Krantenkoppen

Doremi, Zonnekind, Zonnestraal en Zonneland  verdwijnen.

Uitgeverij Plantyn gaat vanaf volgend schooljaar geen gedrukte versies van Doremi, Zonnekind, Zonnestraal en Zonneland meer aanbieden. Via de scholen bereikten die wekelijkse tijdschriftjes meer dan 100 jaar lang miljoenen kinderen.

Meer krantenkoppen in België

“Navalny had vlak voor overlijden geruild moeten worden met Russische huurmoordenaar”

De Russische president Vladimir Poetin (71) heeft zijn grootste tegenstander Aleksej Navalny (47) vermoord omdat die laatste op het punt stond geruild te worden tegen een Russische huurmoordenaar. Dat beweert Maria Pevtsjich, de voorzitter van de raad van bestuur van Navalny’s anticorruptiefonds. De onderhandelingen over de gevangenenruil “bevonden zich in de laatste fase”, zegt Pevtsjich.

Lees meer »

KIJK. “Daar is ze!” Agenten filmen hoe ze 5-jarig meisje uit moeras redden in Florida

Het is een verhaal dat evengoed verschrikkelijk tragisch had kunnen aflopen. Maar gelukkig is het goed uitgedraaid: agenten in Florida hebben maandagavond een 5-jarig meisje gered nadat ze uit haar huis was geslopen en een moeras in was gedwaald. Dankzij onder meer de inzet van een hittecamera kon de politie het kleine meisje snel vinden. Bodycambeelden tonen hoe agenten het

Lees meer »

Wereldbefaamde Eros Ramazzotti tribute band ‘Dove c’è Musica’ komt voor één optreden naar Centrum Yasara in Nieuwpoort: “Van Zweden naar Nieuwpoort én terug naar Zweden!”

Op zaterdag 22 juni kan iedereen vanaf 19.30 uur terecht in het Centrum Ysara in Nieuwpoort, waar de VZW Kiwanis Nieuwpoort Polder en Duin zijn 50ste verjaardag viert. Die avond worden de ruim 650 aanwezigen ondergedompeld in een heuse Italiaanse sfeer, met als hoogtepunt het optreden van de wereldvermaarde Italiaanse Eros Ramazzotti tribute band ‘Dove C’è Musica’. Deze tribute band

Lees meer »

33 jaar na moord blijven ouders van gruwelijk vermoorde Ingrid (26) hopen op doorbraak

“Het is onze laatste hoop.” Bijna 33 jaar na de gruwelijke moord op hun dochter blijven de ouders van Ingrid Caeckaert bidden voor een doorbraak. De 26-jarige vrouw werd in maart 1991 met 62 messteken om het leven gebracht in Knokke-Heist. Maar wie de dader is, blijft een raadsel. De DNA-techniek van biomedisch wetenschapper Sofie Claerhout zorgt mogelijk voor een

Lees meer »

Dat Roeselare nachtwinkels en barbiers strengere regels oplegt, heeft alles te maken met het bewaken van een kwalitatief handelscentrum

Iedereen is wel al eens in een nachtwinkel geweest. Met hun opvallende led-verlichting en bric-à-brac uitziende rekken zijn ze niet meteen de plaats waar je wekelijks de inkopen doet, maar in geval van nood zijn ze vaak wel de redding voor een pakje boter, doos melk of een diepvriespizza bij uitzondering.
The post Dat Roeselare nachtwinkels en barbiers strengere regels

Lees meer »

Vervuild slib in Sint-Gillis-Waas verdwijnt dan toch: “Hinder door vrachtwagens beperkt voor buurt “

Vanaf half april zullen zowat 40 vrachtwagens per dag het vervuilde slib uit de Kattestraat in Sint-Gillis-Waas weghalen. Intercommunale Interwaas wilde het slib verwerken in de ondergrond van het nieuwe golfterrein, maar dat mag niet van Vlaanderen. Het moest afgevoerd worden. "Door aanpassing van het traject richting Gentse haven, zal er niet al te veel hinder zijn voor omwonenden", zo

Lees meer »

Annie M.G. Schmidt hield eigen abortus 30 jaar geheim en kende de vader niet: “Ik weet alleen dat hij blauwe pet op had”

Ze is de bezielster van de meest succesvolle kinderboeken in de Lage Landen – denk maar aan ‘Jip en Janneke’ en ‘Pluk van de Petteflet’ – maar Annie M.G. Schmidt kende ook heel wat tegenslag in haar 84 jaar durende leven. ‘Story NL’ schetst hoe het leven van de Nederlandse schrijfster écht was en hoe zij drie decennia lang een

Lees meer »

Tsjechisch lagerhuis stemt tegen legalisering homohuwelijk

De kamer van Afgevaardigden in het Tsjechische parlement heeft woensdag een voorstel tot legalisering van het homohuwelijk afgewezen. Het huis stemde wel voor het toestaan van gezamenlijke adoptie door homostellen, op voorwaarde dat een van de partners de biologische ouder van het te adopteren kind is.

Lees meer »