Krantenkoppen

CD&V Brugge voert de druk op NMBS op na de sluiting van de inkomhal van het station

Na N-VA voert ook CD&V Brugge de druk op NMBS op om de stationshal te heropenen voor het publiek. “De inkomhal was voor veel bezoekers ook hun eerste indruk van de stad, bij aankomst met trein of bus”, zegt Doenja Van Belleghem, fractieleider van CD&V Brugge. “Die eerste indruk is belangrijk.”

Onlangs is vastgesteld dat de NMBS de inkomhal van het station van Brugge heeft afgesloten voor het publiek. Het is nog niet helemaal duidelijk welke plannen de NMBS heeft met de inkomhal en de belendende ruimten. Het is wel duidelijk dat de NMBS de dienstverlening heeft verplaatst naar de andere kant van het stationsgebouw – kant Sint-Michiels – en dat de NMBS de loketten in de inkomhal niet langer zal gebruiken.

Trefpunt

Het station van Brugge is voor bewoners en bezoekers een belangrijk trefpunt. De inkomhal borg ook verschillende functies: loketten, ticketautomaten, toiletten, bagagekluizen, wachtruimte voor trein of bus, en voorheen ook nog stationsbuffet, fietsenstalling en informatielokaal.

“De inkomhal was voor veel bezoekers ook hun eerste indruk van de stad, bij aankomst met trein of bus”, zegt Doenja Van Belleghem, fractieleider van CD&V Brugge. “Die eerste indruk is belangrijk.”

Toiletten

CD&V Brugge is bezorgd om de gebruiker van de verschillende voorzieningen in het station van Brugge. Doenja Van Belleghem: “Zijn er voldoende openbare toiletten aan beide kanten van het stationsgebouw? Zijn deze toiletten maximaal toegankelijk, ook voor de vroege en late passant, pendelaar en reiziger?”

“Zal NMBS nog voorzien in een warme en veilige wachtruimte? Zal de inkomhal haar aangename en gastvrije karakter ook in de toekomst behouden? En heeft NMBS plannen voor de vele leegstaande ruimten? CD&V Brugge hoopt dat alle voorzieningen minstens behouden worden en zelfs aangepast en uitgebreid worden.”

VisitBruges

NMBS heeft ervoor gekozen om haar dienstverlening aan de andere kant van het gebouw onder te brengen. Toch is ook aan de kant van het centrum een plaats nodig waar mensen terecht kunnen voor reisinformatie en voor de aankoop van vervoersbewijzen.

“CD&V Brugge stelt dan ook voor dat NMBS het huidige kantoor van VisitBruges inneemt om er haar dienstverlening te organiseren voor de bezoekers die het station vanuit de kant van het centrum binnenkomen”, zegt Doenja Van Belleghem.

Streekproducten

“VisitBruges kan in de inkomhal een toeristisch kantoor inrichten, aangevuld met een toeristische winkel met merchandising en streekproducten die de bezoeker zin en smaak doen krijgen in de stad die hij zal verkennen of net verkend heeft. Op die manier kan de inkomhal ook een gastvrije wachtruimte blijven en daar horen ook de toiletten, de bagageruimten en een stationsbuffet bij.”

The post CD&V Brugge voert de druk op NMBS op na de sluiting van de inkomhal van het station is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Steven ‘Gaze’ Sanders uit Roeselare portretteert beloftevolle ondernemers in tweewekelijkse videopodcast Steekvlam

Steven Sanders start met Steekvlam een nieuw concept. In zijn studio interviewt hij beloftevolle jonge mensen met grote plannen en ook succesvolle ondernemers waarbij de steekvlam al is ontstoken. Tweewekelijks zal hij zijn videopodcast online zetten.
The post Steven ‘Gaze’ Sanders uit Roeselare portretteert beloftevolle ondernemers in tweewekelijkse videopodcast Steekvlam appeared first on KW.be.

Lees meer »

Lotte Stevens wordt iconische Jeanne d’Arc in groots musicalspektakel, met ook inbreng van Floris Devooght uit Hulste

Na eerdere historische openluchtspektakels als ‘Marie-Antoinette’, ‘Albert I’, ‘Rubens’ ‘1830’ en ‘Damiaan’, presenteert Historalia vanaf 14 augustus 2024 het grootse musicalspektakel ‘Jeanne d’Arc’ op het domein van Kasteel de Merode in Westerlo. Het schrijversduo Jelle Cleymans (liedteksten) en Jef Hoogmartens (script) moest de knoop nog doorhakken over wie in de huid mag kruipen van de iconische Franse oorlogsheldin en na

Lees meer »

Test met Britse Trident-raket mislukt voor tweede keer op rij

Een test met een Trident 2-raket die afgevuurd werd door een onderzeeër van de Britse marine is mislukt. Dat berichten Britse media. Het is al de tweede keer op rij dat zo’n test mislukt met de raketten, die kernkoppen kunnen dragen, het ‘laatste redmiddel’ van wapens.

