Krantenkoppen

Björn Ulvaeus (ABBA) bezorgd over AI: “Ik ben bang voor muziek waar geen mens aan te pas komt”

ABBA-boegbeeld Björn Ulvaeus kwam in Brussel pleiten voor meer respect voor auteursrechten voor muzikanten, in tijden van streaming en AI (artificial intelligence). Bent Van Looy kon de Zweedse songsmid strikken voor een exclusief gesprek. Daarin uitte Ulvaeus zijn bezorgdheid over de impact die AI kan hebben op de muziekwereld.

Meer krantenkoppen in België

Storm met windsnelheden tot 140 km/u op komst en dat zullen we voelen, zegt David Dehenauw: “Ik raad u aan de berichtgeving goed op te volgen”

Zet u schrap, want het zal stormen vandaag. Volgens de weermodellen zijn windstoten van 120 tot wel 140 kilometer per uur mogelijk aan de Duitse kust, maar ook bij ons kan storm Louis vandaag voor problemen zorgen, waarschuwt weerman David Dehenauw. Wat mogen we juist verwachten? En wanneer zou de storm gaan liggen? “Niet alleen de kust neemt maar beter

Lees meer »

De Croo oppert onder meer beperking werkloosheid tot 2 jaar om NAVO-norm te halen

Om België in staat te stellen al in 2029 2 procent van zijn bbp in defensie te investeren en zo de NAVO-norm te halen, wil Open Vld een strenger activeringsbeleid en een lagere wettelijke groeinorm voor de gezondheidszorg. Dat heeft premier, maar in deze vooral partijkopstuk Alexander De Croo, zondag gezegd bij ‘VTM Nieuws’. Hij opperde een beperking van de

Lees meer »

ANALYSE. “Magnette en De Wever zijn elkaars ‘perfecte vijanden’”

“De voorstellen die Magnette lanceert, maken pijnlijk duidelijk dat een nieuwe fase in de staatshervorming nodig is.” Opiniemaker Noël Slangen is in zijn nieuwe wekelijkse politieke analyse – exclusief voor HLN – scherp voor het laatste voorstel van PS-voorzitter Paul Magnette. “Het plan is trouwens niet enkel nefast voor Vlaanderen.”

Lees meer »

Strijd tegen cybercriminaliteit: “Facebookprofiel laten hacken is nu al zo eenvoudig geworden als je eigen pizza samenstellen”

Cybercriminaliteit zoals phishing en ransomware gaat steeds meer gepaard met vormen van artificiële intelligentie (AI), en dat zorgt ook voor nieuwe uitdagingen bij de politie. Dat verklaren experten van de federale gerechtelijke politie (FGP) van Antwerpen. Dicht bij AI aansluitende tools kunnen ook nuttig zijn bij het bestrijden van criminaliteit, zo blijkt.

Lees meer »

Eerste West-Vlaamse rumclub komt in Koekelare: “Rum is nóg diverser dan whisky”

Op vrijdag 8 maart om 20 uur start de allereerste West-Vlaamse rumclub, genaamd Siren’s Call, met hun eerste tasting in hun hoofdkwartier Rocktailz in de Bovekerkestraat 198 in Bovekerke. De oprichters Bjorn Dewulf en Jorijn Vandenweghe hadden al ervaring met de handel in whisky, rum en andere sterke dranken met Rocktailz. Later sloot Thomas Vervoort zich aan.
The post Eerste

Lees meer »

Met 6.122 fietsritten in 2023 zet Blue-bike een nieuw record neer in Roeselare

De Roeselarenaar is steeds beter vertrouwd met het deelfietssysteem van Blue-bike. Nooit eerder lag het gebruik van de 32 blauwe deelfietsen aan het station zo hoog. Ook inwoners uit andere steden springen na hun treinreis bij aankomst in Roeselare op een Blue-bike fiets.
The post Met 6.122 fietsritten in 2023 zet Blue-bike een nieuw record neer in Roeselare appeared first

Lees meer »