Krantenkoppen

Driekwart van pasgeboren baby’s in Leuven wordt digitaal aangegeven

Sinds mei 2023 kan je in Leuven een digitale aangifte van een geboorte doen. Die formule kent veel succes, want vanaf mei tot en met december 2023 verliep bijna drie vierde van de geboorteaangiften volledig digitaal, zonder dat er een loketbezoek nodig was.

Meer krantenkoppen in België

LIVEBLOG BELGIË-HONGARIJE. Eerst heerlijke knul, nadien vanop de stip: Wullaert zet Flames op voorsprong na valse start

Na de 1-5-zege van vorige vrijdag in Hongarije zijn de Red Flames zo goed als zeker van het behoud in de hoogste afdeling van de Nations League. In Leuven willen ze hun campagne in stijl afsluiten. Maken onze nationale voetbalvrouwen er in de terugmatch tegen Hongarije opnieuw een doelpuntenkermis van? Volg het hieronder! Het staat momenteel 1-1.

Lees meer »

Nieuw spelprogramma van Axel Daeseleire staat al volledig op Streamz: “Ik heb er mijn bedenkingen bij”

In een nieuw programma op VTM laat Axel Daeseleire (55) kandidaten kiezen tussen ‘bekend’ of ‘onbekend’ in een spel waar niemand de regels kent. Risico’s nemen of op veilig spelen, vertrouwde paden bewandelen of kiezen voor uitdaging, spanning en avontuur? In deze Showbits maakt Axel je warm voor ‘Het onbekende’, elke maandagavond bij VTM.

Lees meer »

Rusland zegt vooruitgang te boeken rond Avdiivka en Donetsk, station verwoest bij zware raketaanvallen

Russische troepen hebben volgens het Russische ministerie van Defensie belangrijke vooruitgang geboekt rond Avdiivka en Donetsk. Ook zouden zeven Oekraïense tegenaanvallen zijn afgeslagen. Oekraïne meldt langs zijn kant een massale raketaanval afgelopen nacht op het stadje Kostjantynivka, niet ver van Avdiivka in Donetsk. Onder meer het station werd vernield.

Lees meer »

Inaaya (17) is één van de vele schoolverlaters en doet haar verhaal: “Er zijn veel stereotypen die totaal niet kloppen”

Inaaya (17) is één van de vele leerlingen die de middelbare school hebben verlaten zonder diploma. De voorbije 10 jaar was het aantal schoolverlaters nooit zo hoog als nu. "De druk om perfect te proberen zijn, werd mij te veel", vertelt Inaaya. "Ik wil vooral tonen dat niet elke schoolverlater uit het beroepsonderwijs komt of laaggeschoolde ouders heeft."

Lees meer »

Dag van de Buren moet Roeselaarse buren met elkaar in verbinding brengen

Dinsdagavond werden alle wijkcomités en straten die de voorbije jaren deelnamen aan de Dag van de Buren uitgenodigd voor het officiële startschot van de campagne in Beythem Kerke. “Met deze vijftiende editie op 31 mei hopen we opnieuw heel veel Roeselaarse buren met elkaar in verbinding te brengen”, aldus burgemeester Kris Declercq (CD&V).
The post Dag van de Buren moet

Lees meer »

Oproep van staatssecretaris De Moor valt op koude steen: amper 14 Vlaamse gemeenten vangen vrijwillig extra asielzoekers op

De oproep van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor om tegen betaling extra asielzoekers op te vangen, valt op een koude steen. De voorbije twee jaar richtte De Moor die vraag aan alle 581 Belgische gemeenten, maar slechts 39 gingen daarop in. Over welke gemeenten gaat het? Welke partij is het meest royaal om lokaal onderdak te bieden?

Lees meer »

LIVE GAZA. Belgische regering zet steun aan UNRWA voort: “Enige organisatie die hulp bij bevolking kan krijgen”

Ons land gaat door met de betaling van zijn bijdrage aan de financiering van UNRWA. Die VN-organisatie voor de Palestijnse vluchtelingen was in opspraak gekomen door de mogelijke betrokkenheid van medewerkers bij de grootschalige aanval van Hamas op 7 oktober. “Het is de enige organisatie die hulp bij de bevolking kan krijgen. We moeten er voor zorgen dat die niet

Lees meer »

El Grillo in jarige Sint-Petrus en Pauluskerk

De werkgroep PetrusPaulus100 organiseert op zaterdag 9 maart om 20 uur in de Sint-Petrus en Pauluskerk een concert met El Grillo in samenwerking met Cultuurwerking ‘Oekene Inviteert’, en met de steun van de Adriaen Willaert Stichting.
The post El Grillo in jarige Sint-Petrus en Pauluskerk appeared first on KW.be.

Lees meer »

“NAVO-grondtroepen sturen naar Oekraïne is geopolitieke sciencefiction”

We beseffen het vandaag wellicht nog niet helemaal, maar de oorlog in Oekraïne heeft de geesten in Europa ingrijpend veranderd. Terwijl veel landen twee jaar geleden nog twijfelden om helmen, scherfvesten of medisch materiaal te sturen naar Oekraïne – uit angst Poetin niet voor het hoofd te stoten – wordt er nu openlijk gepraat over het sturen van NAVO-grondtroepen.

Lees meer »

Nu William verstek laat wegens ‘persoonlijke redenen’: wat is er allemaal aan de hand in Buckingham Palace?

Koning Charles werkt op halve kracht, prinses Catherine herstelt van een mysterieuze operatie, en nu valt ook kroonprins William (41) uit vanwege ‘persoonlijke redenen’. Het is van de sterfdag van Elizabeth II geleden dat het nog zo hard rommelde in het Britse koningshuis. Van dubbelzinnige persberichten tot plotse veranderingen in de planning: wat is er toch aan de hand achter

Lees meer »

“Wil je met me trouwen?”: Marco is de nieuwe Prins Carnaval van Poperinge en viert dat met een huwelijksaanzoek

De Orde van de Hommelknop heeft zaterdagavond 24 februari de nieuwe Prins Carnaval verkozen. Kandidaat Marco en zijn running mate Tiebe konden de jury en het publiek overtuigen met 90,2 procent. De kersverse Prins Carnaval vierde het bemachtigen van de titel met een huwelijksaanzoek.
The post “Wil je met me trouwen?”: Marco is de nieuwe Prins Carnaval van Poperinge en

Lees meer »

Vlaming is na vier dagen enige deelnemer van zwaarste ultramarathon ter wereld: “Eén atleet had geen kleur meer in zijn vingers”

Vier dagen na de start van de 6633 Arctic Ultra, de zwaarste ultramarathon ter wereld in Canada, is onze landgenoot Chris Seynaeve (43) de laatste overgebleven deelnemer. Hij besloot dinsdagavond onze tijd om als enige nog verder richting poolcirkel te trekken. Zijn prestatie is extra straf omdat de regio het zwaarste weer in weken te verduren krijgt, met temperaturen die

Lees meer »