Lees meer »

Elke dag krijgen honderd illegalen een bevel om ons land te verlaten: “Bij sommigen is het al het zoveelste en dat is frustrerend”

Het zorgt voor extra werk maar vooral voor frustraties bij politiemensen als ze weer eens iemand hebben opgepakt die nadien met een bevel om het grondgebied te verlaten op straat wordt gezet. Vorig jaar kregen gemiddeld honderd illegalen per dag zo een document. Hoeveel er daarvan effectief vertrokken zijn, is niet geweten. “Alleszins heel weinig”, klinkt het in politiekringen.

Lees meer »

Kallemoeie introduceert Ensormarionet tijdens nieuwe voorstelling: “Ook volwassenen kunnen leren van het poppentheater”

Kallemoeie, het enige marionettentheater van de kust, brengt ter ere van het Ensorjaar 2024 een nieuwe Ensorvoorstelling voor volwassenen. In de aanloop naar de voorstelling hield Kallemoeie zaterdag open huis en introduceerde de nieuwe Ensormarionet. “We hebben een negental voorstellingen gepland, misschien zelfs meer.”
The post Kallemoeie introduceert Ensormarionet tijdens nieuwe voorstelling: “Ook volwassenen kunnen leren van het poppentheater” appeared

Lees meer »

INTERVIEW. Kenza Ameloot reageert voor het eerst op titel Miss Belgie 2024: “Als ik één kind kan helpen, is mijn jaar geslaagd”

“Ik was altijd het ‘anders’ kindje, met een anderskleurige mama.” Dat vertelt Kenza Ameloot (22) in haar eerste interview als Miss België 2024. Haar doelstellingen maakt ze daarin ook meteen duidelijk. Ze wil het komende jaar van haar ongelooflijke kans gebruik maken om hulp aan te reiken aan elk kind dat dat nodig heeft. “Om te kunnen helpen moet je

Lees meer »

Elien uit ‘Boer zkt vrouw’ is zwanger: “Lorenz kreeg tranen in zijn ogen toen ik het hem vertelde”

Na aardappelboer Kim Biets (31) heeft ook melkveehouder Elien Ceustermans (28) uit het veertiende seizoen van ‘Boer zkt vrouw’ heuglijk babynieuws. Tweeënhalf jaar nadat ze in het VTM-programma de liefde vond bij Lorenz Janssen (30), verwacht het koppel hun eerste kindje in augustus. In primeur verklapt ze het geslacht en hoe ze het moederschap met het boerderijleven zal combineren. “Ik

Lees meer »

Sterk deelnemersveld dient zich aan voor 75ste Gent-Staden!

Op zondag 25 februari opent Gent-Staden opnieuw het wielerseizoen bij de beloften en elites zonder contract. De wedstrijd wordt voor de 75ste keer georganiseerd en groeide doorheen de jaren uit tot een echte klassieker. Gent-Staden is trouwens ook weer de openingsmanche voor de Beker van België. In aanloop ervan is er op zaterdag al een wielerwedstrijd voor nieuwelingen en juniores.<br

Lees meer »

“Ik denk dat Arnaud De Lie met twijfels zit”: onze spookrijder is niet overtuigd dat jonge Lotto-kopman klaar is

Hij waart door het peloton zonder op te vallen en brengt verslag uit zonder dat de rest het weet. Hij vertelt exclusief wat leeft in de koers zonder zijn identiteit prijs te geven. Ook dit wielerseizoen hebben wij onze spookrijder in het peloton: onzichtbaar, ongrijpbaar en af en toe tegen de stroom in. Over de zaak-Alaphilippe, de twijfels rond De

Lees meer »

Striptease doet temperatuur stijgen in ‘Familie’: “Wij moeten mee met onze tijd en gedurfder en stouter worden”

Vrijdag steeg de temperatuur in ‘Familie’ nog iets meer dan anders. Geen hitsige vrijscène deze keer, maar wel een striptease. Jelle, Mathias, Zjef en Brahim gingen samen uit de kleren. Een lastige verhaallijn in #MeToo-tijden? En zorgde die opname voor ongemakkelijke momenten op de set? Er lijkt in elk geval alsmaar meer bloot in ‘Familie’ op te duiken. “Ja, we

Lees meer »

PR Living presenteertnieuw merk Paul Rogers

Ter ere van de oprichter en hun grootvader Paul Rogiers lanceren Louis en Thibault (meteen de derde generatie, red.) het nieuwe label ‘Paul Rogers’. Ze doen daarbij een beroep op creatief directeur Cas Moor voor een monumentale verschuiving en ingrijpende vernieuwing met een nieuwe showroom van tweeduizend vierkante meter op de site van het hoofdkantoor langs de Vijfseweg.
The post

Lees meer »

Nederlandse politie houdt 300 klimaatactivisten aan die snelweg blokkeren

Ruim 300 klimaatactivisten van Extinction Rebellion brachten Amsterdam-Noord zaterdagnamiddag in rep en roer door de snelweg A10 te blokkeren. De politie greep snel in en arresteerde de actievoerders, die werden afgevoerd in bussen. Allen werden inmiddels vrijgelaten, met uitzondering van een eerste groep van 27 personen. Het onderzoek naar hen loopt nog, liet een politiewoordvoerder weten.

Lees meer »