Krantenkoppen

AFRIKA CUP. El Khannouss en Tissoudali groepswinnaar, Broos stoot met Zuid-Afrika door na 0-0-gelijkspel tegen Tunesië

In Ivoorkust is de Afrika Cup bezig. 24 landen strijden om de eindzege, de finale staat gepland op zondag 11 februari. In onderstaande liveblog zit u op de eerste rij voor alle uitslagen en het belangrijkste nieuws.

Meer krantenkoppen in België

“Horen, zien en spreken”: campagne van Vlaamse overheid tegen familiaal geweld voorgesteld in Lanaken

Met de nieuwe campagne "Horen, zien en spreken" roept de Vlaamse overheid slachtoffers en getuigen van familiaal geweld op om grensoverschrijdend gedrag niet zomaar te laten passeren. "Spreek het slachtoffer aan en zoek hulp als je zelf slachtoffer bent", luidt de boodschap. De nieuwe campagne is voorgesteld op de stelplaats van De Lijn in Lanaken, want de komende maand zal

Lees meer »

Een écht alleenstaande moeder kijkt naar ‘Astrid & Natalia’: “Ik zie deze twee vrouwen vooral met luxeproblemen worstelen”

Een maand lang ruilen Astrid en Natalia hun glamoureuze leven in voor een leven als alleenstaande mama’s. Met échte jobs en een minimumloon keren ze ‘back to reality’. Hoe kijkt een echte alleenstaande mama naar dit armoede-experiment? Wij namen de proef op de som met Natasja(41), mama van drie en in schuldbemiddeling. “Klagen over een lelijke vloer? Wees blij dat

Lees meer »

Een eerbetoon aan Nina Derwael, Jeroen Meus die komt koken en tranen van ontroering: dit was ‘De Droomfabriek’

Jeroen Meus die kwam koken, Maaike Cafmeyer die een aspirerende actrice klaarstoomt voor haar eerste rol en de allereerste droom die Bart en Gloria bereikte: ‘De droomfabriek’ draaide zaterdag op volle toeren. En laten we vooral het eerbetoon aan Nina Derwael niet vergeten. Aan de vooravond van een levensbelangrijke kwalificatiewedstrijd richting de Olympische Spelen van Parijs staken Bart en Gloria

Lees meer »

Trump moet van rechter in totaal 454 miljoen dollar betalen

De Amerikaanse oud-president Donald Trump moet van de rechter in New York in totaal 454 miljoen dollar (419 miljoen euro) betalen in het fraudeproces tegen hem. Bovenop de boete van bijna 355 miljoen dollar die de rechter hem vorige week oplegde, komt nog eens 99 miljoen dollar aan rente. Dat staat in een officiële bekendmaking die de rechtbank vrijdag heeft gepubliceerd.

Lees meer »

LIVE GAZA. Hamas kraakt ‘toekomstplan’ voor Gaza van Netanyahu – VN-experten vragen wapenembargo tegen Israël

Onafhankelijke experten van de Verenigde Naties roepen op tot een wapenembargo tegen Israël. Exportlanden zouden het internationale humanitaire recht schenden als wapens die door hen geleverd worden ingezet zouden worden in de oorlog in de Gazastrook. De Israëlische premier Benjamin Netanyahu presenteerde zijn oorlogskabinet voor het eerst een formeel plan voor wat er met de Gazastrook moet gebeuren na de

Lees meer »

Nu “Astrid en Natalia: back to reality” is afgevoerd: zijn we als publiek steeds strenger voor tv-programma’s?

De commotie rond het VTM-programma "Astrid en Natalia: back to reality" toont dat het moeilijk ligt wanneer BV’s doen alsof ze in armoede leven. Opmerkelijk, want het programma "Nieuwe buren", waarin Karen Damen en James Cooke hetzelfde deden, kon in 2016 wel nog passeren op televisie. Wat is er veranderd? Worden we als publiek steeds strenger voor zulke programma’s?

Lees meer »

Boxer en youtuber Jake Paul haalt beste Nederlands boven: “Dat klinkt verrukkelijk, mijn knappie!”

Een Amerikaan die Nederlands probeert te praten: altijd een komisch geluid. Maar de boxer en youtuber Jake Paul (27) brengt het er na enkele lessen Nederlands van zijn vriendin en schaatster Jutta Leerdam (25) niet slecht vanaf. “Zo, het was een lange dag”, “wat eten we vandaag” en “eet smakelijk”: Paul heeft het Nederlands duidelijk al redelijk goed onder de

Lees meer »

Na deal met Nederlandse tv-zender: gaat Tom Waes straks exclusief voor onze noorderburen werken?

De VRT en de Nederlandse publieke omroep NPO bundelen hun krachten. De komende drie jaar gaan ze samenwerken aan een vijftal programma’s, waarin Tom Waes (55) centraal staat. Op die manier kunnen ze de kosten drukken. Maar moeten zijn fans hier zich zorgen maken? Gaat Tom straks exclusief voor de Nederlanders programma’s maken? Jarne zoekt het uit in deze nieuwe

Lees meer »