Krantenkoppen

Fox News opnieuw voor de rechter om laster rond verkiezingen

Stemmachinemaker Smartmatic mag mediagigant Fox aanklagen voor laster rond de Amerikaanse verkiezingen van 2020. Een rechter in New York wees het verzoek van Fox om de zaak te seponeren woensdag af.

Meer krantenkoppen in België

DISCUSSIE. Moet euthanasie kunnen voor mensen met vergevorderde dementie?

CD&V wil praten over een evaluatie van de euthanasiewetgeving en het toelaten van euthanasie bij vergevorderde dementie onder strikte voorwaarden. “We willen de discussie over leven en dood niet overlaten aan partijen die weinig of zeer ruime morele grenzen hebben”, zegt partijvoorzitter Sammy Mahdi. De nationale partijraad heeft een aantal stellingen voorbereid die in de aanloop naar het verkiezingscongres van

Lees meer »

Uniefs willen tien Engelstalige masteropleidingen, maar Weyts wijst aanvragen af

De KU Leuven, UGent en VUB hebben dit academiejaar voor tien masteropleidingen een aanvraag ingediend om te kunnen afwijken van de huidige taalregelgeving. Ondanks een gunstig advies van de bevoegde commissie heeft de Vlaamse regering die aanvragen afgewezen. Dat schrijft ‘De Standaard’ vandaag. “We zullen nooit toestaan dat ons hoger onderwijs ontnederlandst”, zegt Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA).

Lees meer »

Toestand Vlaamse fietspaden gaat er gezapig op vooruit

De fietspaden naast de Vlaamse gewestwegen gaan er langzamerhand op vooruit. Dat blijkt uit het nieuwe fietspadenrapport van het Agentschap Wegen en Verkeer. Voor het eerst schetst dat een volledig beeld van de ruim 7.700 km aan fietspaden naast gewestwegen.

Lees meer »

Landbouwer urenlang verhoord in onderzoek naar advocaten­moord: opvallende gelijkenis met robotfoto én zijn vriendin was haar cliënt

Er is een nieuwe piste in de moordzaak rond Claudia Van Der Stichelen (58), de advocate die eind oktober vorig jaar vermoord werd. Vijftiger Koen V.H., een landbouwer die gekend is bij de politie en het gerecht, werd urenlang verhoord. Dat wordt bevestigd aan onze redactie. “Mijn cliënt is als getuige verhoord in dit dossier, niet als verdachte”, aldus zijn

Lees meer »

Leerkracht Nicolas (36) integreert cardetailing in VTI Roeselare: “Ideale aanvulling op leerplan”

Fans van propere wagens hebben er ongetwijfeld al over gehoord: cardetailing. Je vindt er talloze filmpjes van terug op sociale media. Binnenkort zullen ook de leerlingen van de derde graad aan het VTI in Roeselare hier een basis in krijgen. De bezieler achter dit idee is leerkracht Nicolas Minne (36).
The post Leerkracht Nicolas (36) integreert cardetailing in VTI Roeselare:

Lees meer »

Familie van vrouw die stierf onder kerstboom dient klacht in tegen stad Oudenaarde en onbekenden: “Er zijn fouten gemaakt”

De familie van Marleen Vanderkimpen, de vrouw die overleed nadat ze onder de Oudenaardse kerstboom was terechtgekomen, heeft klacht ingediend tegen de stad Oudenaarde en tegen onbekenden wegens onopzettelijke slagen en verwondingen met de dood tot gevolg. “Er zijn fouten gebeurd en we willen weten wie aansprakelijk is”, zegt meester Serge Carton namens de familie.

Lees meer »