Krantenkoppen

Ier Michael O’Flaherty verkozen tot nieuwe mensenrechtencommissaris van de Raad van Europa

De Ier Michael O’Flaherty is woensdag verkozen tot nieuwe mensenrechtencommissaris van de Raad van Europa. Dat heeft de algemene vergadering van de Raad van Europa medegedeeld in een persbericht.

Meer krantenkoppen in België

Songfestival wijst ook tweede lied van Israël af, melden Israëlische media

De organisatoren van het Eurovisiesongfestival hebben ook een tweede Israëlische inzending voorlopig geweigerd. Nieuwswebsite ynet schrijft op basis van functionarissen bij het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken dat ook het lied "Dance forever", dat de tweede keus was, in de huidige vorm niet is goedgekeurd door de European Broadcasting Union (EBU).

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Zelensky arriveert in Albanië voor veiligheidsconferentie – Britse legerleider: “Oekraïne nog maandenlang gedwongen tot verdedigen”

De Franse president Emmanuel Macron sluit het sturen van soldaten naar Oekraïne niet uit. Hij zei dat maandag na een top in Parijs waarop de leiders van twintig Europese landen met elkaar spraken over de voortzetting van hun hulp aan dat door Rusland aangevallen land. Macron voegde er echter wel ter nuance aan toe dat er momenteel geen overeenstemming bestaat

Lees meer »

Brandweer Westhoek kan bij crisissituaties commandopost opzetten dankzij nieuw voertuig: “Uniek met 5G-verbinding”

Brandweer Westhoek heeft een "mobiele commando-unit" voorgesteld. Met dat voertuig kan in sneltempo een eigen commandopost worden opgezet tijdens grote reddingsoperaties. Brandweer, politie en medische diensten kunnen daar dan makkelijk overleggen. Uniek is dat het vervoermiddel 5G-technologie heeft om snel en veilig informatie te kunnen uitwisselen.

Lees meer »

Nieuwe Action is helemaal klaar om morgen te openen, maar controle steekt er stokje voor

De nieuwe Action langs de Vaart in Schoten is helemaal ingericht en volgeladen, maar gaat zaterdag dan toch niet open. Normaal om 9 uur wilde de bekende Nederlandse prijsbreker zijn eerste klanten ontvangen in de Zaatstraat, maar de winkel kreeg vrijdagavond plots ambtenaren van het Vlaams Agentschap Innoveren & Ondernemen (Vlaio) over de vloer, vergezeld van politie-inspecteurs.

Lees meer »

Jean zat aan tafel met zijn vrouw toen auto brasserie binnenknalde: “De mensen aan het raam werden weggekatapulteerd”

“We kregen een tafeltje aan het raam toegewezen, maar dat wou ik niet. En dat is ons grote geluk geweest.” Jean André en zijn vrouw zaten zaterdagavond gezellig te tafelen in brasserie ’t Spinnewiel in Itegem (Heist-op-den-Berg) toen daar plots een wagen door de gevel knalde. In totaal raakten zeven mensen gewond. “Ik zat met mijn rug naar het raam,

Lees meer »

RECONSTRUCTIE. Hoe Bjorn B. (45) na kroegentocht stomdronken twee wielertoeristen doodreed: “Kom je? Er liggen twee doden naast mijn auto”

Voor hij twee wielertoeristen doodreed had Bjorn B. (45) er een lange en vooral dronken nacht op zitten. Na een hevige ruzie zette hij zijn vriendin met haar valies op straat en trok hij op kroegentocht. De ene pint na de andere. Wij spraken met de mensen die hem toen tegen het lijf zijn gelopen en konden zo een gedetailleerde

Lees meer »

Dapalo organiseert twaalfde editie van Daiselrun

Atletiekvereniging Dapalo Dadizele organiseert op zaterdag 2 maart de jaarlijkse Daiselrun.Het sportevement vindt ook dit jaar plaats in Slypskapelle.
The post Dapalo organiseert twaalfde editie van Daiselrun appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dit is zwaarst beveiligde gevangenis van Nederland waar drugsbaron Ridouan Taghi mogelijk rest van zijn dagen zal slijten

Drugsbaron Ridouan Taghi (46) heeft vandaag levenslang gekregen op het Nederlandse Marengo-proces rond zes onderwereldmoorden, vier mislukte moordpogingen en het voorbereiden van nog eens vier liquidaties. Hij zal mogelijk de rest van zijn leven doorbrengen in de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught, de zwaarst beveiligde gevangenis van Nederland. Een vakantie wordt het alleszins niet. Het anti-foltercomité (CPT) van de

Lees meer »

“Hij heeft seks met drie vrouwen”: moordenaar Joran van der Sloot is ook in gevangenis populair

Hoewel hij een levenslange straf uitzit voor de moord op twee vrouwen, blijft de Nederlander Joran van der Sloot (36) ook in de gevangenis populair bij het andere geslacht. Een woordvoerder van het Nationaal Penitentiair Instituut van Peru, waar van der Sloot is opgesloten, vertelt aan ‘New York Post’ dat hij er seks heeft met minstens drie verschillende vrouwen.

Lees meer »