Krantenkoppen

In Oost-Jeruzalem moeten Palestijnen wijken voor een bijbels themapark

In Jeruzalem is archeologie een middel om Palestijns land in te nemen. “Mijn familie heeft hier duizenden jaren oude wortels en ook voor moslims is David een belangrijke profeet. Waarom moeten wij hier dan weg?”

Meer krantenkoppen in België

REPORTAGE. Een namiddag in de fietsenwinkel van Niels Albert, waar de wielerkoorts stijgt: “Elke week minstens vier fietsen van 10.000 euro of meer buiten”

Niet alleen de profs maken zich op voor het Vlaamse wielervoorjaar. Ook in tal van fietsenwinkels loopt het dezer dagen storm. Natuurlijk willen Wout Van Aert of Mathieu Van der Poel piekfijn materiaal, maar ook wielertoeristen trekken graag de portemonnee open. We liepen een middag mee in de fietsenwinkel van ex-wereldkampioen veldrijden Niels Albert. “6.000 euro minder betalen? Maar dan

Lees meer »

Panda’s kostten Pairi Daiza miljoenen, maar wat hebben ze opgebracht?

Pairi Daiza neemt afscheid van drie van hun vijf reuzenpanda’s, maar parkeigenaars Eric Domb en Marc Coucke zullen er geen boterham minder door eten. De beren zijn dure gasten — hun verblijf kostte miljoenen euro’s — maar ook ware geldmachines. Tien jaar na de aankomst van de panda’s is de omzet van het park ruim verviervoudigd. De winst ging zelfs

Lees meer »

Amber Croene wint Junior Journalistwedstrijd

Het Davidsfonds Moorslede organiseerde onlangs in het jeugdcentrum de 4-Link haar Toast Literair. Geert Van Tomme en Beatrice Wyffels kwamen langs om te vertellen over hun avontuurlijke fietsreis van Moorslede naar Zuid-Afrika.
The post Amber Croene wint Junior Journalistwedstrijd appeared first on KW.be.

Lees meer »

Expo Catharina Dhaen in Sint-Annakasteel

In het Sint-Annakasteel loopt een tentoonstelling met werk van Catharina Dhaen. “De werken van deze kunstenares bevatten vaak veel felle kleuren en nonchalance”, klinkt het bij de Maldegemse kunstacademie, die Catharina Dhaen uitnodigde om haar werk te vertonen. “De werken zien er heel speels uit, maar er zit bedachtzaamheid achter.” De expo loopt nog tot
The post Expo Catharina Dhaen

Lees meer »

Europese speelgoedmakers waarschuwen voor “onveilig” speelgoed bij Chinese webwinkel Temu

De Europese speelgoedindustrie stelt de kwaliteit van speelgoed verkocht op de Chinese webwinkel Temu aan de kaak. Toy Industries of Europe kocht er negentien stuks speelgoed, waarvan geen enkel volledig in regel was met de EU-regels. Bovendien was er bij achttien van de negentien sprake van een “reëel veiligheidsrisico”, zegt de belangenorganisatie dinsdag.

Lees meer »

Blik in het hoofd van een koppige en eigenzinnige Catalaan: waarom Ferran Jutglà ook bij Club telkens weer terugvecht

Vallen en opstaan, het is ‘the story of his life’. Zondag wil Ferran Jutglà (25) voorgoed uit de schaduw van de geschorste Igor Thiago treden. Een blik in het hoofd van de koppige en eigenzinnige Catalaan, die niet van plan is deze kans bij Club Brugge te laten schieten. “Ferran wil niet proberen Thiago eruit te spelen, hij wil gewoon

Lees meer »