Krantenkoppen

Bekende schooltijdschriften Doremi en Zonnekind verdwijnen na dit schooljaar

Schooltijdschriften Zonneland, Zonnekind, Zonnestraal, Doremi en Doremini verdwijnen na dit schooljaar in hun gedrukte vorm. Dat meldt de educatieve uitgeverij Plantyn, die met de overname van sectorgenoot Averbode in 2022 ook deze tijdschriften binnenhaalde.

Meer krantenkoppen in België

Axel Daeseleire is opnieuw verliefd: “We kennen elkaar al achttien jaar”

“Soms wordt vriendschap liefde”, ondervond Axel Daeseleire (55). Hij hangt het liever niet aan de grote klok, maar de presentator is ondertussen anderhalf jaar gelukkig met zijn nieuwe liefde. Het gaat de veelgevraagde presentator, vanaf maandagavond te zien in ‘Het onbekende’, voor de wind. Al knaagt er ook iets. “Ik denk soms dat regisseurs en producers me vergeten zijn. Dat

Lees meer »

Saltburn-huis belaagd door influencers: “Ik hoop dat de hype snel overwaait”

Het landhuis, dat de setting is van de populaire film ‘Saltburn’, wordt belaagd met influencers die foto’s of filmpjes van zichzelf willen maken. Op dit moment kunnen bezoekers vrij wandelen in het openbare gedeelte van het terrein, maar toch worden er steeds meer mensen betrapt in het privégedeelte. Charles Stopford Sackville, de huidige eigenaar van het 700 jaar oude Drayton

Lees meer »

Programma Van der Poel bekend: wereldkampioen begint in Milaan-Sanremo en wil doortrekken tot Luik-Bastenaken-Luik

Dat hij het openingsweekend niet rijdt, was al duidelijk. Maar wereldkampioen Mathieu van der Poel (29) heeft nu ook bekendgemaakt welke grote koersen wél op zijn programma staan dit voorjaar. De Nederlander mikt onder meer op winst in Milaan-Sanremo, de Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix én (in principe) Luik-Bastenaken-Luik. De deelnemerslijst van La Doyenne wordt er zo nog wat indrukwekkender op.

Lees meer »

Code geel voor regenweer tot maandagavond

Het KMI kondigt vanaf zondagavond 22 uur tot maandagavond 22 uur code geel af in de provincies West- en Oost-Vlaanderen en Henegouwen. Daar kan de komende 24 uur 20 tot 30 liter per vierkante meter neerslag vallen.
The post Code geel voor regenweer tot maandagavond appeared first on KW.be.

Lees meer »

Westtoer pakt uit met Het Lekkere Westen: 205 West-Vlaamse chefs presenteren hun troeven

Westtoer pakt uit met de achtste editie van de gratis culinaire gids Het Lekkere Westen: 205 West-Vlaamse chefs presenteren de gastronomische troeven van onze provincie. Opmerkelijk: er werden dit jaar 45 nieuwe chefs gepresenteerd die lokaal en duurzaam werken.
The post Westtoer pakt uit met Het Lekkere Westen: 205 West-Vlaamse chefs presenteren hun troeven appeared first on KW.be.

Lees meer »

Brandweer moet uitrukken voor rook aan tunnel in Zeebrugge

Vrijdag even na de middag merkten passanten witte rook op ter hoogte van de tunnel aan de New Yorklaan in Zeebrugge. De toegesnelde brandweer kon de oorzaak lokaliseren in de nissen van de tunnel.
The post Brandweer moet uitrukken voor rook aan tunnel in Zeebrugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Aanval op Mexico en NAVO-exit: dit is hoe Trumps tweede termijn er volgens vriend en vijand kan uitzien

Het ziet er steeds meer naar uit dat Donald Trump het opnieuw zal opnemen tegen huidig president Joe Biden tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezing, nadat hij ook dit weekend weer een voorverkiezing van de Republikeinse partij (GOP) won. Maar wat mogen de Amerikanen verwachten als Trump in november opnieuw zijn intrek neemt in het Witte Huis? Kenners voorspellen een turbulente tweede

Lees meer »

Laatste seizoen Harold Van Der Borght bij SV Loppem (3B)

De korte trip naar Ruddervoorde betekende een kantelpunt voor de Stormvogels. Bij een overwinning voor de jongens van Jens Constant lag de titel voor het grijpen. Bij verlies zou de kampioenenstrijd opnieuw een bitsig gebeuren met thrillerallures worden tussen drie topteams.
The post Laatste seizoen Harold Van Der Borght bij SV Loppem (3B) appeared first on KW.be.

Lees meer »

Titelstrijd weer helemaal open na klinkende 0-3-zege van Dikkelvenne bij Eendracht Aalst – herbekijk hier de match!

KSC Dikkelvenne heeft de topper in tweede amateurklasse A gewonnen. Eendracht Aalst stond al na amper zeven minuten een doelpunt in het krijt na mistasten in de defensie. In de tweede helft miste Mputu een strafschop, een vrije trap van De Man waaide er aan de overkant wel in. Invaller Salouani besliste de wedstrijd. Herbekijk hieronder de volledige wedstrijd!

Lees meer »