Krantenkoppen

Hellmut Lotti komt met zelf geschreven hardrocknummer: “‘The Darkness’ klinkt vintage, precies waar ik naar op zoek was”

Een waanzinnig concert op Graspop, gevolgd door meer dan 20 concerten in het najaar én de release van het album ‘Hellmut Goes Metal’: 2023 was duidelijk een succesvol jaar voor Hellmut Lotti (54). Maar ook dit jaar zal de zanger niet stilzitten. Zo komt hij nu al met zijn nieuwe single ‘The Darkness’ én gaat zijn tournee op 9 februari opnieuw van start.

Meer krantenkoppen in België

TERUGLEZEN Crisis Midden-Oosten. Israël: “Enabel-gebouw in Gaza was geen direct doelwit” – 4 burgerdoden bij Israëlische aanval op Libanon

Het kantoor van Belgisch ontwikkelingsagentschap Enabel in Gaza werd niet bewust vernietigd door Israël. Dat laten Israëlische autoriteiten vandaag aan ons land weten. Minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib (MR) neemt akte van de uitleg, maar zegt dat deze moeilijk te verifiëren is. Ondertussen zijn familieleden van Israëlische gijzelaars naar het Internationaal Strafhof in Den Haag getrokken om een aanklacht

Lees meer »

Opnieuw boerenprotest op drukke rotonde in Brugge

Een veertigtal boeren heeft vanmiddag de toegangsweg naar het industrieterrein De Blauwe Toren in Brugge bezet. Auto’s lieten ze door, vrachtwagens niet. Nog geen twee weken nadat ze de haven van Zeebrugge hebben verlaten, is er dus al een nieuw protest in Brugge. Morgen is er mogelijk een actie in de haven van Gent.

Lees meer »

Doden en tientallen gewonden in India nadat politie vuur opent op menigte

Ten minste twee mensen zijn omgekomen en tientallen gewond geraakt, nadat de politie met scherp schoot op een menigte in Manipur, een deelstaat in het noordoosten van India. Dat meldde een bron bij de lokale politie. De politie opende het vuur, nadat een groep van ongeveer 400 mensen het kantoor van het hoofd van de lokale politie bestormde, meldt het

Lees meer »

Dertiger aangehouden voor poging doodslag met metalen staaf in Oostende

De Brugse onderzoeksrechter heeft een 36-jarige man aangehouden op verdenking van een poging tot doodslag in Oostende. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. Met een metalen staaf werd op het hoofd van het slachtoffer geslagen.
The post Dertiger aangehouden voor poging doodslag met metalen staaf in Oostende appeared first on KW.be.

Lees meer »

Steeds meer Vlamingen krijgen sociale lening van Vlaams Woningfonds

Steeds meer Vlamingen met een bescheiden inkomen doen een beroep op de Vlaamse Woonlening. Vorig jaar heeft het Vlaams Woningfonds een recordaantal van 6.469 leningen afgesloten voor de aankoop of renovatie van een eigen woning, zo blijkt vandaag uit cijfers van Vlaams minister van Wonen Matthias Diependaele (N-VA).

Lees meer »

Experten waarschuwen voor Noord-Korea: “Het heeft het vermogen wereldwijde crises in zijn voordeel uit te buiten”

Terwijl de oorlog in verschillende delen van de wereld blijft woeden, houden veiligheidsorganisaties Noord-Korea ook nog steeds nauwlettend in de gaten. Kim Jong-Un zou namelijk al wapens hebben geleverd aan onder meer Rusland en Hamas. “Noord-Korea buit de wereldwijde crises uit in zijn voordeel.” Bovendien heeft de Noord-Koreaanse leider buurland Zuid-Korea opnieuw geprovoceerd.

Lees meer »

Wie kan Netanyahu tegenhouden om Rafah binnen te vallen?

De hele wereld kijkt met een bang hart naar Rafah. In die stad in het zuiden van Gaza staan tot 1,5 miljoen Palestijnse vluchtelingen, bijna letterlijk, met hun rug tegen de muur. En nu is Israël ook nog eens van plan om het laatste toevluchtsoord voor Palestijnen in Gaza aan te vallen. Een bloedbad dreigt. Zelfs de VS hebben er

Lees meer »

“Hopelijk maken we het nooit meer mee”: Brasserie de Smouthoek opent opnieuw de deuren na wateroverlast

In de zomer van 2022 opende brasserie de Smouthoek de deuren in het hartje van Watou, langs de Moenaardestraat 1. Na een succesvol jaar kregen zaakvoerder Christiaan Parrein en Manuela Bril in november 2023 af te rekenen met heel wat wateroverlast waardoor ze gedwongen de deuren moeten sluiten. Het koppel moest wachten op hun nieuwe tegels om de brasserie te

Lees meer »