Krantenkoppen

DE MEDISTA-TAPES. Baas van overheidsdienst spreekt minister Vandenbroucke tegen: “Medista leverde wél uitstekend werk”

In een geheime opname spreekt Dirk Ramaekers, de baas van de FOD Volksgezondheid, ‘zijn’ minister tegen in het dispuut met Medista. Volgens de topman leverde Medista wél kwalitatief werk, en heeft hij dat ook zo aan Vandenbroucke laten weten. Het is niet de enige inconsistentie in het dossier. HLN hield drie stellingen van Vandenbroucke over Medista tegen het licht. Wat blijkt? Vandenbroucke deelde lang niet alle info met het parlement. “Medista leverde uitstekend werk, en de minister weet dat.”

Meer krantenkoppen in België

Vooruit Oostende dient klacht in bij gouverneur voor “onbehoorlijk bestuur”, stadsbestuur weerlegt de beweringen

“Extra leningen voor het ziekenhuis, een overschatting van de inkomsten en een borgstelling van 25 miljoen euro voor de vernieuwing van het Kursaal bezwaren de begroting van de stad Oostende zo erg, dat er sprake is van onbehoorlijk bestuur”, zegt de Vooruit-oppositie die klacht indiende bij de gouverneur. Het stadsbestuur weerlegt.
The post Vooruit Oostende dient klacht in bij gouverneur

Lees meer »

Hoe Antwerp en kapitein Toby Alderweireld na Nieuwjaar veel meer op mentaliteit dan op kwaliteit voetballen

Hoe sterk staat Antwerp? Het buikgevoel, de statistieken, én Mark van Bommel zijn eensgezind: het is wat het is. “Ik kan er niets anders van maken.” Of hoe ploeg en kapitein Toby Alderweireld na Nieuwjaar veel meer op mentaliteit dan op kwaliteit voetballen. En dan is zélfs een tweedeklasser geen eenvoudige klip om te nemen. Een achtergrondverhaal.

Lees meer »

Assisen Scalpelmoord – Buren wisten dat Oudaha het slachtoffer lastigviel

Op het assisenproces tegen Ridoan Oudaha (43) hebben enkele buren van het slachtoffer hun getuigenis afgelegd. Meerdere getuigen wisten dat Jill Himpe (36) lastiggevallen werd door de beschuldigde. Het slachtoffer en haar moeder hadden gevraagd om altijd de politie te verwittigen als ze iets verdachts opmerkten.
The post Assisen Scalpelmoord – Buren wisten dat Oudaha het slachtoffer lastigviel appeared first

Lees meer »

Verliest Langemark-Poelkapelle titel van langste gemeentenaam van Vlaanderen?

Langemark-Poelkapelle is straks mogelijk niet meer de langste gemeentenaam van Vlaanderen. Nu deelt het die titel nog met Scherpenheuvel-Zichem, maar een nieuwe fusiegemeente in Oost-Vlaanderen krijgt wellicht een nog langere naam.
The post Verliest Langemark-Poelkapelle titel van langste gemeentenaam van Vlaanderen? appeared first on KW.be.

Lees meer »