Krantenkoppen

Japanse ruimtevaartorganisatie deelt eerste beelden van succesvolle maanlanding: “Heel precies geland”

De Japanse maanlander SLIM is afgelopen weekend op 55 meter van zijn doel geland op de maan, en dat is een heel precieze landing, laat de Japanse ruimtevaartorganisatie JAXA donderdag weten. De organisatie toonde tijdens een persconferentie ook de eerste beelden van de missie.

Meer krantenkoppen in België

Nabestaanden Donna Summer klagen Kanye West aan om plagiaat

Nabestaanden van Donna Summer hebben Kanye West (46) en Ty Dolla $ign (41) aangeklaagd voor het “namaken” van een nummer van de Amerikaanse zangeres. De rappers kregen geen toestemming voor een sample van de hit ‘I Feel Love’ en zouden daarom iets hebben gebruikt wat daar erg op lijkt. De familie eist een schadevergoeding van de artiesten.

Lees meer »

Proeven van de grootste snoeptaart ter wereld? Het kan in Waregem!

De Roeselaarse groothandel Ameel Candy World vierde dit weekend zijn 25ste verjaardag met een uniek bouwwerk. Twee dagen lang werkte het bedrijf samen met 120 vrijwilligers aan de grootste snoeptaart ter wereld. Het suikerkunstwerk is 10 meter breed en maar liefst 8,65 meter hoog. “De bouw was enorm spannend, de taart was net op tijd klaar”, klinkt het.
The post

Lees meer »

Vol-au-vent smullen ten voordele van ’t Piegoetje

Meisjeschiro ‘t Piegoetje organiseert op zondag 3 maart een eetfestijn ten voordele van de jeugdbeweging. De Chiromeisjes serveren vol-au-vent met frietjes op hun eetfestijn. Er is ook een vegetarisch alternatief voorzien. Kaarten voor het smulfestijn kosten 16 euro en zijn enkel in voorverkoop te verkrijgen. Kinderen jonger dan 12 jaar dienen 12 euro neer te
The post Vol-au-vent smullen ten

Lees meer »

DJ Khaled wil absoluut niet dat schoenen vuil worden en laat zich dragen naar podium: “Alles voor de Jordans”

DJ Khaled heeft maandag een filmpje gedeeld op Instagram dat voor zowel hilariteit als ergernis zorgt op het internet. Op de video is te zien hoe de man zich laat dragen door twee beveiligingsmannen omdat hij zijn schoenen niet wil vuilmaken. De Nike Air Jordans zijn duidelijk van groot belang voor de dj die niet in het zand wilde stappen.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Nederland trekt 100 miljoen euro extra uit voor granaten Oekraïne – Macron sluit het sturen van soldaten naar Oekraïne niet uit

De Franse president Emmanuel Macron sluit het sturen van soldaten naar Oekraïne niet uit. Hij zei dat maandag na een top in Parijs waarop de leiders van twintig Europese landen met elkaar spraken over de voortzetting van hun hulp aan dat door Rusland aangevallen land. Macron voegde er echter wel ter nuance aan toe dat er momenteel geen overeenstemming bestaat

Lees meer »

Vader van Sanda Dia en Acid hebben vandaag voor het eerst contact: “Zeer dankbaar voor het genomen initiatief”

“We zijn Acid zeer dankbaar”, dat zegt Ousmane Dia, de vader van Sanda Dia en oprichter van de Sanda Dia Foundation. Vandaag krijgt youtuber Nathan – Acid – Vandergunst (24) de kans om voor het eerst met Ousmane Dia te spreken, nadat Acid veroordeeld werd en de belofte maakte om een deel van zijn crowdfunding te schenken aan de vzw.

Lees meer »

Johan en Marie-Rose zetten na 40 jaar punt achter ijzerwarenwinkel

Het zal wennen worden in Ardooie wanneer Johan Vandeputte (64) en Marie-Rose Bossuyt (65) straks hun zaak in de Stationsstraat stopzetten. Vier decennia waren ze voor vele dorpsgenoten het vertrouwde gezicht van ijzerwarenwinkel Boudewijn.
The post Johan en Marie-Rose zetten na 40 jaar punt achter ijzerwarenwinkel appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Marges tussen ploegen zijn klein”: coaches Menen en Knack blikken vooruit op play-offs volleybal

Knack Roeselare was oppermachtig tijdens het reguliere volleybalseizoen. Na het winnen van de Supercup en de beker zijn ze meer dan ooit de uitgesproken favoriet om een vierde opeenvolgende titel binnen te halen. Krijgen we een volledig West-Vlaamse titelfinale? Het zou zomaar kunnen want ook Decospan Menen plaatste zich voor de play-offs. Coaches Steven Vanmedegael en Frank Depestele blikken vooruit.<br

Lees meer »

Dronken doodrijder wielertoeristen riskeert levenslang rijverbod, zware boete én celstraf

De 45-jarige man die in dronken toestand twee dodelijke slachtoffers maakte toen hij zondag inreed op een groep wielertoeristen, riskeert een hoge boete, een rijverbod en een gevangenisstraf. Wie bepaalt waarvoor hij precies vervolgd wordt, en welke straffen staan daar dan op? En welke straffen kregen bestuurders met een vergelijkbaar ‘palmares’? “De straffen kunnen allemaal opgeteld worden.”

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Kiev meldt Russische drone- en raketaanvallen – “Geen gevechtsrol voor Franse soldaten mochten die naar Oekraïne gaan”

De Franse president Emmanuel Macron sluit het sturen van soldaten naar Oekraïne niet uit. Hij zei dat maandag na een top in Parijs waarop de leiders van twintig Europese landen met elkaar spraken over de voortzetting van hun hulp aan dat door Rusland aangevallen land. Macron voegde er echter wel ter nuance aan toe dat er momenteel geen overeenstemming bestaat

Lees meer »

“Blijf gefocust op seizoensstart”: Horner reageert kort nadat anonieme bron vermeend WhatsApp-gesprek met jongedame lekt

Een nieuwe wending in de zaak Christian Horner zorgt voor ongeziene chaos bij Red Bull: een anonieme bron lekte een hele hoop WhatsApp-berichten die de Red Bull-teambaas naar de jongedame die hem beschuldigde van grensoverschrijdend gedrag zou hebben gestuurd. Horner zelf kwam intussen met een (kort) statement. “Ik reageer niet op anonieme speculaties.”

Lees meer »