Krantenkoppen

Alabama gaat als eerste Amerikaanse staat doodstraf met stikstof toepassen

In de Amerikaanse staat Alabama wordt donderdag (lokale tijd) voor het eerst een gevangene geëxecuteerd met behulp van stikstof. Dat is het gevolg van een besluit van het landelijke Hooggerechtshof.

Meer krantenkoppen in België

“Ze wou als een dier haar territorium afbakenen”: Roemeense vrouw die verpleegsters aanviel, haar uittrok en op de grond plaste vraagt vrijspraak

Een Roemeense vrouw uit Oostende vraagt in beroep de vrijspraak voor zware slagen aan twee verpleegsters van het Psychiatrisch Ziekenhuis Onze-Lieve-Vrouw in Brugge.
The post “Ze wou als een dier haar territorium afbakenen”: Roemeense vrouw die verpleegsters aanviel, haar uittrok en op de grond plaste vraagt vrijspraak appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gewezen elektrowinkel in Wervik tegen de vlakte

Langsheen de drukke Geluwesesteenweg in Wervik is de gewezen elektrowinkel en woning van Willem Deleu zaliger en Josette Deroulou afgebroken. Er komen in de plaats zes woningen en dertien garages.
The post Gewezen elektrowinkel in Wervik tegen de vlakte appeared first on KW.be.

Lees meer »

Paspoppen worden kunstwerken voor Kom Op Tegen Kanker in Roeselare

Het kunstproject voor het goede doel is een samenwerking tussen kledingzaak Adonis uit de Noordstraat en de SASK. Veertien oude etalagepoppen kregen een tweede leven dankzij evenveel kunstenaars. De unieke stukken worden op 9 maart geveild in de academie.
The post Paspoppen worden kunstwerken voor Kom Op Tegen Kanker in Roeselare appeared first on KW.be.

Lees meer »

Mooie cijfers voor Fietsbieb en Babytheek, maar kinderarmoede stijgt: “Aan toekomstige generatie verplicht nog een tandje bij te steken”

Twee jaar na de opmaak van een actieplan om de armoede in Izegem terug te dringen, maakt de stad een eerste voorzichtige positieve evaluatie. Zo kunnen de Fietsbieb en Babytheek mooie cijfers voorleggen. In schril contrast staan dan weer de stijgende cijfers rond kinderarmoede, met een stijging van vier procent ten opzichte van drie jaar geleden. Wat hoopt de stad

Lees meer »

Raadkamer verlengt aanhouding van dakloze die Brugse burgemeester met een slagersmes wou bedreigen

De Brugse Raadkamer heeft de aanhouding van een 25-jarige dakloze met een maand verlengd. Hij werd vorige week gearresteerd toen hij gewapend met een mes rond het huis van Dirk De fauw vertoefde. Sedertdien krijgt de Brugse burgemeester extra bescherming van agenten in burger.
The post Raadkamer verlengt aanhouding van dakloze die Brugse burgemeester met een slagersmes wou bedreigen appeared

Lees meer »

Apple riskeert Europese boete van een half miljard euro door klachten van Spotify

Het Amerikaanse techbedrijf Apple riskeert een boete van 500 miljoen euro van de Europese Unie. Dat schrijft de Britse zakenkrant ‘Financial Times’ op basis van ingewijden. In 2019 startte de Europese Commissie een onderzoek naar aanleiding van klachten van rivaliserende muziekdiensten, waaronder Spotify, die vinden dat Apple de concurrenten belet en de eigen diensten bevoordeelt. De boete wordt naar verwachting

Lees meer »

Einde van “ons vakmanschap drink je met verstand”? Alcohol krijgt nieuwe educatieve boodschap

Reclame voor alcohol krijgt een nieuwe educatieve boodschap. In plaats van “ons vakmanschap drink je met verstand” zullen commerciële boodschappen voor alcoholhoudende dranken voortaan gepaard gaan met de waarschuwing “alcoholmisbruik schaadt de gezondheid”. Dat kondigt de sector vandaag aan, maar ‘Het Belang van Limburg’ schrijft dat volgens federaal minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke nog niets beslist is.

Lees meer »

Goud voor Lionel en Alice na ontmoeting op Kortemark kermis

Lionel Watteyne (75) en Alice Dewulf (72) uit de Leopoldlaan hebben hun gouden huwelijksjubileum gevierd. Lionel en Alice baatten tijdens hun actieve beroepsloopbaan een melkveebedrijf uit in het Hoogleedse gehucht Sint-Jozef De Geite. Ze wonen sinds 2008 in Staden.
The post Goud voor Lionel en Alice na ontmoeting op Kortemark kermis appeared first on KW.be.

Lees meer »

Britse minister van Buitenlandse Zaken bezoekt Falklandeilanden

De Britse minister van Buitenlandse Zaken David Cameron heeft maandag een bezoek gebracht aan de Falklandeilanden, een Britse eilandengroep in de zuidelijke Atlantische Oceaan. Hij heeft een eerbetoon gehouden voor de soldaten die ruim veertig jaar geleden zijn gesneuveld in de Falklandoorlog tegen Argentinië.

Lees meer »

Minder asielaanvragen, toch groeit opvangtekort: bijna derde van asielzoekers kreeg vorig jaar geen plek

8.816 alleenstaande mannen hebben vorig jaar na de registratie van hun asielaanvraag in ons land te horen gekregen dat er geen opvangplek voor hen was. Dat zijn er zo’n drieduizend meer dan in 2022, zo blijkt uit nieuwe cijfers van Fedasil. Het aantal asielaanvragen is vorig jaar nochtans gedaald. Volgens de wet hebben asielzoekers recht op bed, bad, brood en

Lees meer »