Krantenkoppen

Auto van bestuurder zonder rijbewijs getakeld tijdens BOB-controle

De lokale politie Kouter hield dinsdag nieuwe alcoholcontroles op diverse plaatsen op het grondgebied. Het afgelopen weekend vonden reeds diverse controles plaats tijdens de lopende winter BOB-campagne en dat was ook dinsdag terug het geval.

Zo werd er ’s avonds tussen 19.10 uur en 20 uur gecontroleerd op de Oostendesteenweg in Eernegem. Daar werden 22 ademtesten afgenomen maar die bleken gelukkig allemaal safe te zijn. Daarna werd de controlepost verplaatst naar de Oostendestraat in Torhout waar tussen 20.10 uur eb 21.30 uur gecontroleerd werd.

Ook hier waren alle 19 afgenomen ademtesten negatief. Wel werd een bestuurder uit het verkeerd gehaald die rondreed zonder rijbewijs aangezien dat nog op de rechtbank ligt na een rijverbod. Het parket werd gecontacteerd en de wagen werd getakeld. (JH)

The post Auto van bestuurder zonder rijbewijs getakeld tijdens BOB-controle is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Babette (10) droomt van beachfestival met reuzegrote popcornmachine, stad laat droom in vervulling gaan: “Graag met Camille of Metejoor”

Babette Landrieux (10) mag zich binnenkort opmaken als de ster van de dag tijdens een heus beachfestival. Ze werd immers door de Oostendse Kindergemeenteraad verkozen als winnaar van de wedstrijd ‘Dromen van Oostende’. De stad zal nu alles uit de kast halen om haar droom in vervulling te laten gaan. “Ik heb de nacht na het nieuws niet kunnen slapen”,

Lees meer »

Oostende plaatst twee nieuwe vaste flitspalen en ook de LIDAR komt terug: “Al extreme snelheden tot 170 per uur gemeten”

In Oostende komen twee nieuwe vaste flitscamera’s. Het gaat om de Gistelsesteenweg waar er een maximumsnelheid geldt van 50 kilometer per uur, en de Stuiverstraat, waar 30 kilometer per uur de maximumsnelheid is. “Tegen eind maart treden ze allebeide in werking”, zegt schepen van Handhaving, Maxim Donck (N-VA).
The post Oostende plaatst twee nieuwe vaste flitspalen en ook de LIDAR

Lees meer »

Bisschop Lode Aerts bezoekt Oekraïens gezin twee jaar na inval van Rusland

Zaterdag 24 januari 2022, twee jaar geleden brak de oorlog in Oekraïne uit. Om deze trieste gebeurtenis niet zomaar te laten voorbij gaan, ging bisschop van Brugge Lode Aerts op bezoek bij een Oekraïens gezin. “Vorig jaar was ik in Oekraïne zelf, waar de mensen zeer gastvrij waren ondanks de moeilijke omstandigheden. Nuwillen we hen zelf een maaltijd aanbieden”, vertelt

Lees meer »

Nog altijd veel problemen met nieuw vervoerplan De Lijn in Moorslede: “Triestig wat er met openbaar vervoer is gebeurd”

Volgens schepen van Mobiliteit in Moorslede Jürgen Deceuninck (STERK) is er bij vervoermaatschappij De Lijn geen budget voor grotere en meer bussen op schooldagen. Nu zitten veel bussen overvol. “We ervaren nog altijd heel veel problemen”, zegt de schepen. Fractieleider Ward Gillis (PRO) vroeg tijdens de gemeenteraad naar de stand van zaken over het nieuw vervoerplan van De Lijn, dat

Lees meer »

Brandweer moet uitrukken voor rook aan tunnel in Zeebrugge

Vrijdag even na de middag merkten passanten witte rook op ter hoogte van de tunnel aan de New Yorklaan in Zeebrugge. De toegesnelde brandweer kon de oorzaak lokaliseren in de nissen van de tunnel.
The post Brandweer moet uitrukken voor rook aan tunnel in Zeebrugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bart Cannaerts is ooit verdacht van brandstichting op school: “Opgepakt door politie en ondervraagd zoals in de film”

In ‘Code van Coppens’ vertelt Bart Cannaerts (43) een wel heel straf verhaal. Als 17-jarige jongen stond hij op het foute moment op de foute plaats. Na de scouts wachtte hij op zijn vader toen plots een politiecombi met twee agenten voor hem stopte. Die verdachten hem van de brandstichting op zijn school en ondervroegen hem hierover. “Net als in

Lees meer »

Met 6.122 fietsritten in 2023 zet Blue-bike een nieuw record neer in Roeselare

De Roeselarenaar is steeds beter vertrouwd met het deelfietssysteem van Blue-bike. Nooit eerder lag het gebruik van de 32 blauwe deelfietsen aan het station zo hoog. Ook inwoners uit andere steden springen na hun treinreis bij aankomst in Roeselare op een Blue-bike fiets.
The post Met 6.122 fietsritten in 2023 zet Blue-bike een nieuw record neer in Roeselare appeared first

Lees meer »

Roofvogels bij Jong Natuurverkenners Torhout

Al zowat vier jaar zijn binnen Natuurpunt de Jong Natuurverkenners actief, een groep jongens en meisjes tussen de 8 en de 16 jaar die dol zijn op de wonderen van de natuur. Onder de leiding van Torhoutenaar Xavier Dirix (54) komen ze eenmaal per maand samen voor een thema-activiteit. Die kan gaan over reeën in
The post Roofvogels bij Jong

Lees meer »