Krantenkoppen

Brusselse beurs: wind op kop voor Melexis

13:46 De chipfabrikant Melexis staat onder druk na sombere updates van zijn sectorgenoten en klanten. In de Bel20 valt vooral de wispelturige handel in Solvay op.

Meer krantenkoppen in België

‘Goldfinger’ bestaat 60 jaar, maar bijna was Sean Connery niet ‘James Bond’: “Deze ruwe rouwdouwer wil ik niet”

Dit jaar is het 60 jaar geleden dat ‘Goldfinger’ voor het eerst in de bioscoop te zien was. Het betekende de definitieve doorbraak van Sean Connery als James Bond-acteur, alhoewel hij het een beetje beu werd om altijd met de geheim agent geassocieerd te worden, weet ‘Primo’. Als het aan Ian Fleming (56), de geestelijke vader van James Bond, gelegen

Lees meer »

Symbolisch sterrenregister voor stilgeboren kindjes in Gistel

Het stadsbestuur opent een zogenaamd sterrenregister. Daarin kunnen ouders van stilgeboren kindjes officieel het overlijden laten registreren, wat een belangrijke stap is in de emotionele verwerking.
The post Symbolisch sterrenregister voor stilgeboren kindjes in Gistel appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ben je ‘schrikkeljarig’ op 29 februari? Dan krijg je een gratis eclair bij bakker Wouter (41) in Heule!

In het populaire tv-programma De Droomfabriek kwam een oproep: er werd gezocht naar initiatieven om mensen te verrassen die ‘schrikkeljarig’ zijn en maar één keer om de vier jaar verjaren. Op het eind van de uitzending werden enkele binnengelopen ideeën vernoemd… met als eerste dat van bakkerij Soete uit Heule, bij wie de schrikkeljarigen een eclair mogen komen halen.
The

Lees meer »

Groen smeekt CD&V versoepeling abortus naar 18 weken niet langer te blokkeren: “Kom met een serieus tegenvoorstel”

Groen-voorzitster Nadia Naji vraagt CD&V om met “een deftig voorstel te komen om de abortustermijn te versoepelen”. Groen en de andere Vivaldi-partijen willen abortus toelaten tot 18 weken in plaats van 12 weken nu, maar CD&V wil niet verder gaan dan 14 weken. “Alle begrip als zij het er ethisch moeilijk mee hebben om dit te stemmen, maar blokkeer een

Lees meer »

Brugge Awards zijn terug

Op maandag 17 juni heeft in het Beurs, Meeting en Congres Centrum (BMCC) de tweede editie plaats van de Brugge Awards. Bedoeling van dit initiatief, met awards in acht categorieën, is opnieuw de Brugse ondernemers op een positieve manier in de kijker te zetten.
The post Brugge Awards zijn terug appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zwerfvuil blijft landelijke wegen vervuilen

Dat de zwerfvuilacties van de milieudienst meer dan nodig zijn, bewijzen de cijfers van wat men de voorbije jaren op zo een zwerfvuilactiedag ophaalde. In 2014 was dat in Lendelede nog 460 kilo restafval en PMD, vijf jaar later haalden vrijwilligers maar liefst 840 kilo zwerfvuil op, bijna het dubbele.
The post Zwerfvuil blijft landelijke wegen vervuilen appeared first on

Lees meer »