Krantenkoppen

Collegestraat en Zandtiende worden Gedichtenstraat in Assebroek

De leerlingen van het Onze-Lieve-Vrouwecollege Assebroek kijken ieder jaar uit naar de Week van de Poëzie. Het is een week waarin ze gedichten lezen, creatief uitwerken en zélf schrijven. Het thema is dit jaar ‘thuis’.

Daarom besloten de leerkrachten Nederlands de handen in elkaar te slaan met enkele buren uit de Collegestraat en Zandtiende, twee straten die zes jaar lang een beetje de thuis vormen van de leerlingen. Vijftien gezinnen toonden zich bereid om hun voortuin open te stellen voor een gedicht van een leerling. Het resultaat is een echte poëziewandeling. Wie zin heeft om ook even de sfeer op te snuiven, kan dat doen tot en met 1 februari. (PDC)

The post Collegestraat en Zandtiende worden Gedichtenstraat in Assebroek is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

▶ “Blessin zit er nooit naast met zijn keuzes”: heeft Union momenteel de beste trainer van het land?

Hij mag zich dan wel af en toe serieus kwaad maken, maar Alexander Blessin is iets fenomenaals aan het neerzetten bij Union. De leider is al van september ongeslagen in de competitie. In voetbalpodcast ‘vier-nul’ ontleden ze zijn methode en strooien ze met veel lof. “Dat hij zo’n goed voetbal zou brengen, had ik niet verwacht. Het wordt week na

Lees meer »

Axel Daeseleire is opnieuw verliefd: “We kennen elkaar al achttien jaar”

“Soms wordt vriendschap liefde”, ondervond Axel Daeseleire (55). Hij hangt het liever niet aan de grote klok, maar de presentator is ondertussen anderhalf jaar gelukkig met zijn nieuwe liefde. Het gaat de veelgevraagde presentator, vanaf maandagavond te zien in ‘Het onbekende’, voor de wind. Al knaagt er ook iets. “Ik denk soms dat regisseurs en producers me vergeten zijn. Dat

Lees meer »

STANDPUNT. De Wever riskeert zich in dezelfde fuik te manoeuvreren als de Nederlandse VVD met Wilders deed

In het eerste debat met alle Vlaamse partijvoorzitters, georganiseerd door Knack, ging Bart De Wever dinsdag nog iets verder in zijn waarschuwing voor een federale regering zonder Vlaamse meerderheid. De Wever zei nadrukkelijk dat de Vivaldipartijen dan bij de vorming van de Vlaamse regering niet op hem moeten rekenen. Hij zei niet woordelijk dat hij in dat geval – als

Lees meer »

KIJK. “Daar is ze!” Agenten filmen hoe ze 5-jarig meisje uit moeras redden in Florida

Het is een verhaal dat evengoed verschrikkelijk tragisch had kunnen aflopen. Maar gelukkig is het goed uitgedraaid: agenten in Florida hebben maandagavond een 5-jarig meisje gered nadat ze uit haar huis was geslopen en een moeras in was gedwaald. Dankzij onder meer de inzet van een hittecamera kon de politie het kleine meisje snel vinden. Bodycambeelden tonen hoe agenten het

Lees meer »

Wie heeft Magda gezien?

Op zaterdag 24 februari 2024, omstreeks 13.30 uur, verliet de 62-jarige Magda Denon het ziekenhuis AZ Oostende in de Gouwelozestraat in Oostende. Diezelfde dag, omstreeks 19.30 uur, werd zij nog opgemerkt in Gistel. Sindsdien ontbreekt elk spoor van haar.
The post Wie heeft Magda gezien? appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Ik zal het nooit helemaal kunnen loslaten”: Krak Marc Decaestecker schenkt WO I-collectie aan privémuseum van Jan Fieuw

Met de sluiting van feestzaal Caracas en café De Sportman zocht Marc Decaestecker een goeie bestemming voor zijn collectie stukken uit de Eerste Wereldoorlog. Hij vond die in het museum van Jan Fieuw in de schaduw van de Steenakkermolen in Sint-Juliaan. “Ik weet dat Jan er goed zorg voor zal dragen”, vertelt Marc, die recent nog verkozen werd tot Krak

Lees meer »

Opnieuw zeehond door hond gebeten, vrijwilligers trekken aan alarmbel

De vrijwilligers van het NorthSealTeam trekken aan de alarmbel: donderdag werd opnieuw een zeehond zwaar toegetakeld door een hond. Een dier in Wenduine moest liefst vijf beten verwerken. Opnieuw lanceren kenners daarom een oproep. “Hou uw hond aan de leiband. Het aantal incidenten neemt toe”, aldus Inge De Bruycker.

Lees meer »

Advocaat overleden Russische oppositieleider Navalny aangehouden

Een advocaat van de onlangs overleden Russische oppositiepoliticus Aleksej Navalny is gearresteerd. Vasily Dubkov, die vorige week Navalny’s moeder vergezelde toen die bij de autoriteiten de vrijgave van het lichaam van haar zoon eiste, is in Moskou opgepakt, melden Russische nieuwsmedia.

Lees meer »

Het eliteteam dat ‘meester Thijs’ en andere pedofielen klist: “Een loodzware job, maar we moeten die kinderen redden”

Ze zijn met zeventien en doorploegen dag in dag uit terabytes en terabytes aan afschuwelijke beelden van kindermisbruik. Maar dankzij dit specifieke team binnen de politiedienst Europol kon onlangs ‘meester Thijs’ van De Springplank als pedofiel ontmaskerd worden. “We doen het allemaal voor dat ene moment: het moment dat je een kind uit de klauwen van iemand met slechte bedoelingen

Lees meer »