Krantenkoppen

Amerikaanse luchtvaartautoriteit maakt weg vrij voor terugkeer Boeing 737-9 Max-toestellen

De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA heeft woensdagavond lokale tijd een procedure goedgekeurd voor een extra inspectie van de Boeing 737-9 Max-toestellen. Daarmee maakt het de weg vrij voor het opnieuw in gebruik nemen van de toestellen.

Meer krantenkoppen in België

Van zedenfeiten verdachte leerkracht werd ooit uit Chiro gezet: “Na een voorval op kamp trokken we aan de alarmbel”

Het nieuws van de aanhouding van een 26-jarige leerkracht van het LAB Sint-Amands, die verdacht wordt van zedenfeiten, is als een bom ingeslagen. Leraar Y.S. bleek een populaire leerkracht te zijn, maar het viel heel wat leerlingen op dat hij vooral meisjes naar voren schoof in de klas. Hij werd ooit ook uit de Chiro gezet wegens te nauwe contacten

Lees meer »

Deze Acid-fans hebben aan crowdfunding gedoneerd: “Zijn eerlijkheid is ons 500 euro waard”

Vér voorbij de 100.000 euro. De crowdfunding van Acid (24) is een waanzinnig succes. Meer dan 13.000 mensen deden hun portemonnee open voor de veroordeelde youtuber. Frank (58) en zijn zoon Quinten (20) gaven 500 euro, het hoogste bedrag na een anonieme gift van 1.600 euro. Ward (23) gaf 200 euro. “Dit is het failliet van justitie”, vertellen de gulle gevers die wij spraken.

Lees meer »

Tristan Gilliaert (VK Dudzele 3B): “Nu pas aan mijn beste niveau”

Het ziet ernaar uit dat Soren Maenhout de ideale opvolger is van Dany Couvreur. De huidige T1 moest stoppen met voetballen wegens knieperikelen, maar kon tot op het allerlaatste moment een balletje in de kruising droppen. Eén competitie fungeerde hij als T2, nu houdt hij zijn VK Dudzele uit de degradatieperikelen als eerste in bevel.
The post Tristan Gilliaert (VK

Lees meer »

Frans wijnhuis denkt werknemer te betrappen op diefstal van vier flessen Bourgogne. Politie stuit wat later op “levenswerk” van 7.000 gestolen flessen

Een werknemer van een wijnhuis in de Bourgondische stad Beaune is betrapt op de diefstal van vier flessen Bourgogne. Althans, daar leek het in eerste instantie op. De politie ging naar zijn huis en trof bij de verdachte niet alleen de vier gestolen flessen aan, maar “zijn levenswerk” in de wijnkelder: duizenden flessen Bourgogne, melden plaatselijke media.

Lees meer »

“Ik wou af van het etiket ‘klein blondje in de wielerwereld’”: wie is Marion Rousse, die Patrick Lefevere scherp van repliek diende?

Marion Rousse laat niet met zich sollen na de denigrerende uitspraken van Patrick Lefevere. Portret van de partner van Julian Alaphilippe, die nog in België naar school gegaan is en zich als ex-renster, tv-consultant en directrice van de Tour des Femmes thuisvoelt in de wielerwereld. “Praten over koers is het liefste wat ik doe.”

Lees meer »

Jeff Bezos verkoopt voor 8,5 miljard dollar aan Amazon-aandelen

Jeff Bezos heeft nog eens 14 miljoen aandelen van zijn webwinkelreus Amazon verkocht, goed voor ongeveer 2,4 miljard dollar. In negen dagen tijd heeft de Amerikaanse zakenman zo de aangekondigde verkoop van tot 50 miljoen aandelen afgerond. De laatste transactie actie incluis, cashte Bezos in totaal 8,5 miljard dollar.

