Krantenkoppen

Alabama zal eerste doodstraf met stikstof toch uitvoeren

In de Amerikaanse staat Alabama wordt donderdag voor het eerst een gevangene geëxecuteerd met behulp van stikstof. Dat is het gevolg van een besluit van het Hooggerechtshof.

Meer krantenkoppen in België

“Mensen bij elkaar brengen”: organisatoren Ontbijtrun pakken nu ook uit met kleurrijk spektakel

De organisatoren van de tweejaarlijkse Ontbijtrun pakken op zaterdag 20 april uit met een kleurrijk spektakel: de eerste editie van de Color-Fun-Run waarbij kleurrijk poeder over de deelnemers gestrooid wordt in de straten van Dadizele. “Ik heb zelf enkele keren deelgenomen aan een dergelijk evenement en vond het fantastisch”, aldus Dorine Delrue, de oprichtster van de Ontbijtrun.
The post “Mensen

Lees meer »

Elton John-collectie geveild voor 8 miljoen dollar

Het Amerikaanse veilinghuis Christie’s heeft een reeks persoonlijke bezittingen van de Britse popster Elton John verkocht voor bijna 8 miljoen dollar (omgerekend 7,4 miljoen euro). Zo werd een vleugelpiano voor meer dan 200.000 dollar geveild en haalde een drieluik van de Britse graffitikunstenaar Banksy net geen 2 miljoen dollar.

Lees meer »

Stad Roeselare lanceert tweede editie van de campagne duurzaam renoveren: JAAA MAAR HOE?

Stad Roeselare zet haar inwoners opnieuw aan tot duurzaam renoveren met de tweede editie van de campagne ‘JAAA MAAR HOE?’. De Vlaamse doelstellingen tegen 2050 en de recent ingevoerde renovatieverplichting voor woningen met een EPC-label E of F benadrukken het belang van energiezuinigheid en duurzaamheid. Om haar inwoners optimaal te ondersteunen in dit renovatieproces, biedt de Stad een tweede kans

Lees meer »

Nog zeven kandidaten voor vier play-down-plaatsen

Met nog vier matchen te spelen in het reguliere seizoen kan er met relatieve zekerheid gezegd worden dat KV Kortrijk zich mag opmaken voor de gevreesde play-downs. Kortrijk draagt al sinds de dertiende speeldag de rode lantaarn met zich mee. Intussen staan ze nog altijd op zeven punten van die veilige twaalfde plaats. Vrijwel onmogelijk om op te halen in

Lees meer »

Elien opent Lili’s Trimcorner voor honden

Elien Devijver (35) houdt nu zaterdag de officiële opening van haar hondentrimsalon Lili’s Trimcorner in de Mentenhoekstraat 123. Baasjes kunnen er terecht met hun honden groot of klein om ze er weer helemaal tiptop te laten uitzien.
The post Elien opent Lili’s Trimcorner voor honden appeared first on KW.be.

Lees meer »

Poperinge kondigt Maand van de Hopscheuten aan: “Met culinaire verwennerijen”

In de Hoppestad staat maart elk jaar in het teken van de hopscheuten. Door het snelle groeiproces van deze groente, beter bekend als ‘het witte goud’, kan je slechts één maand per jaar genieten van de delicatesse. Stad Poperinge organiseert tal van activiteiten en ook elf restaurants serveren gerechten op basis van de hopscheuten.
The post Poperinge kondigt Maand van

Lees meer »

EXCLUSIEF INTERVIEW. Het ongelofelijke verhaal van Diane Foley (75), wier zoon door IS werd onthoofd. “Ik ben zijn moordenaar gaan opzoeken in de gevangenis”

Ze wilde de beul van haar zoon in de ogen kijken, met hem spreken, zijn verhaal kennen. En daarmee verbaast de Amerikaanse Diane Foley de wereld. Want zij is de moeder van Jim Foley (40), de eerste gijzelaar die door IS-terroristen werd onthoofd, een executie die een schokgolf door de wereld joeg en die haar op de gruwelijkste manier trof.

Lees meer »

KMI waarschuwt voor rukwinden van meer dan 100 kilometer per uur

Het KMI heeft code oranje uitgevaardigd voor krachtige windstoten vanaf morgenmiddag in grote delen van Vlaanderen. Er zijn rukwinden mogelijk tot meer dan 100 kilometer per uur, met ook kans op schade, waarschuwt de meteorologische dienst. Het noodnummer 1722 voor niet-dringende hulp is geactiveerd.

Lees meer »

Sterrenregister voor stilgeboren kinderen

Voortaan kunnen ouders die hun kindje verliezen tijdens de zwangerschap, het alsnog laten registreren in Zwevegem. Ook zal men de naam kunnen laten plaatsen op de geboortezuil die men jaarlijks ergens plaatst.
The post Sterrenregister voor stilgeboren kinderen appeared first on KW.be.

Lees meer »