Krantenkoppen

Hoogbejaarde vrouw gewond nadat ze auto ramt en leegstaand winkelpand binnenrijdt in Oostende

Kort na 17 uur gebeurde er woensdagavond op de parking van het winkelcomplex in de Northlaan in Oostende een ongeval waarbij een 90-jarige vrouw finaal met haar wagen een leegstaand winkelpand binnenreed. De vrouw raakte daarbij gewond.

De hulpdiensten haastten zich woensdagavond naar het winkelcomplex in de Northlaan, vlak bij het stadion van KV Oostende en de COREtec Dôme waar Filou Oostende haar basketwedstrijden speelt. Een vrouw ramde er met haar voertuig de gevel van een leegstaande winkel. Ze kwam zo tegen een zware Mercedes terecht om vervolgens achteruit door het dikke glas van het winkelpand te rijden. Het gaat om het laatste winkelpand in de rij, vlak naast de helling om de parking te verlaten. Hoe het ongeval kon gebeuren, is voorlopig nog onduidelijk. Vermoedelijk duwde de vrouw de verkeerde pedaal in waardoor ze ongewild voor- of achteruit reed.

Druk op parking

Als bij wonder raakten er geen omstaanders gewond. Nochtans was het op het moment van het ongeval erg druk op de parking. Het ongeval gebeurde immers kort na de kantooruren en op dat moment doen veel mensen hun boodschappen in het Delhaize-filiaal vlak naast het beschadigde winkelpand. De parking stond dan ook vol wagens. Het is dan ook een wonder dat niet nog meer wagens beschadigd geraakten. “De vrouw zelf raakte bij het ongeval lichtgewond en werd voor de zekerheid met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht”, klinkt het bij politiewoordvoerder Timmy Van Assche. “De vrouw legde ter plaatse een negatieve ademtest af.”

Zowel de wagen van de vrouw als de aangereden Mercedes raakten zwaar beschadigd. Takeldienst Degraeve uit Middelkerke takelde het voertuig van de vrouw. De brandweer kwam ter plaatse om de scherven te ruimen. Het gebroken raam van het winkelpand werd vervolgens dichtgetimmerd.

The post Hoogbejaarde vrouw gewond nadat ze auto ramt en leegstaand winkelpand binnenrijdt in Oostende is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Leegstaand Jezuïetenklooster in Brugge wordt een b&b en een coworking ruimte

Het Jezuïetenklooster in de Kortewinkel in Brugge krijgt een herbestemming, na een periode van leegstand. De eigenaar van het pand is in samenspraak met de stadsdiensten nu tot een voorstel van herbestemming gekomen: een b&b met vijf gastenkamers en een coworking plaats voor 45 personen.
The post Leegstaand Jezuïetenklooster in Brugge wordt een b&b en een coworking ruimte appeared first

Lees meer »

Rioleringswerken op einde van Hellestraat in Wervik zijn begonnen

Op de hoek van de Hoogweg en Hellestraat in Wervik zijn maandagmorgen de werken gestart om een bredere riolering te voorzien, om hiermee wateroverlast te vermijden in de Esdoornstraat wat verderop. Het doorgaand verkeer in de Hoogweg is wel mogelijk in de beide richtingen.
The post Rioleringswerken op einde van Hellestraat in Wervik zijn begonnen appeared first on KW.be.

Lees meer »

POLITIEKE ANALYSE. Tom Van Grieken maakt handig gebruik van de antiracismewet

Wat zeggen politici niet, maar dénken ze wel? In zijn nieuwe analyse, exclusief voor HLN, gunt opiniemaker Noël Slangen jou elke week een blik achter de schermen van de politiek. Vandaag: wat schuilt er achter de uitspraak van Vooruit-voorzitter Melissa Depraetere, die Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken een racist noemt? En waarom haalt die op zijn beurt uit met een

Lees meer »

“Subsidie lijkt eerder tegen te werken”: oudere sollicitanten die werkgever recht op subsidie geven negatiever ingeschat

Werkzoekenden ouder dan 58 jaar voor wie werkgevers een subsidie kunnen krijgen bij een aanwerving, worden door die werkgevers negatiever ingeschat op vlak van productiviteit. Dat blijkt uit een onderzoek van UGent dat concludeert dat de mogelijke subsidie negatieve gedachten opwekt bij de werkgevers, zo schrijft ‘De Morgen’.

Lees meer »

Vijf Kortrijkse CD&V’ers versterken nationale lijsten: “Met dit ijzersterke team vechten we voor meer respect”

Afgelopen zaterdag maakte CD&V West-Vlaanderen de volledige lijsten voor de Vlaamse, federale en Europese verkiezingen van 9 juni bekend. Vanuit Kortrijk versterken Sien Vandevelde, Mia Cattebeke, Anaïs de Bethune, Felix De Clerck en Pieter Soens de West-Vlaamse ploeg van cd&v.
The post Vijf Kortrijkse CD&V’ers versterken nationale lijsten: “Met dit ijzersterke team vechten we voor meer respect” appeared first on

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. Hamas kraakt ‘toekomstplan’ voor Gaza van Netanyahu – VN-experten vragen wapenembargo tegen Israël

Onafhankelijke experten van de Verenigde Naties roepen op tot een wapenembargo tegen Israël. Exportlanden zouden het internationale humanitaire recht schenden als wapens die door hen geleverd worden ingezet zouden worden in de oorlog in de Gazastrook. De Israëlische premier Benjamin Netanyahu presenteerde zijn oorlogskabinet voor het eerst een formeel plan voor wat er met de Gazastrook moet gebeuren na de

Lees meer »

Einde restauratie lakenhallen in zicht: “In 2024 kan laatste fase starten”

Er is licht aan het einde van de tunnel in het dossier rond de restauratie van de lakenhallen. Dit jaar beginnen de werken aan de leien bedaking van de lakenhallen (fase 4) en nu kan ook de laatste fase aanbesteed worden: de werken aan de vleugel van het Ypermuseum, de raadzaalvleugel, twee hoektorens en het Nieuwerck. Kostprijs: 1.140.004,85 euro.
The

Lees meer »

Gemeente Koekelberg ontdekt toevallig werk van Ensor in oude doos

De gemeente Koekelberg stuitte bij toeval op een ets van de kunstschilder James Ensor uit Oostende en een werk van de Brusselse kunstenaar Constantin Meunier. De schatten zaten verstopt in een stoffige doos van het gemeentearchief. Dat laat het kabinet van burgemeester Ahmed Laaouej (PS) weten. Beide werken dateren van het einde van de 19e eeuw.

Lees meer »