Krantenkoppen

België gaat Nederland achterna met systeem dat laadpaalnetwerk een boost moet geven: “Zo halen we barrières weg voor de aanschaf van een elektrisch voertuig”

Tegen 2030 is het in Europa verplicht om 14 procent van de energie in de transportsector uit hernieuwbare bronnen te halen. Brandstofleveranciers kunnen voortaan aan hun verplichtingen voldoen door elektriciteit te leveren via laadpalen. “Door het netwerk van laadpunten te versterken, halen we belangrijke barrières weg voor de aanschaf van een elektrisch voertuig”, Minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen)

Meer krantenkoppen in België

“Onze chauffeurs zijn echte ambassadeurs”: Joye T’rec wint award voor nieuwbouw van het jaar

Het bedrijf Joye T’rec won op de Roeselare Awards de award voor nieuwbouw van het jaar. Wij gingen op bezoek in de Beverense industriezone bij Jeremie Joye en zijn jongere broer Basiel die de nieuwe generatie zijn in de familiezaak.
The post “Onze chauffeurs zijn echte ambassadeurs”: Joye T’rec wint award voor nieuwbouw van het jaar appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Terug in de harde realiteit, maar heel blij”: Derwael ondanks val naar balkfinale bij rentree, ook 16-jarige Pinxten blinkt uit

Nina Derwael heeft na een val op de balk bibbergeld betaald, maar de kwalificaties bij haar competitierentree in de worldcup in Cairo heeft ze toch overleefd: zondag turnt ze de finale op de balk. “Ik ben terug in de harde realiteit, maar ben blij”, reageerde Derwael na haar zesde plek met 13.030 punten. Erika Pinxten scoorde als tweede van alle

Lees meer »

Misbruik noemde hij “kietelbeurten”: Oostendenaar verkracht stiefdochtertje jarenlang, maar schuift schuld in haar schoenen

Een 41-jarige Oostendenaar heeft van de rechter acht jaar effectieve celstraf gekregen voor jarenlang seksueel misbruik van zijn stiefdochtertje. Het meisje was bij aanvang amper elf jaar oud. P.A. filmde de verkrachtingen, die hij verbloemend “kietelbeurten” noemde. Shockerend genoeg legde hij de schuld bij zijn jonge slachtoffer. “Ze vroeg er zelf om”, klonk het.
The post Misbruik noemde hij “kietelbeurten”:

Lees meer »

Zilver op het VK veldlopen voor cadet Timon Spriet (15)

Tweedejaarscadet Timon Spriet – die op 6 februari 15 kaarsjes mocht uitblazen – veroverde op het Vlaams kampioenschap in Diest de zilveren medaille. De komende weken stoomt hij zichzelf klaar voor het pisteseizoen. Timon is een bezige bij, want hij combineert de atletiek met basketbal.
The post Zilver op het VK veldlopen voor cadet Timon Spriet (15) appeared first on KW.be.

Lees meer »

Geboortes op laagste niveau in 20 jaar tijd

Vorig jaar zagen 10.579 West-Vlaamse baby’s het levenslicht. Dat zijn er er een kleine 200 minder dan het jaar daarvoor. Daarmee is de geboortedaling – die tijdelijk doorbroken werd in 2021 – weer verdergezet. Dat leren we uit de meest recente cijfers van Statbel, het Belgische statistiekbureau.
The post Geboortes op laagste niveau in 20 jaar tijd appeared first on KW.be.

Lees meer »

Politie CARMA waarschuwt voor oplichters die misbruik maken van datalek Limburg.net 

Politie CARMA waarschuwt voor oplichters die onder de dekmantel van Card Stop bankkaartfraude plegen. De fraudeurs beweren dat door het recente datalek bij Limburg.net de gegevens van hun slachtoffers misbruikt worden. "Ze vragen gegevens op die ze nodig zouden hebben om de bankkaart te blokkeren, maar die gegevens kunnen zij misbruiken om geld te stelen", klinkt het bij politiezone CARMA.

Lees meer »

“Kijken mag, maar ik trouw toch liever met een Japanse”: samen met de KVK-Japanners Tsunoda en Fujii naar de Engelse les

Misschien stunt rode lantaarn KV Kortrijk zondag nog eens tegen Union. Houden Tsunoda en Fujii misschien wel hun landgenoot Machida af. KV Kortrijk redt zich misschien nog wel dankzij de twee nieuwe Japanners achterin. Maar ze leren toch wel beter Engels. Om de baas achterin João Silva te begrijpen, om uit te leggen dat ze geen tien kilometer kunnen lopen

Lees meer »

“Na alle drama en miserie in m’n vorige relatie”: Jolan uit ‘Kamp Waes’ wil graag opnieuw verliefd worden

Week na week bewijst Jolan Strobbe (26) uit ‘Kamp Waes’ dat hij één van de sterksten van het team is. Met zijn mentale kracht verbaast hij ook zichzelf, want lange tijd kampte hij met een serieus minderwaardigheidscomplex. Zijn deelname aan het programma én een avontuurlijke rondreis door Europa brachten daar echter verandering in, vertelt hij in Dag Allemaal. Inmiddels durft

Lees meer »

Kan Oekraïne Rusland nog stoppen? Acht vragen aan Roger Housen: “Slechts kwestie van tijd voor er nog een stad in Russische handen valt”

Na de Russische verovering van Avdiivka klinkt de Oekraïense smeekbede om munitie steeds luider. De situatie wordt met de dag moeilijker. Zijn de Russen nog wel tegen te houden? Wat wordt de volgende stad die Rusland verovert? En waarom is artillerie zo belangrijk? Acht vragen aan oud-kolonel Roger Housen. “Als Poetin erin slaagt dit gebied in handen te krijgen, dan

Lees meer »