Krantenkoppen

‘Er gebeuren dingen die niet goed zijn voor de Vlaamse film- en tv-sector’: de barsten binnen het Vlaams Audiovisueel Fonds

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Na de belofte van Acid om geld te doneren: wat is de Sanda Dia Foundation?

YouTuber Nathan Vandergunst, beter gekend als Acid, werd donderdag veroordeeld voor belaging nadat de ouders van een ex-Reuzegommer hem voor de rechter sleepten. Als straf moet hij, onder andere, een schadevergoeding van 20.000 euro betalen. Vlak na het proces startte hij een crowdfunding om dat bedrag bijeen te sprokkelen. Intussen staat de teller op meer dan 120.000 euro. Ruim genoeg

Lees meer »

Opnieuw zeehond door hond gebeten, vrijwilligers trekken aan alarmbel

De vrijwilligers van het NorthSealTeam trekken aan de alarmbel: donderdag werd opnieuw een zeehond zwaar toegetakeld door een hond. Een dier in Wenduine moest liefst vijf beten verwerken. Opnieuw lanceren kenners daarom een oproep. “Hou uw hond aan de leiband. Het aantal incidenten neemt toe”, aldus Inge De Bruycker.

Lees meer »

Zorgcentrum na Seksueel Geweld in Genk heeft eerste jaar 342 slachtoffers opgevangen: “Jongste slachtoffer was 2 jaar, het oudste 86”

Het Zorgcentrum na Seksueel Geweld (ZSG) in Limburg heeft op een jaar tijd 342 slachtoffers opgevangen. Dat schrijft Het Belang van Limburg en het bericht is bevestigd aan onze redactie. Het centrum is een jaar geleden opgestart op de campus van het Ziekenhuis Oost-Limburg in Genk. Mensen die verkracht, aangerand of ongewenst aangeraakt zijn, kunnen er terecht voor een aangifte,

Lees meer »

Ernstig verwaarloosde paarden in Tongeren zijn geen alleenstaand geval: “Het valt inderdaad op”

De scène die de politie afgelopen week aantrof in een weide in Tongeren, was dramatisch. Twee gestorven paarden, een derde compleet uitgemergeld. Nochtans waren er alarmsignalen. En spijtig genoeg gaat het niet om een alleenstaand voorval: steeds meer dieren worden in beslag genomen na verwaarlozing of mishandeling. Vooral bij honden is die toename opvallend.

Lees meer »

Kunstenaars De Facktorij in Zoersel ontwerpen sokken voor daklozen: “Veel nood aan, maar zelden gedoneerd”

De Nederlandse organisatie Let’s do goods is met haar sociaal sokkenproject nu ook in België gestart, bij De Facktorij in Zoersel. Dat is een kunstatelier van de geestelijke gezondheidszorg Emmaüs. Let’s do goods laat sokken ontwerpen door kunstenaars met een psychische kwetsbaarheid en per verkocht paar wordt er ook een paar gedoneerd aan daklozen.

Lees meer »

Hoe kijken wereldleiders naar de mogelijke terugkeer van Donald Trump?

Nu Donald Trump zo goed als zeker de Republikeinse voorverkiezingen wint, wordt de kans ook groter dat hij het opnieuw tot president van de Verenigde Staten schopt. Dat is het droomscenario van de Argentijnse president Javier Milei, die Trump afgelopen weekend nog breed glimlachend een knuffel gaf. Zijn ook andere wereldleiders, zoals Xi Jinping of Vladimir Poetin, even enthousiast over

Lees meer »

Slimme sloten en camera’s vaak onveilig: “We willen mensen bewust maken van de risico’s”

Fabrikanten moeten de nieuwste beveiligingssnufjes voor je huis – zoals digitale sleutels en alarmsystemen – veel beter beveiligen tegen potentiële indringers. Deze bedrijven laten dat nu vaak na uit kostenoverwegingen. Hierdoor kun je als onwetende consument zelfs onderdeel worden van kwaadaardige cybernetwerken. Een keurmerk voor deugende apparatuur is broodnodig, stellen experts.

Lees meer »

EXCLUSIEF INTERVIEW. Zendaya schittert in sci-fi-prent ‘Dune 2’, maar ervaart keerzijde: “Sinds ik bekend ben, is de spontaniteit eraf”

Op de radar verschenen als Disney-sterretje, uitgegroeid tot een vaste waarde in Hollywood én gezegend met een uniek gevoel voor mode. Zendaya schittert naast Timothée Chalamet in ‘Dune 2’. Wij konden de Amerikaanse superster strikken voor een exclusief gesprek over de blockbuster, worstelen met roem en de romance met collega-acteur Tom Holland. “Delen van mijn leven zijn nu eenmaal openbaar.

Lees meer »

“Mijn spelers zijn supermannen”: City-coach Guardiola hekelt bomvolle kalender na zege bij Bournemouth, De Bruyne en Doku vallen in

Eén doelpunt, meer had Manchester City niet nodig om de drie punten binnen te halen op Bournemouth. De Bruyne en Doku startten aanvankelijk op de bank, maar vielen allebei in de tweede helft in. Door deze zege nadert City tot op één punt van Liverpool. Na de match uitte coach Pep Guardiola kritiek op de bomvolle kalender.

Lees meer »

Hoe echt is reality-tv écht? “De bus van ‘Extreme Makeover’ reed liefst negen keer voor- en achteruit”

De onthullingen bij ‘Extreme Makeover’, de ruzies in ‘Temptation Island’, de vriestemperaturen bij ‘De expeditie: Groenland’ en nu ook het veelbesproken ‘Astrid en Natalia: Back to Reality’. 23 jaar na de eerste editie van ‘Big Brother’ stikt het van de realityshows op tv. Maar hoe ‘echt’ zijn die eigenlijk? “De kijker weet altijd wel een beetje dat niet alles is

Lees meer »