Krantenkoppen

Igor Girkin ging nooit de cel in voor MH17. Maar nu wel, omdat hij Poetin “laffe middelmaat” noemde

Igor Girkin, Kremlin-criticus, voormalig militair bevelhebber bij de separatisten in Oost-Oekraïne en MH17-veroordeelde in Nederland, moet vier jaar de cel in voor het “aanzetten tot extremisme”. Dat heeft de rechtbank in Moskou geoordeeld. Waar Rusland Girkin nooit heeft willen uitleveren voor zijn rol bij de MH17-ramp, waarbij 298 doden vielen, komt zijn kritiek op Poetin hem in eigen land nu wél duur te staan.

Meer krantenkoppen in België

Waze veroorzaakt verkeerschaos door bestuurders langs weggehaalde brug te sturen in Kruibeke: “Grotendeels vrijwilligers brengen alles in kaart”

Voor wie onlangs de afrit Kruibeke/Beveren vanop de E17 nam en daarvoor op de navigatie-app Waze vertrouwde, heeft mogelijk gevloekt achter het stuur. Waze stuurt de gebruikers op dat punt namelijk nog langs de keerbrug, die tijdelijk werd geïnstalleerd als omleiding voor de Oosterweel-werken, maar nu al sinds december is weggehaald. Hoe komt het dat Waze niet altijd up-to-date is?

Lees meer »

Meense band H3KTOR lanceert eerste single van nieuw mini-album: “Van luchtigheid naar duisternis”

De band H3KTOR, met drie Meense leden, dropt op 1 maart de single ‘Dogs’ van het nieuwe mini-album ‘SQUARES’, dat op 29 maart in de ether vliegt. Op 25 mei stelt de band die EP voor met een show in boEgie woEgie.
The post Meense band H3KTOR lanceert eerste single van nieuw mini-album: “Van luchtigheid naar duisternis” appeared first on

Lees meer »

Reismarkt in de Brugse stadshallen: “Reizigers informeren reizigers”

Op zondag 25 februari van 10 tot 18 uur veranderen de Stadshallen in Brugge in een paradijs voor de alternatieve reiziger. Voor de 36e keer organiseert Wegwijzer deze Reismarkt, waar ervaren reizigers reizigers informeren.
The post Reismarkt in de Brugse stadshallen: “Reizigers informeren reizigers” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Trump moet van rechter in totaal 454 miljoen dollar betalen in fraudezaak

De Amerikaanse oud-president Donald Trump moet van de rechter in New York in totaal 454 miljoen dollar (419 miljoen euro) betalen in het fraudeproces tegen hem. Bovenop de boete van bijna 355 miljoen dollar die de rechter hem vorige week oplegde, komt nog eens 99 miljoen dollar aan rente. Dat staat in een officiële bekendmaking die de rechtbank vrijdag heeft gepubliceerd.

Lees meer »

“Sinds coronapandemie meer mentale gezondheidsproblemen bij Europese jongeren”

Sinds de coronapandemie hebben meer Europese jongeren last van mentale gezondheidsproblemen. Dat stelt Unicef in een maandag gepubliceerd rapport over het welzijn van kinderen in de Europese Unie. Met de Europese verkiezingen in aantocht vraagt de VN-kinderrechtenorganisatie een brede, sectoroverschrijdende strategie voor mentale gezondheid met duidelijke doelen en budgetten op Europees niveau.

Lees meer »

Heraanleg stadstuinen gestart in Torhout

De (her)aanleg van de tuin ‘s Gravenwinkel aan de Fraeysstraat en van de tuin op het perceel van het afgebroken financiëngebouw op de Burg is gestart. De vele regen in het najaar deed het project vertraging oplopen, maar vanaf nu kan het snel gaan. Ook de tuin de Brouckere komt straks aan de beurt.
The post Heraanleg stadstuinen gestart in

Lees meer »