Krantenkoppen

Eerste succesvolle bordspellenmiddag in WZC Lacourt

Pierre De Smedt bracht zijn bordspellen naar woonzorgcentrum A. Lacourt in Oostende. Daar waren ze erg enthousiast over het nieuwe initiatief.

Oostendenaar Pierre De Smedt is uitvinder van tientallen bordspellen. Hij maakt ze ook zelf en voorziet elke doos van spelregels en de nodige pionnen, dobbelstenen, kaarten… Pierre houdt elke woensdag in ontmoetingscentrum Oud Hospitaal een bijeenkomst waar iedereen kan komen spelen. “De bewoners van het nabij gelegen woonzorgcentrum De Boarebreker komen al 4 jaar maandelijks langs voor een spelmiddag. Een verplaatsing voor de bewoners van Lacourt was te ver en daarom kom ik met de spellen naar hen.” Donderdag gebeurde dat voor de eerste keer.

Spelplezier

“Ik heb vooral spellen meegebracht gebaseerd op het principe van het ‘ganzenbord’. Ervaring leert dat senioren dat graag spelen”, zegt Pierre. Hij had een tiental spellen uitgestald en bewoners van verschillende afdelingen gingen graag in op zijn aanbod. “Ook mijn laatste nieuwe bordspel over het filmfestival met zalen voor Arno, Marvin Gaye en Ensor kan hier uitgeprobeerd worden. Doe is zoveel mogelijk sterren op de rode loper te verzamelen”, luidt het. Monique (89): “Het is niet zo moeilijk maar we amuseren ons. Tof dat chef Pierre ons ook begeleidt.”

Breed aanbod

“Er waren positieve reacties”, gaat Pierre verder. “Ik hoop dat er een volgende keer komt. Een maandelijkse activiteit voor hen zou zeer tof zijn en een aanvulling op het mooie aanbod dat er al is.” Katia Gombert (begeleider wonen en beleven) beseft dat animatie belangrijk is. “We zetten heel sterk in op activiteiten en animatie. We koken samen, er zijn veel optredens en een maandelijkse bingo. Activiteiten met muziek genieten de voorkeur van onze bewoners. Er is nu ook zitdansen en zingen in koor. De reacties op de spellen van Pierre zijn positief.”

The post Eerste succesvolle bordspellenmiddag in WZC Lacourt is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Recordaantal klachten ingediend door mensen op bel-me-niet-meer-lijst

Vorig jaar zijn er 9.816 klachten ingediend bij de federale overheidsdienst Economie voor ongewenste reclameoproepen bij mensen die op de bel-me-niet-meer-lijst stonden. Die lijst biedt de mogelijkheid geen reclameoproepen meer te ontvangen van ondernemingen die aan directe marketing doen. “Het systeem schiet zijn doel voorbij”, zegt N-VA Kamerlid Anneleen Van Bossuyt.

Lees meer »

LIVE. Eén dode en “minstens 22 gewonden” bij schietpartij op overwinningsfeest Super Bowl met miljoen toeschouwers

Tijdens een overwinningsfeest van de spelers van de Super Bowl is één persoon overleden bij een schietpartij in Kansas City. Minstens 22 personen raakten gewond. Dat meldt de hoofdcommissaris van de politie van Kansas City tijdens een persconferentie. Drie personen zijn aangehouden. De parade werd georganiseerd vanwege de Super Bowl-winst van de Kansas City Chiefs.

Lees meer »

Commerciële maanlander Nova-C na vertraging gelanceerd

De raket met de commerciële maanlander Nova-C van het Amerikaanse bedrijf Intuitive Machines is na vertraging alsnog gelanceerd vanop Cape Canaveral in de Amerikaanse staat Florida. De bedoeling is dat Nova-C op 22 februari succesvol op het maanoppervlak landt.

Lees meer »

Geen straf voor Roeselaarse kapper die slaags geraakt met ongeduldige klant uit Moorslede, klant wel veroordeeld

In een kapsalon langs de Ardooisesteenweg in Roeselare kwam het op 12 april vorig jaar tot een gevecht tussen de kapper en een klant, die niet meteen bediend werd. De rechter velde nu een oordeel over het geschil.
The post Geen straf voor Roeselaarse kapper die slaags geraakt met ongeduldige klant uit Moorslede, klant wel veroordeeld appeared first on KW.be.

Lees meer »

Actievoerders vragen in Londen vrijlating Julian Assange: Brits hooggerechtshof spreekt zich uit over uitlevering aan VS

Aanhangers van de opgesloten Wikileaks-oprichter Julian Assange eisen dinsdag zijn vrijlating voor het gebouw van het Britse hooggerechtshof. Dinsdag en woensdag buigt het High Court zich over een verzoek van Assange om zijn uitlevering naar de VS te blokkeren. De tweedaagse zitting vormt de laatste kans voor Assange om de uitlevering voor een Britse rechtbank tegen te houden.

Lees meer »

Parochie-administrator Sint-Katelijne-Waver preventief geschorst na klacht over seksueel misbruik

Aartsbisschop Luc Terlinden heeft de parochie-administrator van Sint-Katelijne Waver van al zijn taken als priester geschorst na een klacht bij het kerkelijke opvangpunt voor seksueel misbruik. De schorsing werd meegedeeld in een boodschap van de aartsbisschop die werd voorgelezen tijdens de vieringen van afgelopen weekend in de parochies van Sint-Katelijne-Waver. De priester was administrator van de vier parochies van Sint-Katelijne-Waver:

Lees meer »

Sean Dhondt zet heftige emoties na moeilijke periode om in songtekst: “Maithé gaf me de steun die ik nodig had”

Een nieuwe single, een nieuw platencontract, een boomende coverband én opnieuw een plekje op de radiogolven. Zanger en presentator Sean Dhondt (40) ziet zijn media-carrière een dik half jaar na zijn onverwacht ‘ontslag’ bij Qmusic heropleven. “Ook op tv ben ik binnenkort terug te zien”, vertelt hij trots. In dit gesprek maakt Sean exact een maand na zijn eerste radio-uitzending

Lees meer »

Kristof Jacobs, de man met de grote passie voor de lokale oorlogsgeschiedenis, overleden op 48-jarige leeftijd

In Middelkerke is op 11 februari heel onverwacht Kristof Jacobs overleden. Hij was pas 48 jaar. Iedereen zal zich Kristof herinneren als de man met een grote passie voor de oorlogsgeschiedenis van zijn eigen streek. Een passie die hij met iedereen wilde delen.
The post Kristof Jacobs, de man met de grote passie voor de lokale oorlogsgeschiedenis, overleden op 48-jarige

Lees meer »

57-jarige verdachte van moord op Ingrid (54) opgepakt in Luik

De 57-jarige Günther V.L., die verdacht wordt van de moord op de vrouw in Gruitrode, is gevat. De lokale politiediensten van het Luikse Stavelot hebben de man vrijdagavond ingerekend. Hij zal nu door de Limburgse speurders verhoord worden in het onderzoek naar de dood van de 54-jarige Ingrid Clerens.

Lees meer »

T2 bij SV Loppem evalueert eerste jaar

Bij de Stormvogels vormen Jens Constant en David Van Kerschaver een gedreven en professioneel duo. Zij zijn alle twee aan hun eerste seizoen bezig langs de Begonialaan.
The post T2 bij SV Loppem evalueert eerste jaar appeared first on KW.be.

Lees meer »