Krantenkoppen

Hongarije doet opnieuw moeilijk over NAVO-toetreding van Zweden

Hongarije ligt opnieuw dwars over de toetreding van Zweden tot de NAVO. Hoewel de Hongaarse premier Viktor Orbán gisteren nog zei dat zijn regering de kandidatuur van Zweden steunt en dat hij er bij het Hongaarse parlement op zou aandringen om de toetreding zo snel mogelijk goed te keuren, begon zijn eigen partij in het parlement vandaag opnieuw met de voeten te slepen.

Meer krantenkoppen in België

8 Limburgse jongeren doen mee in circus- en dansvoorstelling “Beyond the edge: vanavond première in Tongeren

Vanaf vanavond zullen 8 jongeren uit Limburg te zien zijn in een nieuwe voorstelling van choreograaf en circusartiest Piet Van Dycke. In "Beyond the edge" bewegen de artiesten over een levensgrote installatie van ladders en zoeken ze hun grenzen op. De voorstelling is een project van de cultuurcentra van Maasmechelen, Genk, Heusden-Zolder, Houthalen-Helchteren, Lommel en Tongeren.

Lees meer »

Elke dag krijgen honderd illegalen een bevel om ons land te verlaten: “Bij sommigen is het al het zoveelste en dat is frustrerend”

Het zorgt voor extra werk maar vooral voor frustraties bij politiemensen als ze weer eens iemand hebben opgepakt die nadien met een bevel om het grondgebied te verlaten op straat wordt gezet. Vorig jaar kregen gemiddeld honderd illegalen per dag zo een document. Hoeveel er daarvan effectief vertrokken zijn, is niet geweten. “Alleszins heel weinig”, klinkt het in politiekringen.

Lees meer »

Jobdag moet Noord-Franse jongeren aan werk helpen in de regio rond Roeselare

Solliciteren staat voor veel jongeren gelijk aan stress. Voor Welqome, het jongerenproject van Travi, moet dat allemaal niet zo akelig zijn. Daarom komt Welqome op 26 februari naar Roeselare voor een jobdag speciaal voor met Noord-Franse jongeren.
The post Jobdag moet Noord-Franse jongeren aan werk helpen in de regio rond Roeselare appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nastja Claessens gaat onder het mes voor aanslepende polsblessure en komt dit seizoen niet meer in actie

Belgian Cat Nastja Claessens staat tot het einde van het seizoen aan de zijlijn met een polsblessure. Dat maakte haar club Castors Braine vrijdag bekend. De 19-jarige Claessens sukkelt al sinds begin november met de pols.
The post Nastja Claessens gaat onder het mes voor aanslepende polsblessure en komt dit seizoen niet meer in actie appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vakbonden van huishoudhulpen besmeuren gebouw BNP Paribas Fortis met “pek en veren”

Het gemeenschappelijk vakbondsfront van vakbonden ABVV, ACLVB en ACV heeft vrijdagochtend actiegevoerd bij BNP Paribas Fortis in Brussel, hoofdaandeelhouder van Poetsbureau, het grootste bedrijf in de sector. Het gebouw van BNP Paribas Fortis werd besmeurd met “pek en veren”. De bank moet volgens de vakbonden het dienstenchequebedrijf aanmanen om de collectieve arbeidsovereenkomst over de eindejaarspremie in ere te herstellen. Bij

Lees meer »

Ives Serneels coacht voor de 150ste keer de Red Flames: “Als ze me morgen ontslaan, dan is het maar zo. Ik weet wat ik al gerealiseerd heb’”

De eerste maal dateert van 24 mei 2011, intussen bijna 13 jaar geleden, tegen Noord-Korea. Vrijdagavond zal Ives Serneels voor de 150ste keer in de dug-out van de Red Flames plaatsnemen. Maar het is niet voor dat jubileum dat hij HLN thuis ontvangt. Er zijn praktische redenen. Time management. Een bondscoach neemt zijn werk mee naar huis. Een flipchart in

Lees meer »

N-VA wil komende jaren “zo goed als geen” vluchtelingen opvangen

Als het van de N-VA afhangt, moet het aantal instromende vluchtelingen de komende jaren “minimaal of zo goed als nul” zijn. Daarvoor wil de partij gebruikmaken van het nieuwe Europese ­migratiepact. “Als landen een compensatiesom kunnen betalen in plaats van asielzoekers op te vangen, willen we daarvan gebruikmaken.”

Lees meer »

Minder omzet maar meer winst voor Deceuninck

Ramen- en deurenfabrikant Deceuninck heeft zijn omzet in 2023 met meer dan 10 procent zien dalen, maar kon wel een recordbedrijfswinst in de boeken schrijven. De activiteiten in Turkije presteerden het best, zo blijkt woensdag uit de jaarcijfers van het bedrijf uit Hooglede-Gits.
The post Minder omzet maar meer winst voor Deceuninck appeared first on KW.be.

Lees meer »