Krantenkoppen

China waarschuwt Europese Unie om nieuwe handelsbeperkingen

China waarschuwt dat het economische imago van de Europese Unie “op het spel staat” door nieuwe handelsbeperkingen uit Brussel. Volgens een woordvoerder van het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken moet Brussel de “antiglobaliseringsstappen” heroverwegen.

Meer krantenkoppen in België

Meteorologische winter loopt op zijn einde: moeten we dit voorjaar vrezen voor meer regen door El Niño?

We naderen stilaan het einde van februari. Heel wat mensen kijken uit naar meer zon en drogere perioden. Vanaf 1 maart 2024 begint de meteorologische lente. Kunnen we meteen een overgang naar zachter en droger lenteweer verwachten of blijven we in wisselvallig weer vertoeven door El Niño? Weeranalist Nicolas Roose legt uit wat de impact kan zijn van dit weerfenomeen

Lees meer »

Politie onderschept twintiger uit Avelgem met meer dan 300 xtc-pillen en ruim 4.000 euro cash in huis

Een interventieploeg van Mira merkte op zaterdag 10 februari een verdacht voertuig op in Zwevegem. Toen ze de bestuurder van de auto wilden controleren, probeerde de man te vluchten. Na een korte achtervolging kon de auto alsnog worden onderschept.
The post Politie onderschept twintiger uit Avelgem met meer dan 300 xtc-pillen en ruim 4.000 euro cash in huis appeared first

Lees meer »

Ouders van overleden kindje verkopen ‘Des Fleurs pour Féline’ voor Boven de Wolken

Dit jaar organiseert Kiwanis Young Professionals Ieper een actie die hen nauw aan het hart ligt. De bloemenactie Des Fleurs pour Féline is een eerbetoon aan het dochtertje van clubleden Jean-Louis Duhameeuw en Jantien Vandenbroucke. De dappere Féline overleed vrijdag dag op dag één jaar geleden. De opbrengsten gaan naar Boven de Wolken, een vzw die voor de nabestaanden van

Lees meer »

Belgische militairen vrijgelaten na vechtpartij in Noorwegen

De vier Belgische militairen die afgelopen weekend werden gearresteerd na een vechtpartij in Noorwegen, zijn vrijgelaten. Dat meldt de Noorse nieuwswebsite VG en het nieuws wordt bevestigd aan VRT NWS door politiewoordvoerder Lena Romestrand. De militairen mogen Noorwegen voorlopig niet verlaten.

Lees meer »

Barsten in de muren en deuren die niet meer sluiten: werken Elia veroorzaken schade aan woningen in Ruien

In Ruien, bij Kluisbergen, hebben de werken van hoogspanningsbeheerder Elia schade veroorzaakt aan 2 woningen. Bij de aanleg van een ondergrondse kabel tussen Ruien en Chièvres, een stad in provincie Henegouwen, is een soort klei vrijgekomen die de woningen heeft aangetast. Elia heeft de werken meteen stilgelegd en belooft dat de eigenaars vergoed zullen worden voor de schade.

Lees meer »

Het eliteteam dat ‘meester Thijs’ en andere pedofielen klist: “Een loodzware job, maar we moeten die kinderen redden”

Ze zijn met zeventien en doorploegen dag in dag uit terabytes en terabytes aan afschuwelijke beelden van kindermisbruik. Maar dankzij dit specifieke team binnen de politiedienst Europol kon onlangs ‘meester Thijs’ van De Springplank als pedofiel ontmaskerd worden. “We doen het allemaal voor dat ene moment: het moment dat je een kind uit de klauwen van iemand met slechte bedoelingen

Lees meer »