Krantenkoppen

Doe-het-zelfketen Brico staat te koop

De eigenaars van de Nederlandse winkelgroep Maxeda, dat in ons land actief is met de doe-het-zelfwinkels van Brico, BricoCity en BricoPlanit, overwegen om hun bedrijf of onderdelen ervan van de hand te doen. Dat schrijven De Tijd en L’Echo donderdag op basis van meerdere bronnen.

Meer krantenkoppen in België

“Wat hij gedaan heeft is degoutant”: Roger Waters haalt fel uit naar U2-frontman Bono na speech over Israël

“Iedereen die hem kent, moet naar hem toe gaan, hem bij zijn enkels oppakken en eens goed door elkaar schudden.” Roger Waters, de voormalige bassist van de rockgroep Pink Floyd, is niet mals voor de Ierse zanger Bono. Die laatste wou tijdens een recent optreden van U2 een eerbetoon brengen aan degenen die omgekomen zijn tijdens het Israëlische muziekfestival Supernova.

Lees meer »

Grootste man ter wereld en kleinste vrouw ter wereld spreken 6 jaar na eerste ontmoeting nog eens af

Ze ontmoetten elkaar zes jaar geleden in Caïro voor een iconische fotoshoot, nu hebben Sultan Kösen (41) en Jyoti Amge (30) nog eens afgesproken. De Turks-Koerdische man en de Indiase vrouw zijn beiden recordhouders: Sultan is met zijn 2,51 meter de grootste man ter wereld, Jyoti meet slechts 62,8 centimeter en is daarmee de kleinste vrouw ter wereld. Het opmerkelijke

Lees meer »

Roemeen krijgt acht maanden cel voor diefstallen in Brico in Koksijde

Een 28-jarige Roemeense man kreeg na zijn proces meteen acht maanden cel met uitstel en 800 euro boete. De man pleegde twee diefstallen van werkmateriaal, of inbrekersmateriaal, in de Brico in Koksijde.
The post Roemeen krijgt acht maanden cel voor diefstallen in Brico in Koksijde appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bisschoppen niet welkom op Herkenningsdag voor slachtoffers van seksueel misbruik in kerk: “Slachtoffers zijn te kwaad na ‘Godvergeten’”

In Buizingen in Vlaams-Brabant vindt zaterdag de jaarlijkse Herkenningsdag plaats voor slachtoffers van seksueel misbruik in de kerk. Voor het eerst zijn de bisschoppen niet uitgenodigd voor de Herkenningsdag. “De slachtoffers zijn te kwaad na het zien van het tv-programma ‘Godvergeten’, en wilden de bisschoppen geen uitnodiging sturen”, zegt pastoor Rik Devillé.

Lees meer »

N-VA wil komende jaren “zo goed als geen” vluchtelingen opvangen

Als het van de N-VA afhangt, moet het aantal instromende vluchtelingen de komende jaren “minimaal of zo goed als nul” zijn. Daarvoor wil de partij gebruikmaken van het nieuwe Europese ­migratiepact. “Als landen een compensatiesom kunnen betalen in plaats van asielzoekers op te vangen, willen we daarvan gebruikmaken.”

Lees meer »

“Sinds coronapandemie meer mentale gezondheidsproblemen bij Europese jongeren”

Sinds de coronapandemie hebben meer Europese jongeren last van mentale gezondheidsproblemen. Dat stelt Unicef in een maandag gepubliceerd rapport over het welzijn van kinderen in de Europese Unie. Met de Europese verkiezingen in aantocht vraagt de VN-kinderrechtenorganisatie een brede, sectoroverschrijdende strategie voor mentale gezondheid met duidelijke doelen en budgetten op Europees niveau.

Lees meer »

Jens Constant loodst SV Loppem (3B) naar top van klassering

Toen Anthony De Buyser benoemd werd tot ondervoorzitter pakte hij uit met een eerste superstunt. Hij loodste topcoach Jens Constant tot bij de Stormvogels. De nieuwe T1 had met succes zijn strepen verdiend in Ichtegem en in Eernegem.
The post Jens Constant loodst SV Loppem (3B) naar top van klassering appeared first on KW.be.

Lees meer »

Binnenlandse Zaken activeert tijdelijk nummer 1722 voor stormweer

Omdat het Koninklijk Meteorologisch Instituut van België (KMI) woensdag gewaarschuwd heeft voor slecht weer, heeft de federale overheidsdienst (FOD) Binnenlandse Zaken tijdelijk het nummer 1722 geactiveerd. Dat meldt de FOD woensdagavond.
The post Binnenlandse Zaken activeert tijdelijk nummer 1722 voor stormweer appeared first on KW.be.

Lees meer »