Krantenkoppen

Avonturier Mats (20) uit Leuven onderneemt in zijn eentje extreme expeditie in het Hoge Noorden

Mats Koolen, een Leuvense sportieveling die houdt van extreme uitdagingen, vertrekt in februari naar het hoge noorden van Zweden voor een bijzondere expeditie. Hij gaat -160 kilometer boven de Poolcirkel- in zijn eentje een tocht van 460 kilometer maken in barre omstandigheden. Een risicovolle onderneming, maar Mats wil naam maken in de wereld van de extreme sporten.

Meer krantenkoppen in België

Kunstenares Renee Lodewijckx maakt Ensordraaimolen

Renee Lodewijckx maakte ‘De goede rechters’ naar het werk van Ensor en wil er deze zomer mee op pad voor een performance. Het is de komende weken alvast te zien in ’t Kroegske en twee handelszaken met oog voor kunst.
The post Kunstenares Renee Lodewijckx maakt Ensordraaimolen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Verenigd Koninkrijk bezorgd over nucleaire afschrikkingskracht na tweede mislukte raketlancering

In het Verenigd Koninkrijk beroert een tweede mislukte raketlancering vanuit een nucleaire onderzeeër de gemoederen. Uit verschillende getuigenissen blijkt dat de raket bij de lancering "dramatische systeemfouten" ondervond. John Hailey, woordvoerder bij oppositiepartij Labour, noemt de rapporten "zorgwekkend" en is bezorgd over de nucleaire afschrikkingskracht van het VK.

Lees meer »

Avelgems schepen Valck (GbA-Gemeentebelangen) staat voor het eerst op Vlaamse lijst: “Uit dank voor hulp die we kregen van kabinet-Peeters”

Schepen van financiën, burgerzaken, lokale economie en onderwijs Caroline Valck (GbA-Gemeentebelangen) staat voor het eerst op de West-Vlaamse lijst van het Vlaams Parlement, meerbepaald op de 19de plaats op de Open Vld-lijst van lijsttrekker Jasper Pillen. “Ik ben bang dat veel stemmen naar de extremen zullen gaan. Ik wil er alles aan doen om dat zo veel mogelijk in te

Lees meer »

“Geen Miss België zonder extra security”: Comité neemt veiligheidsmaatregelen na verijdelde aanslag vorig jaar

De kroon is opgeblonken, de metaaldetector en de extra horde politieagenten staan klaar. Na de verijdelde aanslag vorig jaar laat het Comité van Miss België niets aan het toeval over bij de verkiezing zaterdag in Plopsaland De Panne. “Ik wil dat iedereen zich veilig voelt en weet dat er overal controle is”, zegt organisatrice Darline Devos (59). “We dragen dat

Lees meer »

KIJK. Beelden tonen mogelijk transport lichaam Aleksej Navalny

De Russische nieuwswebsite Mediazona heeft op sociale media beelden gedeeld van wat mogelijk het transport van het lichaam van Aleksej Navalny was. Op de beelden is een klein konvooi te zien dat vanuit het strafkamp, waar de dissident vrijdag onder onduidelijke omstandigheden overleed, naar de dichtstbijzijnde stad rijdt. Volgens Mediazona werden de beelden de nacht na Navalny’s dood gefilmd.

Lees meer »

Non-binaire tiener om het leven gekomen na vechtpartij op school in Oklahoma, na jaar vol pesterijen: “In elkaar geslagen in wc’s”

In de Amerikaanse staat Oklahoma is ophef ontstaan na het overleden van de 16-jarige Nex Benedict, die zich als non-binair identificeerde en op school in elkaar geslagen werd door oudere meisjes op de toiletten. De tiener werd al meer dan een jaar gepest, zo bleek. De angst in de LGBTQ+-gemeenschap wordt er opnieuw door aangewakkerd.

Lees meer »

LIVE – Storm Louis raast over onze provincie

Het KMI waarschuwt donderdag voor storm Louis, die over onze provincie trekt. Aan de kust wordt zelfs zeer krachtige tot stormachtige wind (7 tot 8 Beaufort) verwacht.
The post LIVE – Storm Louis raast over onze provincie appeared first on KW.be.

Lees meer »

An Miller hoopt met nieuwe ‘Assisen’-reeks debat over euthanasie te openen: “Winnen hoeft dit seizoen niet voor mij”

De interactieve Play 4-reeks ‘Assisen’ krijgt een jaar na de eerste reeks een vervolg. In ‘Assisen: de insulinemoord’ zal de kijker opnieuw zes weken lang als volksjury mee kunnen oordelen over de schuld of onschuld van de beklaagde. An Miller (50) is terug op post als procureur: “Ik hoef dit seizoen niet per se gelijk te krijgen van de kijker.

Lees meer »

Alle eigen supermarkten van Delhaize hebben een zelfstandige overnemer gevonden

Delhaize heeft voor al zijn 128 eigen supermarkten een zelfstandige overnemer gevonden. Dat meldt het supermarktconcern in een persbericht. In maart vorig jaar maakte Delhaize bekend dat het de supermarkten die het nog zelf uitbaatte, wilde overdragen aan zelfstandige ondernemers. De beslissing leidde tot een hevig sociaal conflict, maar de directie zette door.

Lees meer »