Krantenkoppen

“Einde van een mooie tijd”, “werk er nog mee in de klas”: stopzetten van schooltijdschriften veroorzaakt opstootje van nostalgie

Dat uitgeverij Plantyn stopt met het drukken van schooltijdschriften zoals Doremi en Zonnekind veroorzaakt online een opstootje van nostalgische gedachten. Velen doet het mijmeren over hun onbezorgde schooltijd en het wekelijkse wachten tot de tijdschriftjes in de klas werden uitgedeeld. Ook het onderwijspersoneel zal de boekjes missen. En een bekende songschrijver brengt het terug naar zijn roots.

Meer krantenkoppen in België

In beslag genomen kunstcollectie van ex-minister Luc Martens openbaar verkocht: “Ik wil dat iedereen zijn geld terugkrijgt”

Gerechtsdeurwaarders verkopen zaterdag de in beslag genomen kunstcollectie van oud-minister Luc Martens. De opbrengst moet zijn schulden helpen aflossen. Volgens het gerecht heeft de man een enorme financiële put gegraven omdat hij bij tientallen vrienden en kennissen zware leningen aanging. “En we lieten nog beslag nemen op goederen van Martens.”

Lees meer »

Maasmechelaar Luciano Aquino krijgt enkelband in afwachting van proces rond internationale cocaïnesmokkel en wordt voorlopig niet overgeleverd

Luciano Aquino uit Maasmechelen mag zijn proces in Tongeren thuis afwachten met een enkelband. Hij komt volgende maand voor de rechter in de zaak Costa, een zaak rond grootschalige internationale cocaïnesmokkel. Na dat proces kan hij worden overgeleverd aan Italië, in verband met het onderzoek naar drugssmokkel door de maffiabende Ndrangheta.

Lees meer »

Amerikaanse maanlander Odysseus ligt allicht op zijn zij, “maar hij is stabiel en communiceert met de aarde”

Maanlander Odysseus van het Amerikaanse privébedrijf Intuitive Machines die op de maan is geland, ligt waarschijnlijk op zijn zij. Dat heeft Intuitive Machines laten weten. Vermoedelijk is het toestel tijdens de laatste fase van de landing omgevallen en tot stilstand gekomen tegen een rotsblok. "Maar we communiceren met de lander", klinkt het. Dit weekend worden de eerste foto’s verwacht.

Lees meer »

Eerste steen van bedrijvenpark Stuyf in Izegem gelegd

Voor de eerstesteenlegging van het nieuwe bedrijvenpark Stuyf in Izegem werden donderdag de grote middelen bovengehaald. Stijn, één van de eerste gebruikers, mocht kraanman van dienst spelen om symbolisch een plaat op de juiste plaats te manoeuvreren. In totaal bouwt ontwikkelaar Hexagon uit Roeselare er vier bedrijfsverzamelgebouwen, waar in totaal 32 ondernemers terecht kunnen.
The post Eerste steen van bedrijvenpark

Lees meer »

Paus Franciscus ligt opnieuw in ziekenhuis

Paus Franciscus is woensdag voor een medisch onderzoek naar het Gemelli-ziekenhuis in Rome gebracht. Dat gebeurde na zijn wekelijkse audiëntie in het Vaticaan, meldt het Italiaanse nieuwsagentschap ANSA.

Lees meer »

KIJK. Amerikaanse actrice Chelsea Handler viert 49ste verjaardag in bikini op de skilatten

Amerikaanse actrice en comedian Chelsea Handler (49) heeft haar verjaardag op speciale wijze gevierd. Het is ondertussen zelfs een jaarlijkse traditie geworden: elk jaar trekt ze haar bikini aan en springt ze op haar skilatten. Ze wordt vergezeld door haar viervoeter in een rugzak, mét skibril. Ondertussen geniet de actrice van een cocktail en rookt ze een joint. Dat daar

Lees meer »

Wagen boort zich in raam van Delhaize

? Een bestuurder is maandagnamiddag met de schrik vrijgekomen bij een spectaculair ongeval op de parking van het Delhaize-filiaal in Ternat. De Mercedes boorde zich in het raam en bleef vervaarlijk hangen boven een lagergelegen gang.

Lees meer »

De EU wil 800.000 granaten kopen voor Oekraïne. Maar waar moeten die dan vandaan komen? En zal de levering op tijd komen om het tij aan het front te keren?

Om te voorkomen dat het Oekraïense front instort, wil Europa voor 1,5 miljard euro zo’n 800.000 granaten aankopen in Turkije en Zuid-Korea. Maar Turkije doet toch zaken met Rusland? Is die aankoop dan wel zo’n goed idee? Komt die levering nog wel op tijd om het Russische offensief nog te stuiten? En wat doet België? “Wij kùnnen niet veel doen:

Lees meer »