Krantenkoppen

Buschauffeur naar politierechter voor busongeval in Schoten met twee doden

De Franse buschauffeur die twee jaar geleden een dodelijk ongeval veroorzaakte op de E19, wordt doorverwezen naar de politierechtbank. De bus kantelde in Schoten na een klap tegen een betonnen vangrail. Twee passagiers overleefden het ongeval niet. De raadkamer verwijst de Fransman door voor onopzettelijke doding, onopzettelijke slagen, drugs in het verkeer en het niet in de hand houden van zijn voertuig.

Meer krantenkoppen in België

PORTRET. Vladimir Kara-Moerza, de ‘zwarte prins’ die nu bovenaan de dodenlijst van Poetin staat

Hij overleefde twee vergiftigingspogingen en zit nu al 22 maanden opgesloten. Vorige maand was hij plots spoorloos, waarna bleek dat hij naar een ander strafkamp in Siberië was verplaatst. Daar zit hij hij nu in isolement, terwijl zijn gezondheid tanende is. Het klinkt schrikwekkend gelijklopend met wat de vrijdag overleden Aleksej Navalny overkwam. Vladimir Kara-Moerza (42) is minder bekend, maar

Lees meer »

“In één snelle beweging deed hij z’n broek open”: het trieste verhaal van Hollywoodsterretje Shirley Temple

“Ik heb maar twee jaar gehad om een kind te zijn.” Aan het woord: wijlen Shirley Temple, die haar acteercarrière begon als peuter en tegen haar zevende verjaardag al was uitgegroeid tot de lieveling van Hollywood. Maar glamour was vaak ver te zoeken in haar leven als filmster. Van uitbuiting tot pedofielen: Temple, tien jaar geleden overleden, moest geloven aan

Lees meer »

Uefa berispt België voor te hoge loonlast

Het Belgische profvoetbal leeft ver boven zijn stand, blijkt uit een rapport van de Europese voetbalbond Uefa. De publicatie komt één dag na de bekendmaking van een nieuw recordverlies van 193 miljoen euro.

Lees meer »

Zusters nemen na 145 jaar afscheid van klooster in Gits: “Blij dat we ons verhaal in schoonheid kunnen afsluiten”

Aanstaande zaterdag trekken de laatste tien Gitse zusters de deur van het oude moederklooster van de heilige Vincentius à Paolo definitief achter zich dicht. Dit weekend slapen ze voor het eerst in de nieuwbouw die achteraan op het domein opgetrokken werd. Halfweg mei start dan de sloop van het klooster. Het einde van 145 jaar kloostergeschiedenis, al wordt het een

Lees meer »

Moet je belastingen betalen op spullen die je via tweedehandssites verkoopt? “Alleen als je winst maakt”

Wanneer je tweedehandsspullen verkoopt op het internet, moet je daar normaal geen belastingen op betalen. Platformen zoals 2dehands en Vinted spelen gegevens van verkopers wél door aan de fiscus als ze vermoeden dat het gaat om een bijverdienste met winst. Dan moet je in principe wel belastingen betalen. "De fiscus zal altijd zelf de afweging maken of het om beroepsinkomsten

Lees meer »

Na Tom Waes investeert Nederlandse NPO ook in Arnout Hauben: “Een contract als Tom? Was het maar waar”

Hij haalt al jaren miljoenen kijkers in Nederland en daar staat nu wat tegenover. Het tweede seizoen van ‘Dwars door de Lage Landen’ van Arnout Hauben (48) wordt gefinancierd door het Nederlandse VPRO. Opnieuw het resultaat van een een-tweetje tussen omroepen VRT en NPO – zij het op een ander niveau dan bij Tom Waes. “Tom is wat dat betreft

Lees meer »

Isabelle Van Cleven uit Torhout geselecteerd voor kunstbeurs in Milaan

Groot nieuws voor kunstenares Isabelle Van Cleven (61), die met haar man Ronny Aernoudt (68) in de Ernest Claeslaan in Torhout woont. Ze werd als enige Belg door de vermaarde Van Gogh Art Gallery uit het Spaanse Madrid geselecteerd om deel te nemen aan de internationale kunstbeurs ‘(Un)fair’ in het Italiaanse Milaan.
The post Isabelle Van Cleven uit Torhout geselecteerd

Lees meer »

Warmtepomp steeds populairder bij nieuwbouw

Zonnepanelen worden al langer bijna standaard geplaatst bij nieuwbouwwoningen in Vlaanderen, maar ook de warmtepomp wordt steeds populairder. Bij zo goed als de helft van de nieuwbouwprojecten wordt intussen voor zo’n warmtepomp gekozen, zo blijkt uit de meest recente cijfers van het Vlaams Energie- en Klimaatagentschap (VEKA).

Lees meer »

CHECK – Kaart waarop Brussel meeste overvallen telt van Europa gebruikt cijfers die je niet kan vergelijken

Volgens een kaart die online rondgaat, zou er nergens in Europa een stad te vinden zijn waar je zo makkelijk overvallen wordt als Brussel. De kaart is gebaseerd op officiële data van de EU. Dat lijkt betrouwbaar, maar is het hier niet. De kaart combineert cijfers die niet te vergelijken zijn, bijvoorbeeld uit verschillende jaren. Waar zitten de valkuilen bij

Lees meer »