Krantenkoppen

Gemeente Nijlen wil Pommelien Thijs benoemen tot ereburger: “Daar heb ik zelf nog nooit eerder aan gedacht”

Nadat Pommelien Thijs (22) woensdagavond vijf MIA’s mee naar huis mocht nemen, verraste Peter Van de Veire haar op Radio2 met nog een ander opmerkelijk nieuwtje. De gemeente Nijlen overweegt namelijk om de zangeres tot ereburger te benoemen. “Daar had ik zelf nog nooit aan gedacht”, zegt Pommelien.

Meer krantenkoppen in België

Nederlands bedrijf zou Rusland toegang tot het internet kunnen ontzeggen

Een Nederlands bedrijf heeft de macht in handen om Russische organisaties van het internet af te sluiten. RIPE NCC is verantwoordelijk voor het uitgeven en beheren van IP-adressen en netwerken van 76 landen, waaronder die van Rusland en Oekraïne. Onderzoeksjournalist bij Investico Michelle Salomons heeft uitgezocht hoe dat precies zit.

Lees meer »

Rijksweg van Roeselare gedeeltelijk afgezet om vrachtwagen weg te takelen

De Rijksweg van Roeselare tussen de Moorseelsesteenweg en Meensesteenweg wordt tot 11.30 uur afgezet. “In de richting van de Meensesteenweg moet een vrachtwagen getakeld worden, waarvan de as afgebroken is. En daar hebben we beide rijvakken voor nodig, daarom moet het verkeer in die richting plaatselijk omrijden”, zegt Carl Vyncke, woordvoerder van politiezone Riho.
The post Rijksweg van Roeselare gedeeltelijk

Lees meer »

Gouden jubileum voor Dirk en Micheline

Het echtpaar Dirk De Pauw en Micheline Robelus uit de De Manlaan in Varsenare vierde vorige week vrijdag hun gouden huwelijksjubileum in restaurant Floris in Sint-Andries. Het koppel leerde elkaar meer dan 50 jaar geleden kennen in de Groene Poorte in Sint-Michiels op de deuntjes van Studio Barca. Dirk zag Micheline alleen aan de rand
The post Gouden jubileum voor

Lees meer »

Einde brutale slachting van zo’n 6 miljoen ezels per jaar voor Chinees medicijn: Afrikaanse Unie voert verbod op handel in

In 55 Afrikaanse landen mogen ezels niet langer geslacht worden voor hun huid. Dat heeft de Afrikaanse Unie beslist tijdens een top in Ethiopië. De ezelshuiden zijn erg gegeerd omdat er traditionele Chinese medicijnen van worden gemaakt. Dierenwelzijnsorganisaties noemen het een "historisch akkoord. Vooral in Afrika en Zuid-Amerika is het aantal ezels de afgelopen jaren sterk afgenomen.

Lees meer »

“Al meer dan twee jaar niet uitgeslapen”: dit is het exacte regime van superman Dries Borstlap uit ‘Kamp Waes’

Water blijkt niet echt zijn ding, maar voor de rest excelleert Dries Borstlap (24) al weken in ‘Kamp Waes’. Vanaf de allereerste loopproef tot een oriëntatietocht van 50 kilometer in slechts 13 uur: Dries verbreekt record na record en geeft bovendien geen krimp. Allemaal het resultaat van een gedisciplineerde levensstijl. Hij vertelt ons exact hoe hij sport en wat hij

Lees meer »

Judo Club Oostende maakt werk van een verdere groei: “Op een rustige, constructieve wijze”

Na de start in september trok judoclub Oostende afgelopen weken naar het provinciaal en regionaal kampioenschap. “Dat we met dergelijke groep al competitief aan de slag kunnen en hen zo de mogelijkheid geven om hun favoriete sport verder te beoefenen, stelt ons tevreden.”
The post Judo Club Oostende maakt werk van een verdere groei: “Op een rustige, constructieve wijze” appeared

Lees meer »

Quo vadis, Xbox?

18:44 Wat brengt de toekomst voor Microsofts gamingdochter Xbox? Het bedrijf schept er donderdag meer helderheid over. In een podcast, godbetert.

Lees meer »

Europese vraag naar gas op laagste niveau in 10 jaar

Europa heeft sinds de Russische invasie van Oekraïne de vraag naar gas met 20 procent verlaagd. De vraag is daarmee afgenomen tot het laagste niveau in 10 jaar, meldt het Institute for Energy Economics and Financial Analysis (IEEFA). Vooral de lagere vraag in grote landen als Duitsland, Italië en Groot-Brittannië droeg bij aan de daling. De onderzoekers van het instituut

Lees meer »

Hongarije kan NAVO-toetreding Zweden snel goedkeuren, zegt Orban

Het Hongaarse parlement kan snel zijn goedkeuring geven voor het NAVO-lidmaatschap van Zweden, zo heeft de Hongaarse premier Viktor Orban vandaag verklaard. “We gaan de toetreding van Zweden tot de NAVO zeker ratificeren aan het begin van het voorjaarsoverleg van het parlement”, aldus Orban. Die zitting vindt plaats op 26 februari.

Lees meer »

250 leesboeken voor lagere scholen

Het Fonds Danick Minne Plan Marianne heeft begrepen hoe belangrijk het is om kinderen te voorzien van de nodige middelen om hun leesvaardigheid, kennis en creativiteit te ontwikkelen. Daarom verzamelden ze ruim 250 boeken en leverden die aan de lagere scholen. “We streven ernaar om de liefde voor lezen te verspreiden en kinderen aan te
The post 250 leesboeken voor

Lees meer »

Hevige regenval eiste sinds november al ruim dertig mensenlevens in Bolivia

In Bolivia blijft de overvloedige regen voor problemen gezorgd en in honderden gemeenten en dorpen wordt de situatie nauwlettend in de gaten gehouden. Volgens de autoriteiten lieten sinds november al zeker 33 mensen het leven als gevolg van de hevige regenval, die voor modderstromen en overstromingen zorgde. De dodentol is daarmee fors hoger dan in dezelfde periode vorig jaar, bericht

Lees meer »