieleider overleed vorige week in een Russische strafkolonie. Biden betuigde zijn medeleven en sprak bewondering uit voor Navalny’s “ongelooflijke moed”. Ook kondigde hij aan dat de Verenigde Staten nieuwe sancties zullen nemen tegen Rusland.

Lees meer »

Vijf vrouwen gedood in Wenen in één dag tijd

In de Oostenrijkse hoofdstad Wenen zijn vrijdag vijf vrouwen om het leven gebracht. Drie van hen werden doodgestoken in een bordeel. Elders in de stad werden een moeder en haar dochter om het leven gebracht. Het lijkt te gaan om twee losse zaken waar geen verband tussen is.

Lees meer »

Vader riskeert vijftien maanden cel voor seksueel misbruik zoon, maar ontkent echter alles

Een 54-jarige vader uit Roeselare riskeert vijftien maanden cel voor seksueel misbruik van zijn zoon. De man ontkent echter alles en tijdens het onderzoek trok de zoon zijn verklaringen weer in. Hij zei dat hij loog onder invloed van zijn moeder. Ook het parket moest toegeven dat het woord tegen woord is. “Het is bovenal een triestig dossier.”
The post

Lees meer »

Minder asielaanvragen, toch groeit opvangtekort: bijna derde van asielzoekers kreeg vorig jaar geen plek

8.816 alleenstaande mannen hebben vorig jaar na de registratie van hun asielaanvraag in ons land te horen gekregen dat er geen opvangplek voor hen was. Dat zijn er zo’n drieduizend meer dan in 2022, zo blijkt uit nieuwe cijfers van Fedasil. Het aantal asielaanvragen is vorig jaar nochtans gedaald. Volgens de wet hebben asielzoekers recht op bed, bad, brood en

Lees meer »

Recordaantal klachten ingediend door mensen op bel-me-niet-meer-lijst: “Systeem schiet zijn doel voorbij”

Vorig jaar zijn er 9.816 klachten ingediend bij de federale overheidsdienst Economie voor ongewenste reclameoproepen bij mensen die op de bel-me-niet-meer-lijst stonden. Die lijst biedt de mogelijkheid geen reclameoproepen meer te ontvangen van ondernemingen die aan directe marketing doen. “Het systeem schiet zijn doel voorbij”, zegt N-VA Kamerlid Anneleen Van Bossuyt.

Lees meer »

Als de camera’s niet draaien: wat zegt De Croo dan over de oorlog in Oekraïne? “Er is maar één manier om met de Russen om te gaan”

Exact twee jaar na het begin van de oorlog brengen premier Alexander De Croo en Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen vandaag een bezoek aan Oekraïne. Onze reporter reist met het gezelschap mee en gunt ons een blik achter de schermen: hoe denken ze écht over de oorlog en president Zelensky, weg van alle tv-camera’s en formele speeches? “Je ziet

Lees meer »

Premier De Croo wil geen gunsttarief voor nieuwe staatsbon

Premier Alexander De Croo wil “als goede huisvader” optreden in de discussie over een fiscaal gunsttarief voor een nieuwe staatsbon. “Vlak voor de verkiezingen dit soort maatregelen nemen: ik vind dat je daar zeer voorzichtig in moet zijn”, zo maakte hij duidelijk in het VRT-programma De Ochtend.

Lees meer »