Krantenkoppen

Ier Michael O’Flaherty verkozen tot nieuwe mensenrechtencommissaris van de Raad van Europa

De Ier Michael O’Flaherty is woensdag verkozen tot nieuwe mensenrechtencommissaris van de Raad van Europa. Dat heeft de algemene vergadering van de Raad van Europa meegedeeld in een persbericht.

Meer krantenkoppen in België

Goed te Potente wordt een stuk groener

Het Goed te Potente verwijst naar een historisch omwalde hoeve die ooit aan de Ommegangsdreef grensde. Het was een tempeliershoeve die later eigendom werd van Jan De Beer, heer van Meulebeke. In de tweede helft van de twintigste eeuw wordt het Goed te Potente gesloopt en het domein verkaveld voor de aanleg van een gelijknamige woonwijk tussen de Steenstraat en

Lees meer »

Kallemoeie introduceert Ensormarionet tijdens nieuwe voorstelling: “Ook volwassenen kunnen leren van het poppentheater”

Kallemoeie, het enige marionettentheater van de kust, brengt ter ere van het Ensorjaar 2024 een nieuwe Ensorvoorstelling voor volwassenen. In de aanloop naar de voorstelling hield Kallemoeie zaterdag open huis en introduceerde de nieuwe Ensormarionet. “We hebben een negental voorstellingen gepland, misschien zelfs meer.”
The post Kallemoeie introduceert Ensormarionet tijdens nieuwe voorstelling: “Ook volwassenen kunnen leren van het poppentheater” appeared

Lees meer »

“Hebben 34.500 kilo voedsel kunnen redden”: woonzorgcentra en AZ Delta gaan samen de strijd tegen voedselverspilling aan

Het ziekenhuis AZ Delta en de Roeselaarse woonzorgcentra Sint-Henricus en De Hovenier zij er in geslaagd om op één jaar tijd 34.500 kilo voedsel te redden. Dat betekende onmiddellijk een besparing van 70.000 euro.
The post “Hebben 34.500 kilo voedsel kunnen redden”: woonzorgcentra en AZ Delta gaan samen de strijd tegen voedselverspilling aan appeared first on KW.be.

Lees meer »

Elton John-collectie geveild voor 8 miljoen dollar

Het Amerikaanse veilinghuis Christie’s heeft een reeks persoonlijke bezittingen van de Britse popster Elton John verkocht voor bijna 8 miljoen dollar (omgerekend 7,4 miljoen euro). Zo werd een vleugelpiano voor meer dan 200.000 dollar geveild en haalde een drieluik van de Britse graffitikunstenaar Banksy net geen 2 miljoen dollar.

Lees meer »

Burgemeester Close over drugsprobleem in Brussel: “Besloten dat politie overal aanwezig zal zijn om probleem te overwinnen”

De Brusselse burgemeester Philippe Close (PS) heeft tijdens de gemeenteraad een stand van zaken geschetst over de maatregelen die zijn politiezone reeds ondernam in de bestrijding van het drugsgeweld op het grondgebied van de stad Brussel. Volgens Close hebben verschillende betrokken Brusselse burgemeesters “samen besloten” dat de politie “overal aanwezig zal zijn om het probleem te overwinnen.”

Lees meer »

Drie panda’s in Pairi Daiza keren deze herfst terug naar China

Drie van de vijf reuzenpanda’s die momenteel in het dierenpark Pairi Daiza verblijven, zullen op het einde van het jaar terugkeren naar China. Dat melden verschillende media en een woordvoerder van het park bevestigt het nieuws. “We wachten nog op een officiële datum voor hun vertrek, maar dat zal aan het begin van de herfst zijn”, aldus Claire Gilissen.

Lees meer »

Dankzij een Jabbeeks bakje heb je geen laadpaal nodig: the eCloud Company ontwikkelt izibill

Om het even waar je elektrische wagen opladen en de kosten eenvoudig terugbetaald krijgen: het is mogelijk dankzij izibill, ontwikkeld door the eCloud Company van de broers Patrick en Philip Coulier in Jabbeke. “80 procent van de bestuurders heeft géén laadpaal nodig”, stelt chief technology officer Jacques Vermeulen.
The post Dankzij een Jabbeeks bakje heb je geen laadpaal nodig: the

Lees meer »

WEERBERICHT. Grijze zaterdag met lokaal hagel en smeltende sneeuw

Het is zaterdag wisselend tot zwaarbewolkt. In het centrum is het tijdelijk droger, al blijven enkele geïsoleerde buien mogelijk. In de namiddag kan soms felle neerslag vallen, meestal als regen, maar lokaal ook als korrelhagel of smeltende sneeuw. De maxima liggen tussen 2 en 7 graden. De wind waait matig tot vrij krachtig met pieken tot 50 kilometer per uur.

Lees meer »

“Als je niet zorgt voor jezelf, dan smak je tegen de muur”: herbronnen in het nieuwe massagesalon van Cindy (42)

Je lichaam en geest in balans brengen. Het is het resultaat waar Cindy Notredame (42) naar streeft. In de serene sfeer van haar nieuwe Elysium massagesalon in Menen kunnen mensen volledig gaan herbronnen. “Het is ontspannend maar levert meteen ook opnieuw pakken energie.”
The post “Als je niet zorgt voor jezelf, dan smak je tegen de muur”: herbronnen in het

Lees meer »