Krantenkoppen

GEMEENTEMONITOR. Zelfs ons vertrouwen in de burgemeester kalft af: “Sommige mensen voelen zich in ’t zak gezet”

Ons vertrouwen in het gemeentebestuur heeft een duik genomen, blijkt uit de meest recente versie van de Gemeente-Stadsmonitor. “Een belangrijk signaal negen maanden voor de gemeenteraadsverkiezingen”, zegt politicoloog Herwig Reynaert (UGent).

Meer krantenkoppen in België

Eerste van tienduizend nieuwe bomen geplant voor uitbreiding Wallemote-Wolvenhof: “We willen inhaalbeweging maken”

De stad Izegem en provincie West-Vlaanderen hebben het startschot gegeven voor de uitbreiding van provinciedomein Wallemote-Wolvenhof. De groene long breidt uit met vijf hectare, waar de komende jaren nieuw geplante boompjes kunnen uitgroeien tot een nieuw stuk bos. Het eerste exemplaar ging maandag symbolisch de grond in. “En er volgen er nog. Hier gaan in totaal tienduizend nieuwe bomen in

Lees meer »

Walter Coucke krijgt Lifetime Achievement Award

Walter Coucke kreeg tijdens het Feest van de Sport een Lifetime Achievement Award. De wielerfreak in hart en nieren is een monument in het wielerwereldje. Hij was jarenlang voorzitter van de bloeiende wielerclub KSV Deerlijk-Gaverzicht en altijd sterk geëngageerd in het verenigingsleven.
The post Walter Coucke krijgt Lifetime Achievement Award appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ombudsman stelt meer dan 1.500 inbreuken vast bij nachtvluchten op Brussels Airport

De federale ombudsman voor de luchthaven van Zaventem heeft vorig jaar meer dan 1.500 vermoedelijke inbreuken op de regels vastgesteld bij nachtvluchten op Brussels Airport. Dat blijkt uit het jaarverslag dat vandaag is voorgesteld. Ombudsman Philippe Touwaide pleit voor een strengere aanpak van vooral de nachtelijke cargovluchten: "Een oud vrachtvliegtuig dat ’s avonds laat landt of ’s ochtends vroeg opstijgt

Lees meer »

Soldaat Serhiy (27) raakte zwaar verminkt toen hij op Russische antitankmijn reed: “Mijn vriendin heeft me in leven gehouden”

De Oekraïense president Zelensky heeft voor het eerst toegegeven dat al 31.000 van zijn militairen zijn gesneuveld in de oorlog met Rusland. Hoeveel gewonden er vielen, wilde hij niet zeggen. Maar velen zijn voor het leven verminkt. Zoals frontsoldaat Serhiy Raylyan (27). Hij is blind en verloor beide benen door een Russische mijn. Artsen vreesden voor het ergste, maar

Lees meer »

Bredenaar gaat buurman te lijf met machete, nadat hij eerder al andere buur neerstak met mes: “Hij is een gevaar voor de maatschappij”

Een 49-jarige Marokkaan uit Bredene riskeert voor de Brugse rechtbank een jaar effectieve celstraf omdat hij zijn buurman met een machete te lijf ging. Opmerkelijk: Boudjemaa A. stak ook al andere buurman neer met een mes. “Hij is een gevaar voor de maatschappij”, stelde de procureur.
The post Bredenaar gaat buurman te lijf met machete, nadat hij eerder al andere

Lees meer »

Dameswerking SK Staden moet voor volgend seizoen op zoek naar twee nieuwe trainers

De dameswerking van SK Staden moet voor volgend seizoen op zoek naar twee nieuwe hoofdtrainers. Zowel bij de A-ploeg, die momenteel in de interprovinciale reeks uitkomt, als de C-ploeg (3de provinciale) haken de trainers af om diverse redenen.
The post Dameswerking SK Staden moet voor volgend seizoen op zoek naar twee nieuwe trainers appeared first on KW.be.

Lees meer »

Wintersterfte onder bijen in Vlaanderen groeit

Het gaat de honingbij in Vlaanderen niet voor de wind. Deze winter verloren de imkers gemiddeld 27 procent van hun bijenvolken, een verslechtering in vergelijking met vorig jaar, toen er 23 procent wintersterfte was. Dat zegt het Vlaams Bijeninstituut (VBI). Tien procent van de Vlaamse imkers verloor zelfs al hun bijenvolken.

Lees meer »

Worden cold cases als de Bende Van Nijvel toch nog opgelost? Parlement keurt baanbrekende DNA-wet goed

Speurders mogen vanaf nu in het DNA van een onbekende moordenaar kijken, om bijvoorbeeld zijn haarkleur en leeftijd te achterhalen. Het parlement keurde donderdag een baanbrekende DNA-wet goed, in de aanwezigheid van slachtoffers: “Zelfs als het maar één cold case oplost, was het de inspanning waard”, zegt Justitieminister Paul Van Tigchelt (Open VLD).

Lees meer »

Jinnih Beels (Vooruit) spreekt voor het eerst over heisa Tom Meeuws: “Wie constant oorlog wil blijven voeren, kan beter in de oppositie zitten”

Met de eedaflegging van Tatjana Scheck (Vooruit) op de gemeenteraad maandagavond is Tom Meeuws nu ook officieel schepen af in Antwerpen en wil Vooruit de heisa rond Meeuws zo snel mogelijk vergeten. Voor het eerst doet zijn ex-collega Jinnih Beels (Vooruit) dinsdagavond in Terzake haar mond open over de zaak en over de interne verdeeldheid van haar partij: “Iedereen bij

Lees meer »