Krantenkoppen

Hij hield zijn dochter 24 jaar lang gevangen en verkrachtte haar 3.000 keer: wie is Josef Fritzl, het monster van Amstetten?

“Omdat hij geen gevaar meer vormt” wordt Josef Fritzl (88) overgebracht van een gevangenis voor geesteszieken naar een gewone cel, wat een eerste stap lijkt naar een voorwaardelijke invrijheidstelling. Maar wie was ‘het monster van Amstetten’ ook weer? En wat is er van zijn dochter geworden die 24 jaar lang geen daglicht zag en meer dan 3.000 keer door hem werd misbruikt?

Meer krantenkoppen in België

Nicole en Antoon vieren gouden jubileum

Op 15 februari 1974 gaven Antoon Laevens en Nicole Yserbyt hun jawoord. Nu, 50 jaar later, konden ze hun gouden huwelijksjubileum vieren. Dit gebeurde met onder meer een bezoek van schepenen Deprez en Desmet. Antoon is in Zwevegem geboren op 22 mei 1951 en was metaalarbeider van beroep. Nicole had eveneens haar wiegje in Zwevegem
The post Nicole en Antoon

Lees meer »

“Tastbare herinnering aan huisdier creëren”: Stad Roeselare krijgt tegen zomer rouwplaats voor dieren

Roeselare wil tegen de zomer een rouwplaats voor dieren realiseren. Daarvoor denken ze aan een doodlopend stuk Piljoenstraat achter de nieuwe begraafplaats in de Groenestraat. Dat vertelde schepen Matthijs Samyn maandagavond op de Roeselaarse gemeenteraad.
The post “Tastbare herinnering aan huisdier creëren”: Stad Roeselare krijgt tegen zomer rouwplaats voor dieren appeared first on KW.be.

Lees meer »

Muzieklabel achter Taylor Swift gaat banen schrappen

Muzieklabel Universal Music Group (UMG), het platenconcern achter artiesten als Taylor Swift en Drake, wil de kosten gaan verlagen door te snijden in het personeelsbestand. Ook “andere operationele efficiëntieverbeteringen” moeten bijdragen aan kostenbesparingen. Dat maakte het bedrijf bekend bij de publicatie van zijn jaarresultaten.

Lees meer »

Bpost-CEO sluit herstructurering niet uit na einde krantencontract: “We doen er alles aan om zoveel mogelijk jobs te behouden”

Als bpost in de toekomst minder kranten kan bezorgen, valt een herstructurering niet uit te sluiten. Dat heeft de nieuwe CEO Chris Peeters gezegd in de bevoegde Kamercommissie. "Maar we gaan er alles aan doen om zoveel mogelijk volume en zoveel mogelijk jobs te behouden", zegt hij. Peeters deed ook zijn toekomstplannen voor het bedrijf uit de doeken.

Lees meer »

Voormalige RAF-terroriste Daniela Klette opgepakt in Berlijn, politie arresteert ook tweede verdachte

Een voormalige terroriste van de Duitse terreurgroep Rote Armee Fraktion (RAF), Daniela Klette (65), is maandagavond in Berlijn opgepakt. Dat heeft het Openbaar Ministerie bekendgemaakt. Klette leefde tientallen jaren ondergedoken. Ze hoor de bij de zogenaamde ‘derde generatie’ van de RAF. Dinsdag werd nog een man opgepakt, maar het is nog niet duidelijk om wie het gaat.

Lees meer »

Uitverkochte schouwburg voor LunAcoustic: “Het beste van onszelf”

Op vrijdag 1 maart stellen Dirk Derdaele en Nancy Neut van LunAcoustic in de schouwburg van Diksmuide hun nieuwe album ‘Lucht’ voor. De 300 plaatsen voor hun avondvullend programma zijn uitverkocht, iets wat het muzikale koppel dankbaar stemt.
The post Uitverkochte schouwburg voor LunAcoustic: “Het beste van onszelf” appeared first on KW.be.

Lees meer »

PROMOJAGERS SUPERTIP. Nutella voor het eerst dit jaar in promotie: “Ik heb meteen 40 potten gekocht”

Goed nieuws voor liefhebbers van Nutella. De hazelnootpasta staat voor het eerst dit jaar in promotie, waardoor je nu bij twee warenhuisketens 70 procent korting krijgt op de tweede pot. Omgerekend is dat 35 procent korting op beide potten. “Sla je slag, want dit gebeurt niet vaak”, weet Gunther Devisch van Promojagers België, die er zijn wekelijkse supertip van maakt

Lees meer »

Een paringsdans die vanavond begint: wie wordt de running mate van Donald Trump?

Donald Trump houdt straks een toespraak op de Conservative Political Action Conference (CPAC). Dat evenement gold lang als hoogmis van de Republikeinse partij, maar staat nu helemaal in het teken van Trump. Er wordt letterlijk gepeild naar wie er in november met hem op de lijst moet staan om vicepresident te worden. We kijken al eens wie er kans maakt.

Lees meer »