Krantenkoppen

Grote auto? Dat is dan driedubbel tarief: zo wil Parijs SUV’s uit de stad bannen

Parijzenaars mogen zich binnenkort uitspreken over SUV’s in hun stad. Het stadsbestuur wil die tot drie keer meer laten betalen voor een parkeerticket.

Meer krantenkoppen in België

Kokonuts Youth Bar wordt dé jongerenhotspot in Koksijde

Deze zomer lanceert de jeugddienst een bruisende pop-upjeugdhotspot aan Sportpark Hazebeek in Oostduinkerke. De Kokonuts Youth Bar wordt dé place to be waar Koksijdse jongeren elkaar kunnen ontmoeten.
The post Kokonuts Youth Bar wordt dé jongerenhotspot in Koksijde appeared first on KW.be.

Lees meer »

Politie treft twee dode en verwaarloosde paarden aan in Tongeren, een derde opgevangen door Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum

In een weide langs de Oude Blaarstraat heeft de politie twee dode paarden teruggevonden. Een derde kon nog worden opgehaald door het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum (VZOC). Volgens de politie waren er al jarenlang klachten over de verwaarlozing van de paarden en zouden de dieren vandaag in beslag worden genomen. "Ze waren compleet aan hun lot overgelaten", zegt Rudi Oyen van

Lees meer »

Komkommer en kwel: Nederlandse advocaat weet niet wat hij moet doen met 16 miljoen komkommers van failliete boerderij

Een boerderij met 16 miljoen pas geplante komkommers en daar bovenop nog heel veel paprika’s. Een Nederlands advocaat die gewoonlijk bureaumateriaal verkoopt om de schulden van failliete bedrijven af te betalen, staat voor een zware opdracht. Hij zoekt iemand die de grote hoeveelheid groenten kan onderhouden en verkopen. Hoe is het zover kunnen komen?

Lees meer »

Senioren Advies Raad blikt terug op werkingsjaar

Een goed jaar geleden ging Paul Saelens – een gepensioneerd maatschappelijk werker uit Sijsele – van start als voorzitter van de stedelijke adviesraad voor senioren. “Zowel op het vlak van mobiliteit en veiligheid als van toegankelijkheid van de dienstverlening hebben we toch al iets bereikt”, zegt hij.
The post Senioren Advies Raad blikt terug op werkingsjaar appeared first on KW.be.

Lees meer »

Trainer Pascal Dermaux droomt van de promotie met Sparta Dikkebus: “Naar eindronde om die te winnen”

Sparta Dikkebus boekte vorig weekend een nipte 4-3-overwinning tegen staartploeg VKW Vleteren. Desondanks was coach Pascal Dermaux niet zo tevreden over het geleverde spel. Ondertussen lijken de Spartanen wel op weg naar de eindronde.
The post Trainer Pascal Dermaux droomt van de promotie met Sparta Dikkebus: “Naar eindronde om die te winnen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nieuwe klacht voor seksuele agressie tegen Franse acteur Gérard Depardieu

Een decorontwerpster heeft klacht ingediend tegen de Franse acteur Gérard Depardieu. De 53-jarige vrouw beschuldigt hem van seksuele agressie tijdens het draaien van de film "Les volets verts" van Jean Becker in 2021. Dat bevestigt de advocate van de vrouw. Depardieu is in Frankrijk de voorbije maanden al vaker beschuldigd van seksueel geweld.

Lees meer »

VS vaardigen nieuwe sancties tegen Rusland uit

De Verenigde Staten komen vandaag met nieuwe sancties voor meer dan vijfhonderd mensen en organisaties ter gelegenheid van de tweede verjaardag van de Russische invasie in Oekraïne. Dat maakte de Amerikaanse viceminister van Financiën donderdag lokale tijd bekend.

Lees meer »

Nieuw boeiend seizoen met Tuinhier

Tuinhier Meulebeke houdt de traditie om met Lichtmis alle leden te trakteren op lekkere koffiekoeken. 170 leden gingen op de uitnodiging in en genoten van een boeiende avond.
The post Nieuw boeiend seizoen met Tuinhier appeared first on KW.be.

Lees meer »

De bookmakers zijn fan van onze Mustii: “Maar Gustaph zei me dat ik ver weg van hen moet blijven”

De teerling is geworpen. Met ‘Before the party’s over’ trekt Thomas ‘Mustii’ Mustin (33) voor België naar het Songfestival. In het Zweedse Malmö brengt onze Waalse inzending een nummer dat rustig begint, maar in de laatste minuut helemaal losbarst. “Ik wilde alleen maar meedoen als ik creatieve controle had.” Maak in deze Showbits kennis met onze kandidaat voor 2024.

Lees meer »

Eneco Clean Beach Cup 2024: samen opruimen voor een schone Noordzeekust

Op zondag 24 maart staat de 15de editie van de Eneco Clean Beach Cup gepland, een evenement dat een vaste waarde is geworden voor strandliefhebbers en milieubewuste families. Het is een dag waarop mensen samenkomen om het strand op te ruimen maar ook om te genieten van een dag vol activiteiten en entertainment.
The post Eneco Clean Beach Cup 2024:

Lees meer »