Krantenkoppen

Het stof is nog lang niet gaan liggen: volgende Vlaamse regering krijgt stikstofprobleem weer op het bord

Ja, er is een politiek akkoord over stikstof. En ja, voorlopig kunnen landbouw en industrie daarmee verder. Maar even zeker is dat het probleem van stikstof na de verkiezingen als een boemerang terugkomt.

Meer krantenkoppen in België

Heropstanding

Er zijn veel redenen om van de Omloop te houden. De belangrijkste reden is dat hij eerst is, en daarom het vurigste verlangen blust.

Lees meer »

Is de Wolfpack de Wolfpack niet meer? Een goede Omloop had al het gedoe doen vergeten, maar dat draaide anders uit

Meteen raak voor Visma-Lease a Bike in de Omloop. De ploeg van Wout van Aert heeft definitief de scepter overgenomen van Soudal Quick-Step als dé dominante factor in het voorjaar, ziet onze chef wielrennen Marc Ghyselinck. “Is de Wolfpack de Wolfpack niet meer?”, vraagt hij zich af. “Zie de uitspraken van vader Patrick Evenepoel kort voor het WK in Glasgow.

Lees meer »

Studenten eventmanagement organiseren BK kussengevecht op de campus van VIVES

Zin om eens al je opgekropte frustraties te uiten op je medestudenten, docenten of vrienden? Dat kan deze namiddag in ’t Forum in VIVES Kortrijk. “Vergeet alle stress en zorgen even door je helemaal te laten gaan in het BK kussengevecht op campus”, zeggen organisatoren Jasper Verschuere (20), Jasper Merlevede (20) en Mona Staut (21).
The post Studenten eventmanagement organiseren

Lees meer »

‘Dune’-actrice Rebecca Ferguson werd uitgescholden door heel bekende acteur op de set: “Ik liep al huilend weg”

Rebecca Ferguson (40) heeft haar van haar meest openhartige kant laten zien. In de podcast ‘Reign with Josh Smith’ vertelt de Zweedse actrice dat ze werd uitgescholden door één van haar co-sterren tijdens de opnames van een film. “Het brak mijn hart”, geeft ze toe. Op sociale media wordt volop gespeculeerd over welke beroemdheid het zou gaan. Emily Blunt, Chris

Lees meer »

Veertien leden gearresteerd van bende die voor 195 miljoen euro aan btw-fraude pleegde

In een grootschalig onderzoek naar btw-fraude zijn woensdag veertien personen in zeventien verschillende landen in Europa gearresteerd. Dat hebben het Europees parket (EPPO) en Europol, die de operatie ondersteunde, donderdag gemeld in twee afzonderlijke persberichten. De bende zou voor 195 miljoen euro aan fraude hebben gepleegd via de verkoop van smartphones, mondmaskers en kleine elektronische apparaten.

Lees meer »

EXCLUSIEF. Regi en Kristel in eerste dubbelinterview als man en vrouw: “Docusoap niet gemaakt om onze exen te pesten”

Noem het tortelachtig. Noem het klef. Noem het er los over. Kan allemaal zijn, maar de liefde waar Regi Penxten (47) en Kristel Hubeny (35) elkaar mee overstelpen, is écht. Hun huwelijk in Zuid-Afrika, live op tv, werd druk becommentarieerd, net als hun docusoap. Die venijnige reacties werpen een schaduw over hun diepe geluk, vertelt het bruidspaar in een exclusief

Lees meer »

Bekende strafpleiter verdacht van poging om Lommelse drugscrimineel Flor Bressers op te lichten

De raadkamer in Antwerpen heeft de bekende strafpleiter Jorgen Van Laer verwezen naar de correctionele rechtbank. Van Laer zal vervolgd worden wegens lidmaatschap van een criminele organisatie en poging tot witwassen. Maar bij het federaal parket loopt nog een ander dossier, waarin hij verdacht wordt van een poging om de bekende, Lommelse drugscrimineel Flor Bressers op te lichten.

