Krantenkoppen

Asielhond wordt na negen jaar (!) eindelijk geadopteerd: “Hij verdient de wereld”

In het Engelse dorpje Edenfield heeft een lieve viervoeter na negen jaar (!) in het asiel eindelijk een warme thuis gevonden. Zijn nieuwe baasjes, ervaren hondeneigenaars, stapten onlangs blijkbaar met een duidelijk doel binnen in het asiel waar Humbug zat. “Welke hond zit hier al het langst?” En het bleek nog een geweldige match ook.

Meer krantenkoppen in België

Rusland zet Amerikaanse senator Lindsey Graham op terreurlijst

De Russische federale financiële waakhond, Rosfinmonitoring, heeft de Amerikaanse senator Lindsey Graham (68) op de lijst van terroristen en extremisten gezet. Dat laat de dienst weten op zijn website. Het arrestatiebevel dat Moskou in mei al voor Graham uitvaardigde, is door het Russische ministerie van Binnenlandse Zaken hernieuwd.

Lees meer »

LIVE. Wordt Acid veroordeeld voor ‘exposen’ van Reuzegommers?

Nathan Vandergunst (24), beter bekend onder zijn Youtube-alias Acid, krijgt donderdagvoormiddag zijn straf te horen. Hij maakte in een van zijn video’s de namen en gezichten bekend van enkele ex-Reuzegommers in de zaak Sanda Dia. In theorie riskeert hij een celstraf van maximaal twee jaar, een boete van 80.000 euro en een schadevergoeding van 200.000 euro. Volg alle ontwikkelingen van

Lees meer »

Stad en scholen lanceren plan voor Nieuwpoortse kinderopvang

In Nieuwpoort wordt volop gewerkt aan het nieuwe Jeugd- en Sportcomplex. Tegen de zomer van 2024 zou het volledige project voltooid moeten zijn. Vanaf de start van volgend schooljaar wordt in de nieuwbouw alle voor- en naschoolse kinderopvang gecentraliseerd. De Stad werkt hiervoor nauw samen met de verschillende kleuter- en lagere scholen in Nieuwpoort.
The post Stad en scholen lanceren

Lees meer »

Leerlingen met mentale beperking aan de slag in woonzorgcentra Zorg Kortrijk

Jongeren met een mentale beperking van Athena campus Ter Bruyninge gaan aan de slag in het woonzorgcentrum Sint-Jozef in de Condédreef. Begeleidster Eline Vanwynsberghe ontwikkelde in het kader van haar eindwerk voor opvoeder-begeleider de mogelijkheid om tijdens het zogenaamde werkplekleren op locatie werkervaring op te doen voor de oudste leerlingen.
The post Leerlingen met mentale beperking aan de slag in

Lees meer »

Ketchup & Sangria van Toneelkring Harlekijn gaat vanavond in première

Met trots kondigt Toneelkring Harlekijn hun volgende productie ‘Ketchup & Sangria’ aan. In 1993 bracht Harlekijn dit stuk al eens op de planken en dat betekende toen het debuut van Philip Strobbe als regisseur en Dominique Delobelle als speelster. Beiden zijn er in dezelfde hoedanigheid nu ook weer bij.
The post Ketchup & Sangria van Toneelkring Harlekijn gaat vanavond in

Lees meer »

Van gamingkanjer tot AI-koning: waarom Nvidia plots een van de meest waardevolle bedrijven ter wereld is

Vanavond maakt Nvidia zijn jaarresultaten bekend en die zullen naar alle waarschijnlijkheid iedereen van hun sokken blazen. "Nvidi-wie?", horen we je mompelen. Maak kennis met het Amerikaanse chipbedrijf dat lange tijd vooral gamers gelukkig maakte, maar intussen – met wat meeval – haast eigenhandig de revolutie rond artificiële intelligentie (AI) doet draaien.

Lees meer »

39-jarige geboren Iraanse is nieuwe Miss Duitsland

In Duitsland is zaterdagavond Apameh Schönauer uit Berlijn verkozen tot ‘Miss Germany’: een 39-jarige architecte die als kind vanuit Iran naar Duitsland verhuisde en zich inzet voor rechten van vrouwen met een migratieafkomst.

Lees meer »