Krantenkoppen

Depressies, angstaanvallen en zelfs zelfmoordneigingen: wetenschappers bezorgd om nieuw ontdekte bijwerkingen van Ozempic

Het gebruik van Ozempic is de laatste jaren explosief toegenomen. Dat komt vooral omdat men het geneesmiddel, dat normaal als behandeling dient voor diabetes type 2, ook gebruikt om gewichtsverlies te veroorzaken. Uit onderzoek gepubliceerd in het tijdschrift International Journal of Clinical Pharmacy blijkt nu echter dat GLP-1-medicijnen, waartoe Ozempic behoort, psychische klachten kunnen veroorzaken als bijwerking. “Voor 20 patiënten had dit al een fatale of levensbedreigende afloop”

Meer krantenkoppen in België

Eigenaar Blokker denkt aan verkoop winkelketen

Eigenaar Mirage Retail Group wil de Nederlandse winkelketen Blokker mogelijk verkopen. “We zijn inderdaad actief bezig met de herfinanciering van Blokker. We houden hierbij alle opties open”, bevestigt de groep na berichtgeving in de krant Het Financieele Dagblad.

Lees meer »

Nederlandse politie houdt 300 klimaatactivisten aan die snelweg blokkeren

Ruim 300 klimaatactivisten van Extinction Rebellion brachten Amsterdam-Noord zaterdagnamiddag in rep en roer door de snelweg A10 te blokkeren. De politie greep snel in en arresteerde de actievoerders, die werden afgevoerd in bussen. Allen werden inmiddels vrijgelaten, met uitzondering van een eerste groep van 27 personen. Het onderzoek naar hen loopt nog, liet een politiewoordvoerder weten.

Lees meer »

Aanval op Mexico en NAVO-exit: dit is hoe Trumps tweede termijn er volgens vriend en vijand kan uitzien

Het ziet er steeds meer naar uit dat Donald Trump het opnieuw zal opnemen tegen huidig president Joe Biden tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezing, nadat hij ook dit weekend weer een voorverkiezing van de Republikeinse partij (GOP) won. Maar wat mogen de Amerikanen verwachten als Trump in november opnieuw zijn intrek neemt in het Witte Huis? Kenners voorspellen een turbulente tweede

Lees meer »

Wielerfanaat en ex-voetbaltrainer Rik Masil op de lijst van PRO

Opmerkelijk verkiezingsnieuws bij PRO in Moorslede. Rik Masil (59) zet zijn eerste stappen in de politiek en staat voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober op de lijst van PRO. Rik is voorzitter van Wielercomité Noorden Sterk Ledegem, op Paasmaandag organisatoren van een wielerwedstrijd voor nieuwelingen. PRO telt drie zetels en zit in de oppositie nadat het in de vorige legislatuur met

Lees meer »

“Met volle steun van burgemeester”: niet Ward Vergote maar wel Nessim Ben Driss lijsttrekker bij Visie

Niet burgemeester Ward Vergote maar schepen Nessim Ben Driss (45) wordt in Moorslede de komende gemeenteraadsverkiezingen in oktober de lijsttrekker van Visie. Ben Driss is van vader op zoon de uitbater van restaurant Marahba op de Plaats in Dadizele. Hij woont in Slypskapelle en is schepen van Toerisme, Cultuur, Bibliotheek, Economie en Middenstand.
The post “Met volle steun van burgemeester”:

Lees meer »

Chiromeisjes van Rumbeke pakken uit met ‘Nacht van de Rouge’

‘Nacht van de Rouge’ is een fuif van de Chiromeisjes van Rumbeke, waarbij de hele avond Kasteelbier Rouge vloeit en geweldige beats door de boxen geknald worden. “Op zaterdag 16 maart staat Chirumbero weer klaar met een geweldig feestje en vooral met veel ‘rougekes’”, aldus de organisatoren. “Verlies deze datum zeker niet uit het oog,
The post Chiromeisjes van Rumbeke

Lees meer »

De bookmakers zijn fan van onze Mustii: “Maar Gustaph zei me dat ik ver weg van hen moet blijven”

De teerling is geworpen. Met ‘Before the party’s over’ trekt Thomas ‘Mustii’ Mustin (33) voor België naar het Songfestival. In het Zweedse Malmö brengt onze Waalse inzending een nummer dat rustig begint, maar in de laatste minuut helemaal losbarst. “Ik wilde alleen maar meedoen als ik creatieve controle had.” Maak in deze Showbits kennis met onze kandidaat voor 2024.

Lees meer »

“Ze woonde alleen en kreeg niet veel bezoek, maar kwaad opzet?”: buren blijven achter met vele vragen nadat bewoonster (38) oude molen dood aangetroffen wordt

“Al wat we weten, is dat dit ongelooflijk triest is.” De buren van de opvallende molenaarswoning in Veltem-Beisem, waar vrijdag het levenloze lichaam van de 38-jarige bewoonster aangetroffen werd, blijven met vele vragen achter. Ook het gerecht heeft de antwoorden nog niet, een autopsie moet meer duidelijkheid brengen. Maar kwaad opzet kan niemand in de buurt zich voorstellen, al houdt

Lees meer »