Krantenkoppen

Europa bouwt eerste ruimtetelescoop voor zwaartekrachtgolven: ‘Begin van revolutie in kosmologie’

15:43 De grootste missie ooit van de Europese ruimteorganisatie ESA moet straks – met behulp van Leuvense modellen – het donkere deel van de ruimte ontsluiten. ‘Dit wordt het begin van een revolutie in de k…

Meer krantenkoppen in België

Strijden er binnenkort Belgische soldaten in Oekraïne? Roger Housen: “Macron geeft de Russen een koekje van eigen deeg”

Frans president Emmanuel Macron stelt het sturen van westerse grondtroepen naar Oekraïne in het vooruitzicht. Strijden binnenkort ook Belgische soldaten tegen de Russische troepen? Gaat de NAVO dan de confrontatie met Poetin aan? Militair experten Tom Simoens en Roger Housen sommen mogelijke scenario’s op. “Drie zaken zijn hierin belangrijk.”

Lees meer »

Anna Roos (19) is nieuwe voorzitter van Vlaamse Jeugdraad

De 19-jarige Anna Roos uit Turnhout is verkozen tot de nieuwe voorzitter van de Vlaamse Jeugdraad. Ze neemt in die functie de fakkel over van Amir Bachrouri. De Vlaamse Jeugdraad deelt maandag in een persbericht ook mee dat er nu volop wordt ingezet op de komende verkiezingen van 9 juni.

Lees meer »

Tielt opent sterrenregister voor stilgeboren kindjes

De stad Tielt opent een sterrenregister voor stilgeboren kindjes. Ouders die dat willen, kunnen stilgeboren kinderen voortaan symbolisch laten registreren in dat sterrenregister.
The post Tielt opent sterrenregister voor stilgeboren kindjes appeared first on KW.be.

Lees meer »

Stagiairs dierengeneeskunde helpen boer David bij lammerseizoen in Reet: “Schattige snoetjes wennen nooit”

Zes stagiairs dierengeneeskunde hielpen de afgelopen zes weken bij de geboorte van lammetjes op de Sheela Farm in Reet. Op vraag van een studentenvereniging van Universiteit Antwerpen mogen de bachelorstudenten nu al twee jaar op rij de praktijk van dierenverzorging in levende lijven ervaren. "De hulp van de stagiairs is meer dan welkom", zegt boer David Devrieze van Sheela Farm.

Lees meer »

Je autodeur openen, moet straks met de “Dutch reach”: zo maak je er een gewoonte van

Als je je rijbewijs wil halen, zal je binnenkort ook gecontroleerd worden op de manier waarop je je portier opent. De zogenoemde Dutch reach moet in Europa de standaard worden om ongevallen met openzwaaiende autodeuren te vermijden. Toch zal het niet gemakkelijk worden om alle autobestuurders te overtuigen de veilige techniek te gebruiken, zegt sociaal psycholoog Vera Hoorens.

Lees meer »

Moeder van Sanda Dia schrijft open brief na commotie rond veroordeling Acid: “Sanda’s ziel moet kunnen rusten”

Annemie De Vel, de moeder van Sanda Dia, heeft via haar advocaat een open brief verspreid na de heisa rond de veroordeling van Nathan Vandergunst, alias Acid. Die veroordeling – en vooral het feit dat Acid ‘zwaarder’ gestraft zou zijn dan de Reuzegommers die betrokken waren bij de dood van Sanda Dia – doet de discussie over ‘klassenjustitie’ oplaaien. Maar

Lees meer »