Krantenkoppen

Er is weer hoop voor met uitsterven bedreigde neushoorn, met hulp van Pairi Daiza

Wetenschappers hebben een nieuwe stap gezet om de theoretisch uitgestorven noordelijke witte neushoorn te redden. En dat deden ze met de hulp van een zuidelijke witte neushoorn uit dierenpark Pairi Daiza.

Meer krantenkoppen in België

“Meer dan 20 meter lang”: Vincent (53) maakt nieuwe TV-banner voor Kuurne-Brussel-Kuurne

Vincent Salembier (52) uit Kuurne is momenteel nog druk bezig met de laatste voorbereidingen voor zijn traditionele Kuurne-Brussel-Kuurne -banner, die hij zondag tijdens de live uitzending van de wielerwedstrijd aan elke TV-kijkende wielerliefhebber wil tonen. Als hij gelukt in zijn opzet, is het na 2021 en 2023 de derde keer dat Vincent met zijn banner op televisie kan komen.
The

Lees meer »

Nieuwe uitbater Delhaize: “Straks rij ik met fiets van De Munt naar de Westlaan en vice versa”

De laatste van de 128 winkels van Delhaize vonden zopas een overnemer, in Roeselare zijn dat met Tijs Beernaert en Michèle Devos bekende namen. Sinds twee jaar runnen ze immers de Proxy Delhaize op De Munt. Een stadswinkel, maar straks komt daar ook een ‘grote’ Delhaize bij. “We zien het volledig zitten. De winkels liggen maar 900 meter uit elkaar.

Lees meer »

Moet je belastingen betalen op spullen die je via tweedehandssites verkoopt? “Alleen als je winst maakt”

Wanneer je tweedehandsspullen verkoopt op het internet, moet je daar normaal geen belastingen op betalen. Platformen zoals 2dehands en Vinted spelen gegevens van verkopers wél door aan de fiscus als ze vermoeden dat het gaat om een bijverdienste met winst. Dan moet je in principe wel belastingen betalen. "De fiscus zal altijd zelf de afweging maken of het om beroepsinkomsten

Lees meer »

Test met Britse Trident-raket mislukt voor tweede keer op rij

Een test met een Trident 2-raket die afgevuurd werd door een onderzeeër van de Britse marine is mislukt. Dat berichten Britse media. Het is al de tweede keer op rij dat zo’n test mislukt met de raketten, die kernkoppen kunnen dragen, het ‘laatste redmiddel’ van wapens.

Lees meer »

Proper Strand Lopers in 2023: meer afval, meer vrijwilligers

Proper Strand Lopers kijkt in zijn jaarverslag terug op 2023. Er werd meer volume afval geregistreerd, met een stijging van zeven procent op strand en duinen en zestien procent in de kustgemeenten. “Wat ons het meest verheugt, is dat we meer mensen konden bereiken en zo nog meer kunnen sensibiliseren”, zegt coördinator Tim Corbisier.
The post Proper Strand Lopers in

Lees meer »

Grootse plannen voor ‘leefplein’ in Vuurtorenwijk drastisch aangepast: “Stad maakt voorbarig plannen”

De grote plannen van de stad voor een ‘leefplein’ op het Sint-Antoniusplein in de Vuurtorenwijk zijn aangepast. “Een spijtige zaak voor het stadsbestuur, dat burgers dwingt om hun oprit op te breken maar zelf het goede voorbeeld niet geeft”, luidt het bij de oppositie. “Er zijn technische problemen en we kozen in het belang van de school voor een tussenoplossing”,

Lees meer »

Donald Trump verzamelt meer juridische rekeningen dan zijn donoren kunnen betalen

Het politieke actiecomité ‘Save America’ van Donald Trump heeft in januari meer dan 2,9 miljoen dollar betaald aan advocatenkantoren, terwijl de juridische problemen van de voormalig Amerikaans president alleen maar oplopen. Eind januari had hij nog 1,9 miljoen aan onbetaalde juridische rekeningen openstaan. Dat blijkt uit een dossier dat is ingediend bij de federale toezichthouders.

Lees meer »

Ervaar het leven op ‘Mars’: NASA zoekt avonturiers voor uniek verblijf in nagebootste Marsbasis

De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA zoekt opnieuw vier vrijwilligers die een jaar lang zullen verblijven in de gesimuleerd Mars-habitat Mars Dune Alpha. Met het project willen ze de risico’s van een Mars-missie in kaart brengen en zo de gezondheid en prestaties van de astronauten optimaliseren. NASA zegt dat de vrijwilligers zullen te maken krijgen met alle uitdagingen van een echte Mars-missie,

Lees meer »

“Hij leeft volgens cultuur waar vrouwen gestenigd worden”: drie jaar cel geëist na mishandeling van Afghaanse ‘importbruid’

“Het huwelijk was één grote nachtmerrie. Ze werd vernederd, geslagen tot een miskraam toe en verkracht. Hij vindt dat een vrouw minderwaardig is en leeft volgens een cultuur waar vrouwen gestenigd worden als ze niet luisteren.” Een 29-jarige Afghaanse ‘importbruid’ was niet mals voor haar ex, een 33-jarige man uit De Panne. Hij riskeert voor de feiten 3 jaar cel

Lees meer »

Hulpdiensten moeten uitrukken voor ongewone crash: “Hoe is die auto daar beland?”

De politie van het Amerikaanse Wellesley is maandag opgeroepen voor een ongewone crash. Op een parkeerplaats van een supermarkt was een aanrijding gebeurd, maar één auto had een wel heel gek manoeuvre gemaakt. “Hoe is die auto daar beland?”, klonk het verbaasd. Een rode wagen zat gekneld en gekanteld tussen twee andere geparkeerde voertuigen. De bestuurder zat vast en moest

Lees meer »