Lees meer »

Carrefour Market in Beernem ondergaat complete metamorfose: “Het blijft een buurtwinkel”

Sinds dinsdag 6 februari was er aan de Carrefour Market in Beernem een drukte van jewelste. Aannemers en leveranciers reden af en aan om de winkel na een complete renovatie op tijd open te krijgen. Vandaag, vrijdag, openden Xavier Nollé (54) en Kathy De Cocker (46) hun winkel plechtig met tal van promoties.
The post Carrefour Market in Beernem ondergaat

Lees meer »

Sven Pichal vraagt parket om extra onderzoek

Het parket is klaar om ex-radiopresentator Sven Pichal (44) te vervolgen voor het bezit en de verspreiding van beelden van seksueel kindermisbruik. De zogenaamde eindvordering is er. Maar Pichal zelf wil dat er nog extra onderzoek gebeurt, zo schrijft Het Laatste Nieuws woensdag.

Lees meer »

Vooruit Oostende dient klacht in bij gouverneur voor “onbehoorlijk bestuur”, stadsbestuur weerlegt de beweringen

“Extra leningen voor het ziekenhuis, een overschatting van de inkomsten en een borgstelling van 25 miljoen euro voor de vernieuwing van het Kursaal bezwaren de begroting van de stad Oostende zo erg, dat er sprake is van onbehoorlijk bestuur”, zegt de Vooruit-oppositie die klacht indiende bij de gouverneur. Het stadsbestuur weerlegt.
The post Vooruit Oostende dient klacht in bij gouverneur

Lees meer »

Vader van Bianca Censori slaat alarm na zedenschennis: “Kanye behandelt haar als een naakte trofee”

Een doorzichtig topje en een panty met niets onder of boven. Zelfs tabloid ‘Daily Mail’ zag zich genoodzaakt om de foto’s van Bianca Censori (29) te censureren. De vader van Kanye Wests (46) halve trouwboek slaat dan ook alarm: hij heeft genoeg van de ronduit schokkende, naakte outfits waarin zijn dochter rondparadeert. Hij eist een gesprek met de rapper om

Lees meer »

BEKIJK – DOVO brengt bom van 100 kilogram tot ontploffing op strand van Koksijde: “Derde ontploffing op drie dagen tijd”

Voor de derde dag op een rij moest de Dienst voor Opruiming en Vernietiging van Ontploffingstuigen, afgekort DOVO een oud explosief op het strand bij Koksijde ter plaatste laten ontploffen. Op vrijdag 1 maart ging het om een springtuig van 100 kilogram, dat munitie was van een Franse anti-onderzeeboot uit de Tweede Wereldoorlog. “Nu het toeristische seizoen nog niet begonnen

Lees meer »

Wordt Lies (20) uit Assebroek de nieuwe Miss Wellness Beauty? “Ik kijk enorm uit naar de finale”

Lies Van Wassenhove (20) uit Assebroek is finaliste voor Miss Wellness Beauty. “Schoonheidsspecialiste worden was mijn meisjesdroom. Sinds kort run ik mijn eigen schoonheidssalon”, zegt Lies, die ondertussen ook toegepaste gezondheidswetenschappen studeert aan hogeschool Howest in Brugge.
The post Wordt Lies (20) uit Assebroek de nieuwe Miss Wellness Beauty? “Ik kijk enorm uit naar de finale” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vastbinden en afzonderen gebeurt minder dan 30 jaar geleden in West-Vlaamse psychiatrische ziekenhuizen, blijkt uit onderzoek VIVES

Dwangmethodes komen minder voor in West-Vlaamse psychiatrische ziekenhuizen dan 30 jaar geleden. Dat blijkt uit een onderzoek van de hogeschool VIVES. Twee jaar lang hebben drie onderzoekers van Vives hulpverleners uit psychiatrische ziekenhuizen in West-Vlaanderen bevraagd over dwangmethodes. Dat zijn gebruiken in de psychiatrie om de patiënten te beschermen tegen zichzelf en anderen, zoals vastbinden of afzonderen.

Lees meer »