Krantenkoppen

Hippiezangeres Melanie (76), bekend van ‘Beautiful People’ overleden: “Woodstock maakte haar legendarisch”

De Amerikaanse singer-songwriter Melanie is overleden. Ze werd 76. Dat melden haar kinderen op het Facebookaccount van hun moeder. Ze is afgelopen dinsdag ‘vredig’ gestorven. Een doodsoorzaak wordt niet gemeld. Melanie trad onder meer op op het legendarische Woodstockfestival in jaren 60.

Meer krantenkoppen in België

TERUGLEZEN GAZA. VS komen met resolutie VN voor gevechtspauze – UNICEF: één op zes kinderen in noorden Gaza acuut ondervoed

De VS zijn van plan een resolutie voor te leggen aan de VN-Veiligheidsraad die pleit voor een tijdelijke gevechtspauze “zo snel als praktisch mogelijk”. Dat meldt persbureau ‘Reuters’ vandaag. Israël dreigt juist het grondoffensief in Rafah te starten als terreurbeweging Hamas de overgebleven gijzelaars niet vrijlaat voor het begin van de ramadan volgende maand. Dat zei Benny Gantz, lid van

Lees meer »

“Niet als een blinde piloot sturen”: wat zijn de stress, finesse en valkuilen van de balk waarop Nina Derwael Parijs 2024 wil halen?

Expeditie Parijs 2024 loopt voor Nina Derwael op de world cups – vandaag (16u20) start ze in de kwalificaties in Cairo – via de balk. Alias het ‘stresstoestel’: even wankelen en een val is zo gebeurd. Wat zijn de geheimen en finesses om de balkoefening goed door te komen? Ex-toppers Gaëlle Mys en Aagje Vanwalleghem, en de Duitse coach Ulla

Lees meer »

Hij doet het weer: Haaland bezorgt City drie punten tegen stug Brentford

Manchester City mag Erling Haaland andermaal bedanken. Dankzij de Noor zijn zeventiende doelpunt van het seizoen wonnen de Citizens de inhaalwedstrijd tegen een scherp Brentford. City nadert zo tot op één punt van leider Liverpool. Jérémy Doku kreeg een halfuur speeltijd, maar kon niet flitsen. Kevin De Bruyne kreeg een rustdag van Pep Guardiola.

Lees meer »

Steven H kleurt met Geen Punt stevig buiten de hiphoplijntjes

Jay-Z, Chuck D, Eric B, Steven H … Van alle hiphopartiesten in dit rijtje is deze laatste uit Kaster veruit de minst bekende, maar wel hij die het felst buiten de lijntjes van het genre kleurt. Bewijsstuk is zijn nieuwste single en videoclip ‘Geen punt’ waarin Steven H een kale drumbeat koppelt aan stevige grungegitaren en een felle uitleg over

Lees meer »

LIVE GAZA. “Doden door Israëlische aanvallen in Gaza en Syrië” – Iran beschuldigt Israël van saboteren gaspijpleidingen

Tientallen Palestijnen zijn dinsdag omgekomen door Israëlische aanvallen in het zuiden en zuidoosten van Gaza, meldt het Palestijnse persbureau Wafa. De Colombiaanse president Gustavo Petro heeft Israël er intussen ook van beschuldigd een genocide te plegen op de Palestijnen in de Gazastrook, nadat zijn Braziliaanse ambtgenoot Luiz Inacio Lula Da Silva dat eerder al deed. En voor de kust van

Lees meer »

Lichaam van Navalny zou terecht zijn, maar wordt streng bewaakt: “Hier gebeurt iets mysterieus”

Het lichaam van Poetin-criticus Aleksej Navalny is terecht, dat meldt de onafhankelijke Russische krant Novaya Gazeta. Het lichaam zou veel verwondingen vertonen die mogelijk het gevolg zijn van stuiptrekkingen. Intussen wordt beweerd dat Russische agenten van de FSB Navalny enkele dagen voor zijn overlijden bezocht hebben in zijn cel en beveiligingscamera’s uitgeschakeld hebben.

Lees meer »