Krantenkoppen

“Bedankt om altijd naast mij te staan”: wie was het meisje aan de zijde van Pommelien Thijs op de MIA’s?

Wie was het meisje naast Pommelien Thijs tijdens de uitreiking van de MIA’s woensdagavond? Velen vroegen het zich af, maar het antwoord is nochtans simpel. De ‘Erop of eronder’-zangeres had voor de gelegenheid haar “lieve zus” Kaat meegenomen. Later op de avond bedankte Pommelien haar zus ook nog in één van haar speeches. “Bedankt om altijd naast mij te staan.”

Meer krantenkoppen in België

Onze reporter op proces Acid: “Die 20.000 euro smaakt duidelijk erg zuur. Maar waarom weigerde hij dan een werkstraf?”

Met nerveuze blos, lurkend van zijn drinkfles heeft Acid in Brugge zijn straf gehoord. Die kwam zuur aan, want ook youtubers moeten op de kleintjes letten en 20.000 euro is veel. “Ik ga dit de rest van mijn leven meedragen. Zeker die voorwaardelijke celstraf.” Maar: waarom weigerde hij dan zelf een werkstraf? Verslag van een populair fenomeen dat in de

Lees meer »

Bisschop Lode Aerts bezoekt Oekraïens gezin twee jaar na inval van Rusland

Zaterdag 24 januari 2022, twee jaar geleden brak de oorlog in Oekraïne uit. Om deze trieste gebeurtenis niet zomaar te laten voorbij gaan, ging bisschop van Brugge Lode Aerts op bezoek bij een Oekraïens gezin. “Vorig jaar was ik in Oekraïne zelf, waar de mensen zeer gastvrij waren ondanks de moeilijke omstandigheden. Nuwillen we hen zelf een maaltijd aanbieden”, vertelt

Lees meer »

Ongeval met tractor eist al zeker 23 levens in India

In het noorden van India heeft zich een tragisch ongeval voorgedaan waarbij zeker 23 mensen het leven hebben verloren en meer dan 12 anderen ernstig gewond zijn geraakt. Een landbouwtractor, beladen met 40 mensen in een aanhangwagen, kantelde en stortte neer in een nabijgelegen vijver. Lokale autoriteiten hebben bevestigd dat acht van de dodelijke slachtoffers kinderen waren.

Lees meer »

Waarom Chinese bedrijven plots met hun eigen werknemers milities vormen

Vroeger werd er ochtendgymnastiek gedaan in de Chinese fabrieken, maar tegenwoordig leren ze vechten en schieten. Met steun van de overheid richten meer en meer bedrijven milities op, eigen vrijwilligerslegers. Personeelsleden worden gedurende enkele uren van hun gewone werkdag klaargestoomd voor de dag dat het land hen nodig heeft.

Lees meer »

Drie jongste panda’s van Pairi Daiza verhuizen naar China: “We geven nog een afscheidsfeestje, met héél veel droge reuzenpandacake”

Treurig nieuws uit Pairi Daiza, want daar moeten ze afscheid nemen van drie van de vijf reuzenpanda’s. De meest pluizige tweeling van ons land en hun grote broer zijn in het park geboren, maar verhuizen tegen de herfst naar China. En dat is even slikken voor vaste verzorger Robin (30), die zich ontpopte tot tweede papa. Wij gingen kijken hoe

Lees meer »

Vooruit pakt uit met ‘groene’ kandidaat

De kandidatenlijst van Vooruit voor de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober krijgt verder vorm. Met Bert Taveirne staat er ook een lid van de partij Groen op de lijst van de Ingelmunsterse socialisten. Vooruit is de eerste partij die een naam bekend maakt.
The post Vooruit pakt uit met ‘groene’ kandidaat appeared first on KW.be.

Lees meer »

Huidkanker en borstkanker komen vaker voor bij hoogopgeleiden

Het risico op huidkanker en borstkanker is hoger bij hoogopgeleiden. Sociaal-economisch kwetsbare groepen hebben na een kankerdiagnose over het algemeen een lagere overlevingskans, blijkt uit onderzoek van Stichting Kankerregister. Het onderzoek toont met Belgische cijfers de link aan tussen sociaal-economische status en bepaalde types kanker.

Lees meer »