Lees meer »

Nicholas Goossens: “Ik wil weer koers kunnen maken”

Het West-Vlaams kampioenschap tegen de klok op donderdag 4 april en drie dagen later het PK op de weg voor de beloften in Rollegem, voor Nicholas Goossens (19) worden het de eerste belangrijke afspraken in z’n tweede U23-seizoen.
The post Nicholas Goossens: “Ik wil weer koers kunnen maken” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Man riskeert vier jaar cel nadat hij ex bedreigt met mes en vastbindt: “Hallucinante feiten, erger dan in een film”

Een 39-jarige man drong het huis van zijn ex binnen met een mes en bond haar vast met snelbinders en een touw. De man beweert dat hij enkel wou praten, maar riskeert vier jaar cel voor verkrachting. Het slachtoffer kon haar ex overtuigen om haar los te maken en zou volgens de beklaagde vervolgens zelf aangedrongen hebben op seks. “Het

Lees meer »

Leerkracht Nicolas (36) integreert cardetailing in VTI Roeselare: “Ideale aanvulling op leerplan”

Fans van propere wagens hebben er ongetwijfeld al over gehoord: cardetailing. Je vindt er talloze filmpjes van terug op sociale media. Binnenkort zullen ook de leerlingen van de derde graad aan het VTI in Roeselare hier een basis in krijgen. De bezieler achter dit idee is leerkracht Nicolas Minne (36).
The post Leerkracht Nicolas (36) integreert cardetailing in VTI Roeselare:

Lees meer »

Voetbalpodcast ‘vier-nul’ kaart na over Brugse derby: “Club koos ervoor om mee te gaan in het voetbal van Cercle”

Aster Nzeyimana, Marc Degryse, Frank Boeckx en Jarno Bertho fileren in voetbalpodcast ‘vier-nul’ speeldag 26. En uiteraard hebben ze aandacht voor de Brugse derby. Ze zagen dat Club ervoor koos mee te gaan in het voetbal van Cercle, en dat dat niet bepaald verfijnd voetbal opleverde. “Voor een journalist is alles aan Cercle Brugge fantastisch en leuk. Behalve het voetbal”,

Lees meer »

Travis Roelens verlaat straks SK Elverdinge

Met een drie op vijftien is SK Elverdinge aan een mindere reeks bezig in derde provinciale A. Zondag hopen Travis Roelens (26) en zijn ploeggenoten het tij te keren. Geen sinecure, want Elverdinge kijkt ploeg-in-vorm Staden in de ogen. “Ze zijn uitstekend op dreef, maar we zijn allesbehalve kansloos.”
The post Travis Roelens verlaat straks SK Elverdinge appeared first on

Lees meer »

Brugse stadsschrijver Marieke De Maré: “Ik wil de lezers doen nadenken”

In haar tweede roman ‘Ik ga naar de schapen’ beschrijft Marieke De Maré een dorpje doodgewone mensen, bij wie het schijnbaar goed gaat. “Schijn bedriegt, elk van mijn personages draagt littekens uit zijn jeugdjaren”, vertelt de Brugse stadsschrijver.
The post Brugse stadsschrijver Marieke De Maré: “Ik wil de lezers doen nadenken” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ook buren reageren na heisa rond ‘Back to reality’: “Astrid en Natalia hebben hier zeker geen maand gewoond”

Er is de voorbije dagen al veel kritiek geuit op Astrid & Natalia back to reality, waarin de twee Vlaamse beroemdheden een maand lang het leven van een alleenstaande moeder leiden. Nu zeggen ook de buren hun twijfels te hebben bij hoe eerlijk het programma verlopen is. “Ik hoorde haar zeggen dat ze haar eigen geld zou gebruiken.”

Lees meer »

Achtjarige is jongste schaker ooit die van grootmeester wint

Het record van de achtjarige Serviër Leonid Ivanovic, die als eerste schaker jonger dan negen een grootmeester in een klassieke wedstrijd versloeg, heeft nauwelijks een week stand gehouden. De nieuwe recordhouder om als jongste ooit een grootmeester te kloppen is Ashwath Kaushik, een Indiase jongen uit Singapore. Kaushik is ook acht, maar… enkele maanden jonger dan Ivanovic.

Lees meer »

Kleuter van vier klaagt over ongepaste aanrakingen op school, politie voert onderzoek: “Het verhaal werd als ‘zorgwekkend’ bestempeld”

De directie van kleuterschool Het Notendopje in Wijnegem heeft donderdagavond de ouders uitgenodigd om toelichting te geven bij een klacht van een kindje. Een kleuter had verteld over mogelijk ongepaste aanrakingen die zouden hebben plaatsgevonden op school. De politie Minos onderzoekt of er sprake is van grensoverschrijdend gedrag.

Lees meer »