Krantenkoppen

BINNENKIJKEN. Koninklijke kamers en dineren met Disney-prinsessen: Disneyland Hotel heropent de deuren

Slapen in de kamer van Assepoester of Doornroosje? Het klinkt als een magisch sprookje, maar in Disneyland Paris kan het nu ook echt. De deuren van het beroemde Disneyland Hotel zijn opnieuw open na een grondige transformatie waarbij de geliefde koninklijke Disney-personages van vroeger én nu centraal staan.

Meer krantenkoppen in België

Mooie prestaties voor BZK op Vlaamse Jeugd Talent Challenge

De Koninklijke Brugse Zwemkring (BZK) zorgde op de voorbije Vlaamse Jeugd Talent Challenge in Antwerpen, ook wel de Vlaamse kampioenschappen bij de jeugd, voor enkele knappe prestaties. “Onze zwemmers hebben opnieuw bevestigd en vooruitgang geboekt. Hun besttijd verbeterd”, zegt hoofdtrainer Stefaan Maene. “Ze hebben veel potentieel. Maar de weg is nog lang. Er zijn nu
The post Mooie prestaties voor

Lees meer »

Rijksweg van Roeselare gedeeltelijk afgezet om vrachtwagen weg te takelen

De Rijksweg van Roeselare tussen de Moorseelsesteenweg en Meensesteenweg wordt tot 11.30 uur afgezet. “In de richting van de Meensesteenweg moet een vrachtwagen getakeld worden, waarvan de as afgebroken is. En daar hebben we beide rijvakken voor nodig, daarom moet het verkeer in die richting plaatselijk omrijden”, zegt Carl Vyncke, woordvoerder van politiezone Riho.
The post Rijksweg van Roeselare gedeeltelijk

Lees meer »

Moeder van Sanda Dia reageert na heisa rond Acid: “Rechtvaardigheid zal nooit afgekocht kunnen worden, niet met boetes of werkstraffen, niet met giften”

Annemie De Vel, de moeder van Sanda Dia, heeft via haar advocaat een open brief verspreid na de heisa rond de veroordeling van Nathan Vandergunst, alias Acid. Die veroordeling – en vooral het feit dat Acid ‘zwaarder’ gestraft zou zijn dan de Reuzegommers die betrokken waren bij de dood van Sanda Dia – doet de discussie over klassenjustitie oplaaien. Maar

Lees meer »

LIVE GAZA. Israël gaat aantal Palestijnen in al-Aqsamoskee tijdens ramadan beperken – Noorwegen gaat Palestijnen helpen met overdracht bevroren fondsen

Hamas dreigt ermee om uit de gesprekken over een mogelijk staakt-het-vuren te stappen als er niet snel bijkomende hulp geleverd wordt aan de Gazastrook. Duizenden Israëli’s hebben betoogd tegen het beleid van premier Benjamin Netanyahu. Intussen is het Nasser-ziekenhuis in de zuidelijke stad Khan Younis, het tweede grootste ziekenhuis van Gaza, “volledig buiten werking”. Dat meldt het gezondheidsministerie van Gaza.

Lees meer »

Slachtoffer opgepakte leerkracht Y.S. getuigt hoe klacht jaren geleden niets opbracht: “Hoe mocht zo iemand in onderwijs stappen?”

De 26-jarige leerkracht Y.S. werd afgelopen maandag officieel in verdenking gesteld van zedenfeiten met minderjarigen uit de LAB-school in Sint-Amands. Zes jaar eerder werd hij door vergelijkbare beschuldigingen uit een Chiro-afdeling gezet nadat een 15-jarig meisje klacht had ingediend bij de politie. Zij wil anoniem haar ervaringen met Y.S. delen. “Zo wil ik wat met mij gebeurd is een plaats

Lees meer »

Vief eert kaartkampioenen

In Bistro El Patio in de Weststraat heeft de vereniging Vief haar maandelijkse bijeenkomst gehouden, met tussenin de huldiging van de kaarters. Bij de heren eindigden Noël Kesteloot en André Vandekerckhove allebei op de eerste plaats, gevolgd door Arsène Beernaert. Bij de vrouwen won Margriet Rosseel, voor Marleen Bataillie en Jacqueline Desplenter. Op de foto
The post Vief eert kaartkampioenen

Lees meer »

Viktor Verhulst praat over verdriet van zijn mama in ‘De expeditie: Groenland’: “Ik heb mij lang schuldig gevoeld”

“Mijn moeder heeft er bewust voor gekozen om uit de schijnwerpers te blijven.” En toch is Valérie, de mama van Viktor Verhulst en Marie, er een heel klein beetje bij tijdens ‘De expeditie: Groenland’. Tijdens een emotioneel moment praat Viktor over haar grote verdriet, en waarom hij zich er schuldig over voelde. Wie is de mama van de jonge Verhulstjes

Lees meer »

Beroepsproces rond dodelijk ongeval waarbij Kayleigh (14) om het leven kwam, uitgesteld: “Al vier jaar lang kommer en kwel”

Het beroepsproces tegen X.M., de man die verantwoordelijk wordt geacht voor de dood van de 14-jarige Kayleigh Leemans bij een verkeersongeval in 2019, is uitgesteld. In eerste aanleg werd de man vrijgesproken wegens te weinig bewijs. Er doken nieuwe verklaringen die voor een nieuwe wending kunnen zorgen, maar de twee kroongetuigen kwamen niet opdagen op het proces. “Dit is al

Lees meer »

Wat is nieuw tijdens Kuurne-Brussel-Kuurne editie 2024? “Fietsers krijgen gratis portie bitterballen”

Kuurne-Brussel-Kuurne, de eerste West-Vlaamse wielerklassieker van 2024, start zondag 25 februari voor het eerst op de Grote Markt. De gewijzigde locatie van het startpodium is niet de enige nieuwigheid. Voor het eerst wordt de JOWAN Kluisbergpremie uitgereikt, Hugo Derycke (57) verkent het parcours al lopend, er is een grotere beleving voor de supporter en een fietsparking op het Schouwburgplein mét

Lees meer »