Krantenkoppen

‘Iedereen kookt van woede’: in Charkiv biedt een nieuwe radiozender een uitlaatklep aan boze en bezorgde inwoners

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Roemeen krijgt acht maanden cel voor diefstallen in Brico in Koksijde

Een 28-jarige Roemeense man kreeg na zijn proces meteen acht maanden cel met uitstel en 800 euro boete. De man pleegde twee diefstallen van werkmateriaal, of inbrekersmateriaal, in de Brico in Koksijde.
The post Roemeen krijgt acht maanden cel voor diefstallen in Brico in Koksijde appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE BOERENPROTEST. Overleg tussen regering en boeren verlaat – Zelzatebrug wordt 24 uur geblokkeerd, “mogelijk langer”

Boze boeren blokkeren sinds vanochtend de Zelzatebrug over het kanaal Gent-Terneuzen. “De scheepvaart in het Gentse deel van de haven ligt plat”, bevestigt woordvoerder Johan Bresseleers van North Sea Port. De aangekondigde acties leggen alvast een bom onder de onderhandelingen tussen de Vlaamse regering en de Boerenbond, het Algemeen Boerensyndicaat en de Groene Kring, die later vandaag op de agenda

Lees meer »

Brug in aanbouw ingestort in Nederland: twee doden en twee gewonden

Door het instorten van een deel van een brug in aanbouw in Lochem, een stad in het oosten van Nederland, zijn twee mensen om het leven gekomen. Twee anderen raakten gewond. Dat meldt de Veiligheidsregio. De Arbeidsinspectie geeft aan dat het brugdek dat werd getakeld op zeker twee slachtoffers is gevallen.

Lees meer »

Lokt veilingsite Reizendeals mensen bewust in de val? Ook onze experte laat zich vangen: “Heb ik nu toch voor 2 geboekt?”

In de hoop een goedkopere reis te vinden, proberen heel wat Vlamingen hun slag te slaan op een veilingssite. Maar achteraf botsen ze al snel op meerdere onverwachte kosten. Zo stelde ook onze consumentenexperte Safia Yachou vast, die via Reizendeals.nl een stedentrip van ‘maar 99 euro’ kocht. “Ik voel me in de val gelokt, achteraf blijven er maar extra kosten

Lees meer »

Dan toch geen Libanees restaurant op het Sint-Amandsplein: statig hoekpand staat te koop

Een Libanees restaurant op het Sint-Amandsplein in Kortrijk komt er dan toch niet. Fanny Leenknecht, eigenares van het gebouw, zette het hoekpand van 185 m² te koop. “Het zou heel jammer zijn voor Overleie dat dit hoekpand nog lang onafgewerkt zou blijven”, zegt schepen van Bouwen en Wonen Wout Maddens (Team Burgemeester).
The post Dan toch geen Libanees restaurant op

Lees meer »

Hoe zorgeloze vakantie uitmondde in moordpartij: het duistere verleden van de laatste Italiaanse prins Vittorio

Met het overlijden van Vittorio Emanuele di Savoia (86) valt voorgoed het doek over een stuk Italiaanse geschiedenis – met een Belgisch tintje. De laatste kroonprins van Italië, neef van Boudewijn en Albert II, was een kleurrijk figuur: hij ontsnapte aan een veroordeling voor doodslag en vloog op zijn oude dag alsnog achter de tralies. Zijn leven had volgens ‘Story’

Lees meer »

Gemeentebestuur investeert in nieuw basketveld in stationsomgeving van Heist

Het gemeentebestuur van Knokke-Heist heeft beslist om de locatie van het bestaande verouderde basketterrein in de Breed Veertien in de wijk Oostwinkel te veranderen en te investeren in een volledig vernieuwd basketterrein op een nieuwe locatie ten zuiden van het station in Heist.
The post Gemeentebestuur investeert in nieuw basketveld in stationsomgeving van Heist appeared first on KW.be.

Lees meer »

Drugsmaffia Marseille zit in Brussel: wie zijn ‘Le Chat’ en ‘Tic’, twee opvallende Franse drugsbaronnen die ongrijpbaar lijken?

In Brussel woedt een territoriumstrijd tussen drugsbendes. ‘Nieuweling’ op het lijstje: de maffia uit Marseille. Vooral de bendes van ‘Le Chat’ en ‘Tic’ — twee jonge dertigers — voeren in hun thuishaven openlijk oorlog op straat en hebben in het buitenland hun pionnen. Zelf zijn ze compleet ongrijpbaar. Wie zijn ze? En waarom hebben ijsblokjes het geweld tussen de twee

Lees meer »

Plan voor gigantisch apencomplex in VS krijgt tegenwerking: “Ik denk niet dat iemand 30.000 apen naast de deur zou willen hebben”

In de Amerikaanse staat Georgia woedt er veel ophef rond de bouw van een gigantisch apenhabitat. In het complex zouden 30.000 apen komen verblijven om uiteindelijk voor medische tests in te zetten. Buurtbewoners zijn bang voor de komst van het habitat. Ze zijn onzeker over hun veiligheid en welzijn. Ook dierenrechtenorganisaties zijn niet tevreden, omdat medische tests op primaten wreed

Lees meer »

Radioshow ‘The Sound of O’ aanwezig op de grootste Oostendse wijkfeesten

Met radioshows tijdens 8 grote wijkfeesten trekt de stad opnieuw naar de Oostendenaar. “The Sound of O is een begrip dat we voortaan linken aan events en grote activiteiten op de 8 wijken”, zegt schepen Maxim Donck (N-VA). The Sound of O ‘on tour’ start zaterdag.
The post Radioshow ‘The Sound of O’ aanwezig op de grootste Oostendse wijkfeesten appeared

Lees meer »

“Hij lag aan het infuus”: Tiger Woods blijft op de sukkel en geeft op eigen toernooi op met uitdrogingsverschijnselen

Tiger Woods (48) heeft zich door ziekte teruggetrokken uit de Genesis Invitational in Los Angeles, een toernooi dat hij zelf organiseert. Het was zijn eerste PGA-toernooi sinds april, maar op de tweede dag werd de golflegende aan het infuus gelegd met uitdrogingsverschijnselen. En zo blijft Woods na zijn zwaar auto-ongeval in 2021 op de sukkel.

Lees meer »

“Het is pijnlijk om mijn kinderen achter te laten”: Sergio Herman praat voor het eerst over scheiding met Ellemieke

Normaal houdt hij de lippen stijf op elkaar over zijn privéleven, maar vanavond laat Sergio Herman (53) in zijn hart kijken. In ‘Sergio over de grens’ vertelt hij voor het eerst openhartig over zijn scheiding. Met dank aan acteur Frank Lammers (51), die hem uit zijn schulp kan lokken en een gesprek ontluikt over waarom hij in 2021 brak met

Lees meer »

“We gingen nooit uit, maar spraken enkel af om te vrijen”: Gerd uit ‘Hotel Romantiek’ had 15 jaar jongere friend with benefits

Ze blijft al weken een beetje op de achtergrond, maar vanavond verbaast Gerd vriend en vijand in ‘Hotel Romantiek’. De bedeesde weduwe, die deze week 74 wordt, lijkt niet alleen te vallen voor de charmes van haar crush – weduwnaar André (68) -, maar slaat de kijker vooral met verstomming door enkele verrassende ontboezemingen over haar huwelijks- en seksleven. “Er

Lees meer »