Krantenkoppen

Binnenkijken in de modernistische Villa Ooievaar in Oostende

07:05 Het best bewaarde architectuurgeheim van Oostende? Dat moet Villa Ooievaar zijn. Eindelijk kan de Schotse kunstenares Lucy McKenzie haar woning beginnen te restaureren.

Meer krantenkoppen in België

Jinnih Beels (Vooruit) spreekt voor het eerst over heisa Tom Meeuws: “Wie constant oorlog wil blijven voeren, kan beter in de oppositie zitten”

Met de eedaflegging van Tatjana Scheck (Vooruit) op de gemeenteraad maandagavond is Tom Meeuws nu ook officieel schepen af in Antwerpen en wil Vooruit de heisa rond Meeuws zo snel mogelijk vergeten. Voor het eerst doet zijn ex-collega Jinnih Beels (Vooruit) dinsdagavond in Terzake haar mond open over de zaak en over de interne verdeeldheid van haar partij: “Iedereen bij

Lees meer »

Team Oudenburg in nieuwe werk- en signalisatiekledij

De medewerkers van de technische diensten van de stad krijgen splinternieuwe werkkledij. “Met de nieuwe kledij zijn de personeelsleden van onze stad nog beter herkenbaar voor de burger en helpen ze het positieve imago te versterken. Kwaliteit, respect en klantvriendelijkheid staan centraal, en deze nieuwe outfits stralen dit ook uit”, zegt burgemeester Romina Vanhooren. Alle
The post Team Oudenburg in

Lees meer »

KFC Doomkerke (3B) moet zondag winnen

Promovendus KFC Doomkerke had gerekend op een rustig seizoen in derde provinciale B, maar op enkele speeldagen van het einde is er nog geen zekerheid over een verlengd verblijf. In dat opzicht wacht zondag een belangrijke thuisconfrontatie tegen het voorlaatst geklasseerde FC Veldegem.
The post KFC Doomkerke (3B) moet zondag winnen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Pakistaanse politie pakt bekende journalist en Youtuber Asad Toor op

De Pakistaanse blogger Asad Toor werd maandagavond in de hoofdstad Islamabad gearresteerd, meldden zijn advocaat en Pakistaanse media. De veiligheidsdiensten beschuldigen de journalist en Youtuber ervan een “kwaadaardige campagne” te voeren tegen juristen van het Hooggerechtshof. Twee advocaten van Toor mochten hem niet naar zijn verhoor vergezellen.

Lees meer »

Profvoetballer slaat man schedelbreuk na ruzie aan bushalte, rechter slaat terug met twee jaar cel

Antwerpenaar en profvoetballer Ilias Chair (26) is veroordeeld tot twee jaar celstraf, waarvan één jaar effectief. Hij moet ook een schadevergoeding van 15.600 euro schadevergoeding aan Niels T., een man uit Herzele. De mannen waren in de zomer van 2020 op vakantie in Noord-Frankrijk maar hun families kwamen tegenover elkaar te staan in het gedrum aan een bushalte, na een

Lees meer »

Uitstel beslissing over de toeristische ontsluitingsweg in Middelkerke: “Het niet goedkeuren hiervan is onverantwoord”

De goedkeuring voor een cruciale nieuwe toeristische verbinding tussen de E40 en het centrum van Middelkerke blijft uit, tot grote frustratie van burgemeester Jean-Marie Dedecker. Het tracé, dat bedoeld is om de drukke Spermaliestraat veiliger te maken, wacht nog steeds op groen licht. Burgemeester Dedecker benadrukt dat verdere vertraging onverantwoord is.
The post Uitstel beslissing over de toeristische ontsluitingsweg in

Lees meer »

Voormalige RAF-terroriste Daniela Klette opgepakt in Berlijn, politie arresteert ook tweede verdachte

Een voormalige terroriste van de Duitse terreurgroep Rote Armee Fraktion (RAF), Daniela Klette (65), is maandagavond in Berlijn opgepakt. Dat heeft het Openbaar Ministerie bekendgemaakt. Klette leefde tientallen jaren ondergedoken. Ze hoor de bij de zogenaamde ‘derde generatie’ van de RAF. Dinsdag werd nog een man opgepakt, maar het is nog niet duidelijk om wie het gaat.

Lees meer »

Paspoppen worden kunstwerken voor Kom Op Tegen Kanker in Roeselare

Het kunstproject voor het goede doel is een samenwerking tussen kledingzaak Adonis uit de Noordstraat en de SASK. Veertien oude etalagepoppen kregen een tweede leven dankzij evenveel kunstenaars. De unieke stukken worden op 9 maart geveild in de academie.
The post Paspoppen worden kunstwerken voor Kom Op Tegen Kanker in Roeselare appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zusterverenigingen hollen de gemeentelijke fusie zeker niet achterna: “Het is beter dat elke club nog zijn eigenheid behoudt”

Nu Ruiselede en Wingene binnenkort fusioneren, vroegen we zo’n tiental zusterverenigingen in beide gemeenten of ze dat voorbeeld willen volgen. De reacties variëren van ‘We zijn zeker geen vragende partij’ tot ‘We denken er nog niet aan’. Er zijn duidelijk veel meer argumenten om de boot af te houden, dan samen rond de tafel te gaan zitten. “We zweren bij

Lees meer »