Krantenkoppen

Hij hield zijn dochter 24 jaar lang gevangen en verkrachtte haar 3.000 keer: wie is Josef Fritzl, het monster van Amstetten?

“Omdat hij geen gevaar meer vormt” wordt Josef Fritzl (88) overgebracht van een gevangenis voor geesteszieken naar een gewone cel, wat een eerste stap lijkt naar een voorwaardelijke invrijheidstelling. Maar wie was ‘het monster van Amstetten’ ook weer? En wat is er van zijn dochter geworden die 24 jaar lang geen daglicht zag en meer dan 3.000 keer door hem werd misbruikt?

Meer krantenkoppen in België

Kampioenenviering bij VIEF-Zwevegem

De socioculturele vereniging VIEF-Zwevegem heeft tijdens een feestelijke hutsepot en de algemene vergadering haar kampioenen gehuldigd. Bij de kaarters ging de titel naar Rosanne Verriest. Marianus Vercruysse werd tweede en Ivan Wastijn derde. Naast het leggen van een kaartje, speelt men er ook gezelschapsspellen. In de Rummikub ging de eerste plaats naar Jeanette Libbrecht. Nancy
The post Kampioenenviering bij VIEF-Zwevegem

Lees meer »

Einde brutale slachting van zo’n 6 miljoen ezels per jaar voor Chinees medicijn: Afrikaanse Unie voert verbod op handel in

In 55 Afrikaanse landen mogen ezels niet langer geslacht worden voor hun huid. Dat heeft de Afrikaanse Unie beslist tijdens een top in Ethiopië. De ezelshuiden zijn erg gegeerd omdat er traditionele Chinese medicijnen van worden gemaakt. Dierenwelzijnsorganisaties noemen het een "historisch akkoord. Vooral in Afrika en Zuid-Amerika is het aantal ezels de afgelopen jaren sterk afgenomen.

Lees meer »

Francis Degroote: “Carnaval in Brugge is aan heropleving toe”

Op zaterdagnamiddag 24 februari trekt een carnavalsstoet door de Brugse binnenstad. “Er nemen 25 wagens deel, carnaval is aan een heropleving toe in Brugge. Hoog tijd dat het stadsbestuur onze subsidies optrekt”, zegt Francis Degroote, voorzitter van de Brugse Carnavalsraad.
The post Francis Degroote: “Carnaval in Brugge is aan heropleving toe” appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJKRAPPORT. ‘Astrid en Natalia: Back To Reality’: “Slag in het gezicht van zij die het écht lastig hebben””

Jarenlang zei ze ‘nee’ op elk tv-project, maar nu keert Astrid Coppens (41) toch terug naar het kleine scherm. Samen met goeie vriendin Natalia (43) kruipt ze voor een maand in de huid van een alleenstaande mama, die de eindjes aan elkaar moet knopen met een minimumloon. Het resultaat? Eén van de meest enerverende tv-programma’s van het voorjaar.

Lees meer »

“Ik denk dat Arnaud De Lie met twijfels zit”: onze spookrijder is niet overtuigd dat jonge Lotto-kopman klaar is

Hij waart door het peloton zonder op te vallen en brengt verslag uit zonder dat de rest het weet. Hij vertelt exclusief wat leeft in de koers zonder zijn identiteit prijs te geven. Ook dit wielerseizoen hebben wij onze spookrijder in het peloton: onzichtbaar, ongrijpbaar en af en toe tegen de stroom in. Over de zaak-Alaphilippe, de twijfels rond De

Lees meer »

Een paringsdans die vanavond begint: wie wordt de running mate van Donald Trump?

Donald Trump houdt straks een toespraak op de Conservative Political Action Conference (CPAC). Dat evenement gold lang als hoogmis van de Republikeinse partij, maar staat nu helemaal in het teken van Trump. Er wordt letterlijk gepeild naar wie er in november met hem op de lijst moet staan om vicepresident te worden. We kijken al eens wie er kans maakt.

Lees meer »

“Hun Range Rover stond gewoon bij de buurman”: de vijf redenen waarom VTM 2 ‘Astrid en Natalia: back to reality’ van de zender haalt

De eerste aflevering en meteen ook de laatste. De stortvloed van kritiek op het VTM 2-programma en het onaanvaardbare gedrag van Natalia tijdens de opnames, gaven de tv-bazen geen andere uitweg dan het format van antenne te halen in plaats van nog een maand te moeten lijden. “De sereniteit rond het thema en alle betrokkenen moet nu terugkeren”, omschrijven ze

Lees meer »

Chiro Razzmakker organiseert ‘Chiro meets Mitra’

Zaterdag 24 februari organiseren Chiro Razzmakker en café Mitra uit Oedelem de fuif ‘Chiro meets Mitra’. De vijfde editie van het evenement wordt een glow-in-the-darkeditie met alles erop en eraan. Lokale dj’s zorgen voor ambiancemuziek terwijl de leden van de Chiro voor een hapje zorgen. Alle leeftijden zijn welkom.
The post Chiro Razzmakker organiseert ‘Chiro meets Mitra’ appeared first on

Lees meer »

Zeker 15 doden na instorten illegale goudmijn in Venezuela

Door het instorten van een illegale goudmijn in Venezuela zijn dinsdag minstens vijftien mensen om het leven gekomen, zo maakte president Nicolás Maduro woensdag (lokale tijd) bekend. In een afgelegen gebied van de Amazone werden talrijke gouddelvers bedolven. Nog eens elf mensen raakten gewond.

Lees meer »

Chinese autofabrikant BYD brengt elektrische auto op de markt voor 14.000 euro (in China)

De Chinese autobouwer BYD heeft aangekondigd dat er in China een volledig elektrische auto op de markt komt die (omgerekend) minder dan 14.000 euro zal kosten. Dat schrijven verschillende gespecialiseerde autonieuwssites. BYD maakt zich sterk dat daarmee officieel het tijdperk is aangebroken waarin elektrische auto’s goedkoper zijn dan traditionele auto’s op benzine en diesel.

Lees meer »