Krantenkoppen

Het blijft onstabiel bij KV Oostende: CEO Ehresmann vertrekt al na 90 dagen

Einde huwelijk tussen KV Oostende en CEO ad interim Benjamin Ehresmann. Advocaat Werner Van Oosterwyck heeft sinds dinsdag als voorlopig bewindvoerder de touwtjes in handen bij de kustploeg.

Meer krantenkoppen in België

Mooie cijfers voor Fietsbieb en Babytheek, maar kinderarmoede stijgt: “Aan toekomstige generatie verplicht nog een tandje bij te steken”

Twee jaar na de opmaak van een actieplan om de armoede in Izegem terug te dringen, maakt de stad een eerste voorzichtige positieve evaluatie. Zo kunnen de Fietsbieb en Babytheek mooie cijfers voorleggen. In schril contrast staan dan weer de stijgende cijfers rond kinderarmoede, met een stijging van vier procent ten opzichte van drie jaar geleden. Wat hoopt de stad

Lees meer »

N-VA wil komende jaren “zo goed als geen” vluchtelingen opvangen

Als het van de N-VA afhangt, moet het aantal instromende vluchtelingen de komende jaren “minimaal of zo goed als nul” zijn. Daarvoor wil de partij gebruikmaken van het nieuwe Europese ­migratiepact. “Als landen een compensatiesom kunnen betalen in plaats van asielzoekers op te vangen, willen we daarvan gebruikmaken.”

Lees meer »

Oekraïense Ereconsul uit Borgloon reist iedere maand met hulp naar Oekraïne: “Zoveel jonge mannen gedood of zonder armen en benen”

Kris Beckers, een Oekraïense ereconsul uit Borgloon, stuurt na twee jaar nog steeds elke maand een hulptransport naar Oekraïne. Hij kijkt momenteel met veel ergernis naar de houding die het Westen aanneemt ten opzichte van wat er in het land gebeurt. "De Oekraïeners hebben zo hard gevochten, zoveel opgegeven en zoveel afgezien", zegt hij. Deze week is hij zelf nog

Lees meer »

Van Pedersen over Tratnik tot zichzelf: de Gouden Klassiekers-ploeg van neoprof Warre Vangheluwe

Neoprof Warre Vangheluwe (22) maakte – in dienst van Remco Evenepoel – indruk in de Ronde van de Algarve. Zaterdag wil de West-Vlaming van Soudal Quick-Step hoge ogen gooien in de Omloop. Maar ook met zijn Gouden Klassiekers-ploeg hoopt hij te scoren. Vangheluwe liet Mathieu van der Poel en Wout van Aert verrassend links liggen. Hij verwacht vooral veel van

Lees meer »

Sterk deelnemersveld dient zich aan voor 75ste Gent-Staden!

Op zondag 25 februari opent Gent-Staden opnieuw het wielerseizoen bij de beloften en elites zonder contract. De wedstrijd wordt voor de 75ste keer georganiseerd en groeide doorheen de jaren uit tot een echte klassieker. Gent-Staden is trouwens ook weer de openingsmanche voor de Beker van België. In aanloop ervan is er op zaterdag al een wielerwedstrijd voor nieuwelingen en juniores.<br

Lees meer »

KMI waarschuwt voor rukwinden van meer dan 100 kilometer per uur

Het KMI heeft code oranje uitgevaardigd voor krachtige windstoten vanaf morgenmiddag in grote delen van Vlaanderen. Er zijn rukwinden mogelijk tot meer dan 100 kilometer per uur, met ook kans op schade, waarschuwt de meteorologische dienst. Het noodnummer 1722 voor niet-dringende hulp is geactiveerd.

Lees meer »

DE INSIDER. Kan weduwe van Navalny iets bereiken met haar strijd tegen Poetin? “Alleen lukt het niet. Maar haar team lijkt zeer vastberaden”

Na de dood van Aleksej Navalny treden zijn weduwe en zijn moeder nadrukkelijk op de voorgrond. “Blijf strijden voor een vrij Rusland. Ik doe dat ook”, zegt Joelia Navalnaja. Kan ze het Poetin echt moeilijk maken, of is het een onbegonnen strijd? “Er is een grote zwijgzame meerderheid die de ogen sluit”, zegt Rusland-experte Ria Laenen (KU Leuven) in onze

Lees meer »

Jens Boey gooit allerminst de handdoek bij Eendracht De Haan (2A): “Dit is de zege van de hoop”

Dit kampioenschap had Eendracht De Haan met veel pech af te rekenen. Alles wat kon verkeerd lopen, sloeg tegen. Na nieuwjaar nam Livio Proot, de adept van Chris Brackx, die gedurende zeven seizoenen de Haantjes onder zijn vleugels had, de sportieve leiding over. Hij wist waaraan hij begon, stuurde de groep nooit verwijten toe maar leidde met zachte hand.
The

Lees meer »

‘Oppenheimer’ grote winnaar met zeven BAFTA’s

‘Oppenheimer’ van Christopher Nolan is zondagavond de grote winnaar op de BAFTA Awards, de belangrijkste Britse filmprijzen. De biopic over J. Robert Oppenheimer, de uitvinder van de eerste atoombom, was in dertien categorieën genomineerd en haalde uiteindelijk zeven awards binnen. ‘Poor Things’ van Yorgos Lanthimos en ‘The Zone of Interest’ van Jonathan Glazer kaapten respectievelijk vijf en drie BAFTA’s weg.

Lees meer »

Israël voert diep in zuiden van Libanon luchtaanvallen uit

Het Israëlische leger heeft maandag in de buurt van de Zuid-Libanese stad Sidon gelijktijdig minstens twee luchtaanvallen uitgevoerd. Dat heeft het nationale Libanese persagentschap ANI gemeld en werd ook vastgesteld door een fotograaf van het Franse persagentschap AFP.

Lees meer »

Badmintonclub Oostende trekt kaart van de jeugd: “We willen vooral dat ze plezier beleven”

De Oostendse Badmintonclub is er voor de jeugd, recreatieve en competitieve spelers. De jeugdwerking, met nu zo’n 65 leden, is een belangrijke pijler binnen de club. “Iedere jongere ontplooit zich op zijn of haar tempo.”
The post Badmintonclub Oostende trekt kaart van de jeugd: “We willen vooral dat ze plezier beleven” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Europese speelgoedmakers waarschuwen voor “onveilig” speelgoed bij Chinese webwinkel Temu

De Europese speelgoedindustrie stelt de kwaliteit van speelgoed verkocht op de Chinese webwinkel Temu aan de kaak. Toy Industries of Europe kocht er negentien stuks speelgoed, waarvan geen enkel volledig in regel was met de EU-regels. Bovendien was er bij achttien van de negentien sprake van een “reëel veiligheidsrisico”, zegt de belangenorganisatie dinsdag.

Lees meer »